Invatamant

UPDATE Directorii școlilor din județul Constanța, în ședință. Ce le-a transmis inspectorul școlar general al ISJ, Gabriela Bucovală

Palatul Copiilor Constanța găzduiește, astazi ,o ședință tehnicăde lucru a ISJ Constanța, privind schimbările de legislație din învățământ.
 
Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a precizat că ședința de lucru privește câteva ordine de ministru nou apărute „Avem câteva lucruri de pus la punct“, a spus inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală. „Trebuie să se descarce în timp real de catre cei responsabili situațiile postate pe site ISJ Constanța, nu după. Ar trebui să tratăm aceste lucruri cu maximă responsabilitate. Ele trebuie centralizate verificate, iar în momentul de față 60 de instituții nu au realizat încă asta“, a spus șefa ISJ Constanța.
 

În context, Gabriela Bucovală i-a rugat pe directorii unităților școlare  ca situațiile să se facă corect de prima dată. „ Să ne aplecăm cu responsabilitate asupra acestor lucruri“, a mai punctat șefa ISJ Constanța.

În ședință se va discuta și despre încadrarea personalui didactice, despre ordinul de ministru referitor la plata cu ora, transferuri, concedii de odihnă.

UPDATE 1: Despre înscrierile cadrelor didactice, Gabriela Bucovală a spus că procedurile sunt rectificate și îmbunătățite de 8 ani. „În procedura este totul clar. Vechimea este o problema. Trebuie să apară de la obținerea definitivatului. Toate piesele dosarului sunt importante. Trebuie ca dosarele să fie complete“, a adăugat inspectorul școlar general al ISJ Constanța. De altfel, Gabriela Bucovală a punctat și importanța acestor lucruri. „Să fie totul făcut corect complet. Actele de studii trebuie să coincidă cu specializarea la care cadrul didactic vrea sa sustina  si gradul. Vorbim de evoluția în carieră“, susține aceasta.

UPDATE 2: Inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu a vorbit, la rându despre ordinul de ministru privind structură anului școlar.„Recomandarea ar fi săptămâna «Școala altfel“ să nu fie poziționată înainte și dupa o vacanță. Referitor la încadrarea cadrelor didactice: proiectul de încadrarea se prezintă spre avizare. După avizare devine plan de încadrare și se  supune spre aprobare de către ISJ până sfârșitul lunii septembrie“, a menționat Alina Codreanu .
 
UPDATE 3:   „Un proiect de încadrare, realizat în iarnă și avizat, devine plan de încadrare și nu se mai modifică. Încadrarea titularilor se face prin atribuirea unui minim de clase. Dacă se depășește norma se va face plata cu ora. O altă prevedere a ordinului ministru se referă la învățători ale căror clase fac limbi moderne și sport cu profesori specializați. Orele pe care le pot face sunt cele de limbi moderne, activitati de tip scoala dupa scoala sau asistență la clasa ori altfel de activități. Un element important legat de încadrarea se refera la asigurarea ă normei de 40 de ore săptămânal 8 ore pe zi. 18 sunt de predare. Restul orelor trebuie să fie justificate în fișa postului ă fiecărui cadru didactice. Contractele de muncă trebuie să fie actualizate. Același lucru trebuie făcut si de  directori“, a mai punctat Alina Codreanu.

UPDATE 4: Inspectorul școlar general adjunct Anca Dragomir a precizat că părinții suntr cei care aleg disciplina opțională și nu profesorul. „Un profesor preia de la un coleg, dacă acesta pleacă și nu se schimbă nimic, nu se afișează din nou. În ceea ce provește programul «Școala după școală», decizia aparține dvs și consiliului de administrație al școlii, dar trebuie respectate prevederile legale“, susține Anca Dragomir. Despre disciplina religie, Anca Dragomir a precizat că, la începutul ciclului, fiecare an părinte trebuie să facă o cerere de participare la ora de religie precizând cultul.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanţa 59 de centre de organizare şi desfăşurare a simulării examenului de Bacalaureat

12 Mar 2019 873

Au fost publicate rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română. Cine sunt elevii constănţeni calificaţi la faza naţională a concursului

11 Mar 2019 2671

În ajutorul absolvenţilor de gimnaziu din Constanţa Târgul ofertelor educaţionale din învăţământul profesional „Ştiu să-mi aleg meseria“

08 Mar 2019 910

Înscrierea în învăţământul primar 2019-2020. ISJ Constanţa a publicat lista centrelor pentru evaluarea preşcolarilor

07 Mar 2019 1146

ISJ Constanţa, precizări privind transferul personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate

26 Feb 2019 1404

Titularizare 2019. ISJ Constanţa, despre concursul naţional pentru ocuparea catedrelor declarate vacante

12 Feb 2019 1626

ISJ Constanța, anunț importat pentru personalul didactic pensionat care solicită reîncadrarea în funcţie

10 Feb 2019 2686

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ va rămâne fără director? Ce au decis magistraţii constănţeni? ISJ Constanţa aşteaptă decizia oficială

30 Jan 2019 3992

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2445

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

30 Dec 2018 3238

Posturi vacante la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

05 Dec 2018 1523

S-au constituit comisiile de evaluare şi asigurare a calităţii din unităţile de învăţământ preuniversitar din Constanţa. Consilierii locali şi şcolile de care răspund

03 Dec 2018 1157

Centenarul Marii Uniri sărbătorit de ISJ Constanța printr-un amplu spectacol - „România Centenară” (galerie foto)

01 Dec 2018 789

Flash mob pentru România în toate unitățile de învățământ din județul Constanța Suită de activități, dedicate Zilei Naționale (galerie foto)

01 Dec 2018 1006

România Centenară, un spectacol organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța la Centrul Cultural „Jean Constantin” Constanța

28 Nov 2018 618