Demisie, cu scandal Consiliul Județean al Elevilor din Constanţa a rămas fără preşedinte

Andreea Bărbuleasa, preşedintele Consiliul Județean al Elevilor din Constanţa şi-a dat demisia pe 1 februarie. Fosta președintă fusese aleasă în luna noiembrie 2015. La CJE vor urma noi alegeri pentru desemnarea noului președinte.
 
Potrivit unui comunicat de presa transmis de catre Consiliul Judetean al Elevilor Constanta „având în vedere situaţia precedentă şi faptul că în presă a apărut un articol nedemn de scopurile şi principiile Consiliului Elevilor, Biroul Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor se află în postura de a răspunde public acuzaţiilor aduse“.
 
Comunicatul de presă al CJE Constanţa

 

În urma celor trei luni de mandat al noii formule şi a incompatibilităţii şi comunicării precare dintre fostul Preşedinte şi restul BEx-ului, luni, 1 februarie, am fi anunţat demisia Preşedintelui Bărbuleasa Andreea.

Pe data de 31.01.2016 a anunţat că părăseşte echipa, iar pe 1.02 urma să ne întâlnim cu toţii pentru înaintarea demisiei, aprobarea sa de către BEx şi predarea documentelor rămase la Andreea, declaraţiile conform cărora demisia a survenit în urma întâlnirii de ieri fiind false! Este de menţionat faptul că, deşi a fost declarat în presă că anterior Adunării Generale a CJE nu au existat tensiuni, acestea au fost încă de la început şi uneori alimentate chiar de către ea. Înaintea Adunării Generale acestea se stinseseră, însă la final a reieşit de unde proveneau, şi anume din incapacitatea Andreei de a stinge un conflict şi de a coordona o echipă.

Faptul că Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor a asistat la discuţie a fost ceva pur întâmplător, nu premeditat, aşa cum s-a stipulat, întrucât acesta a fost la Brăila şi Galaţi şi dorea să viziteze întreaga regiune. Faptul că domnişoara Bărbuleasa îşi aruncă singură aceste acuze nu ţine de activitatea CJE şi nici de interesele actualei conduceri. Discuţia pe care membrii BEx-ului au purtat-o cu aceasta ÎN PARTICULAR, ULTERIOR PREDĂRII DEMISIEI, mai apoi ajungând în presă, este total irelevantă pentru precara sa activitate de Preşedinte. Registrul CJE, procesul verbal şi ultimul mesaj lăsat de domnişoară pe grupul BEx atestă faptul că demisia a fost scrisă pe 31.01.2016. Restul sunt doar nişte acuze menite să destabilizeze structura pe care a condus-o. La Adunarea Generală de sâmbătă, la care a participat şi Preşedintele Consiliului Regional al Elevilor pe regiunea Sud-Est, Alexandru Drăghici, există martori care pot confirma comportamentul agresiv al domnişoarei Bărbuleasa faţă de colegii ei, iar faptul că ne-a acuzat de violenţă fizică este o scenă demnă de operele lui Caragiale… să fim serioşi! Situaţia tinde spre penibilul absolut. NU acesta este scopul organizaţiei: să iasă în presă cu scandaluri. Preşedintele CNE nu avea niciun interes să o atace personal, iar în cazul în care Andreea nu-şi dădea demisia de onoare, ar fi fost demisă atât de Biroul Executiv, cât şi de Adunarea Generală. Motivele sunt cât se poate de clare. La AG-ul de sâmbătă am fost profund dezamăgiţi de prestaţia Preşedintelui atunci în funcţie, atât noi, cât şi seniorii, reprezentanţii CNE şi Preşedinţii de Consilii Şcolare.

Am dorit să clarificăm toate aceste aspecte ca să lăsăm în urmă toate scandalurile ruşinoase ce nu ar trebui să caracterizeze Consiliul Elevilor. În prezent suntem fericiţi să anunţăm că nu mai există divergenţe între actualii membri BEx şi nici lacune în comunicare, lucruri esenţiale în cimentarea unei echipe şi care până acum ne-au lipsit“.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 457

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 733

Sprijin pentru elevi și părinți, la Constanța Se inaugurează Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională!

23 Oct 2023 2057

SUNSCREEN Film & Arts Festival aduce ateliere de cinema pentru elevi și profesori!

29 Aug 2022 1389

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, întâlnire cu reprezentanții elevilor. Ce s-a discutat (GALERIE FOTO)

25 Feb 2022 2059

Dosar la DNA pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța. CJC, nemulțumit! Ce se întâmplă în instanță

21 Sep 2021 2085

Asociația Elevilor din Constanța cheamă în judecată Consiliul Județean Constanța. Vor banii pentru navetă!

03 Aug 2021 1919

Elevii solicită alocarea de fonduri pentru transportul gratuit! Consiliul Județean Constanța tace mîlc!

21 Jun 2021 1755

Directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” despre sesizarea CJE Constanța „Eu văd altfel rolul acestui consiliu, care s-a transformat într-un sindicat”

13 Mar 2021 4369

Regulament lansat în dezbatere publică CJC obligă operatorii să asigure transportul gratuit al elevilor din județul Constanța care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu (documente)

17 Aug 2020 2989

#ConstanțaEsteBine - Mii de elevi au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și continua studiile „Am încrederea că ni se vor alătura și alte persoane care își doresc o Românie a oamenilor educați”

14 Apr 2020 3607

#ConstantaEsteBine - Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

01 Apr 2020 3164

Asociaţia „Verde Urban“ anunţă „Velovoluţia în Constantiana“

05 Oct 2019 2126

AEC a acționat în instanță Consiliul Județean Constanța. Ce decizie s-a luat cu privire la reducerile de transport acordate elevilor

25 Sep 2019 1803

Toate loturile licitaţiei organizate de CJC, contestate Încă un an fără corn şi lapte pentru elevii şi preşcolarii din învăţământul primar şi gimnazial de stat din judeţul Constanţa (document)

23 Sep 2019 4568