Diana Stoian, elevă a Şcolii „Remus Opreanu“, rezultate deosebite la un concurs de limba română

Disciplina Limba şi literatura română a dat startul olimpiadelor şi competiţiilor şcolare pentru anul şcolar 2014 - 2015, prin Concursul Naţional cu participare Internaţională „Ion Barbu - Dan Barbilian“, organizat la Călăraşi.
 
Diana Stoian, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanţa, îndrumată de prof. Corina Cuşa, a obţinut o merituoasă menţiune la acest concurs. Proba a constat într-o lucrare scrisă ce a avut ca punct de plecare poezia „Copacul“ de Ion Barbu şi afirmaţia poetului-matematician „Matematicile pun în joc puteri sufleteşti care nu sunt cu mult diferite de cele solicitate de poezie şi de arte“ şi a provocat gândirea autonomă, reflexivă şi critică în raport cu textul literar, imaginaţia şi creativitatea celor peste 60 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi în concurs, sosiţi din 20 de judeţe ale ţării, din Republica Moldova şi din Bulgaria. Diana Stoian a acumulat 92 din cele 100 de puncte, dovedindu-şi nu doar talentul literar, ci şi capacitatea de a explora printr-o gândire matematică textul poetic şi de a explica prin limbaj literar frumuseţea matematicii.

Rezultate foarte bune au avut şi colegele ei de clasă, Seren Ibraim şi Derya Alim, care au obţinut 86, respectiv 83 de puncte. „În cadrul concursului, elevii şi profesorii prezenţi la Călăraşi au avut ocazia de a participa la prezentarea volumelor «Limba română - între infern şi paradis» şi «Singurătatea matematicianului», precum şi la conferinţa academicianului Solomon Marcus, matematician şi om de cultură preocupat de limba română, poezie, lingvistică, semiotică, istoria ştiinţei şi a educaţiei, care a convins auditoriul că atât literatura, cât şi matematica, deşi universuri ale ficţiunii, sunt două moduri complementare de a înţelege lumea reală“, a declarat consilierul de imagine al Şcolii „Remus Opreanu“, prof. Mirela Isabela Enuţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diana Stoian, elevă la Şcoala “Remus Opreanu” Constanţa, rezultate deosebite la Concursul Naţional “Ion Barbu - Dan Barbilian”

26 Oct 2014 2331