Dezamăgirea prof. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România „Dragi părinți, vă plângeți că se fură în țara asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?”


Așa cum am anunțat, sâmbătă, 27 februarie, a avut loc prima etapă a Olimpiadei Naționale „Gazeta Matematică” (ONMG), organizată de Societatea de Științe Matematice din România și care și-a propus să suplinească golul competițional creat prin anularea olimpiadelor pe discipline din acest an școlar.

Din județul Constanța au participat peste 1.000 de elevi, din clasele V-XII, cu ajutorul logistic al Universității Maritime din Constanța, care a pus la dispoziție o platformă educațională interactivă.

Ieri, din păcate, președintele Societății de Științe Matematice din România, Radu Gologan, a decis să facă publică nedorita imixtiune a unor părinți în această competiție, evident cu amarul gust al confirmării că toate bunele intenții se reduc la o... „treabă românească”, spunem noi.
 

Prima faza a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică s-a încheiat azi. E minunat cât de mulți dascăli și susținători privați au sărit în ajutorul acestei inițiative în toată țară.
Văd însă, cum ne și așteptăm, părinți porniți pe reclamații acolo unde accidente de legătură pe internet au apărut. S-au reparat. E trist pentru noi, cei care ne-am salvat timpul să salvăm o competiție  tradițională.
Cel mai grav este însă, că în câteva locuri, unde a existat urmărire pe net, câțiva copii au apărut alături de părinții lor în față camerei și atunci când li s-a atras atenția au închis conexiunea. Dragi părinți, dacă va mai pot apela cu frumosul cuvânt neaoș «drag», vă plângeți că se fură în țară asta și voi ii învățați pe urmașii voștri să fure?
Promit că vom lua măsuri exemplare în toată această întreprindere a noastră: de câte ori vom avea dovezi de încălcare a eticii, copiii dumneavoastră nu vor mai participa niciodată la vreo acțiune a Societății de Științe Matematice din România. Chiar și când vor fi adulți!!!

P.S. Scuze; enervarea m-a obligat să scriu repede, deci fără diacritice și poate cu ceva greșeli de tastatură”.

Asta ca să nu ne mai mirăm de ce acum 50 de studenți de la Facultatea de drept riscă exmatricularea pentru că au copiat în timpul examenelor online.
Pe de altă parte, inutil să mai spunem că actualele evaluări ale elevilor în mediul online reflectă prea puțin adevăratele acumulări de cunoștințe, situație extrem de tristă, în condițiile în care se apropie orele remediale, dar nu se știe cine le va frecventa. Pentru că iar și iar am văzut părinți afirmând în spațiul public că ar fi culmea să solicite ei în scris pentru copilul lor participarea la recuperarea materiei. Eternul orgoliu românesc prost înțeles, care ne trage înapoi cu secole, dar ne dorim o țară ca afară.

Sursa foto: Facebook Radu Gologan

Citește și:

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică: Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Învățământ Constanța Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medigia, singurul reprezentant al României la competiția mondială Genius Olympiad

27 Mar 2024 622

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1032

Echipele de fotbal feminin ale CNMAIC Constanța s-au remarcat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

17 Mar 2024 444

Elevii din Constanța au participat la Olimpiada de Religie- cult musulman în limba turcă, etapa județeană

16 Mar 2024 629

Centrul Militar Zonal Constanța Calificare la etapa națională a Olimpiadei de informatică aplicată (FOTO)

16 Mar 2024 531

Constanța Laureate ale fazei județene de la Olimpiada Națională a Sportului Școlar 2023/2024 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 840

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa Echipa feminină, campioană județeană la categoria Under-10 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1109

Aproximativ 400 de elevi au participat la etapa județeană a Olimpiadei Naţionale de Securitate Cibernetică

02 Mar 2024 589

Un fost şef al IPJ Constanţa s-a născut în această zi 2024, an bisect. Google are un Doodle nou. Personalități născute pe 29 februarie

29 Feb 2024 730

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1184

Tulcea Vasile Dîba, primul campion olimpic la caiac al României, înmormântat vineri cu onoruri militare

23 Feb 2024 566

Echipe de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ din Constanța, calificate în fazele superioare ale ONSS (GALERIE FOTO)

11 Dec 2023 1758

Ministerul Cercetării anunță burse de 3,7 milioane de lei pentru zeci de tineri!

06 Dec 2023 867

Echipa României a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

03 Nov 2023 831

Elevă din Tulcea, premiată la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2023

30 Jul 2023 1080