Invatamant

UPDATE Directorii școlilor din județul Constanța, în ședință. Ce le-a transmis inspectorul școlar general al ISJ, Gabriela Bucovală

Palatul Copiilor Constanța găzduiește, astazi ,o ședință tehnicăde lucru a ISJ Constanța, privind schimbările de legislație din învățământ.
 
Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a precizat că ședința de lucru privește câteva ordine de ministru nou apărute „Avem câteva lucruri de pus la punct“, a spus inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală. „Trebuie să se descarce în timp real de catre cei responsabili situațiile postate pe site ISJ Constanța, nu după. Ar trebui să tratăm aceste lucruri cu maximă responsabilitate. Ele trebuie centralizate verificate, iar în momentul de față 60 de instituții nu au realizat încă asta“, a spus șefa ISJ Constanța.
 

În context, Gabriela Bucovală i-a rugat pe directorii unităților școlare  ca situațiile să se facă corect de prima dată. „ Să ne aplecăm cu responsabilitate asupra acestor lucruri“, a mai punctat șefa ISJ Constanța.

În ședință se va discuta și despre încadrarea personalui didactice, despre ordinul de ministru referitor la plata cu ora, transferuri, concedii de odihnă.

UPDATE 1: Despre înscrierile cadrelor didactice, Gabriela Bucovală a spus că procedurile sunt rectificate și îmbunătățite de 8 ani. „În procedura este totul clar. Vechimea este o problema. Trebuie să apară de la obținerea definitivatului. Toate piesele dosarului sunt importante. Trebuie ca dosarele să fie complete“, a adăugat inspectorul școlar general al ISJ Constanța. De altfel, Gabriela Bucovală a punctat și importanța acestor lucruri. „Să fie totul făcut corect complet. Actele de studii trebuie să coincidă cu specializarea la care cadrul didactic vrea sa sustina  si gradul. Vorbim de evoluția în carieră“, susține aceasta.

UPDATE 2: Inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu a vorbit, la rându despre ordinul de ministru privind structură anului școlar.„Recomandarea ar fi săptămâna «Școala altfel“ să nu fie poziționată înainte și dupa o vacanță. Referitor la încadrarea cadrelor didactice: proiectul de încadrarea se prezintă spre avizare. După avizare devine plan de încadrare și se  supune spre aprobare de către ISJ până sfârșitul lunii septembrie“, a menționat Alina Codreanu .
 
UPDATE 3:   „Un proiect de încadrare, realizat în iarnă și avizat, devine plan de încadrare și nu se mai modifică. Încadrarea titularilor se face prin atribuirea unui minim de clase. Dacă se depășește norma se va face plata cu ora. O altă prevedere a ordinului ministru se referă la învățători ale căror clase fac limbi moderne și sport cu profesori specializați. Orele pe care le pot face sunt cele de limbi moderne, activitati de tip scoala dupa scoala sau asistență la clasa ori altfel de activități. Un element important legat de încadrarea se refera la asigurarea ă normei de 40 de ore săptămânal 8 ore pe zi. 18 sunt de predare. Restul orelor trebuie să fie justificate în fișa postului ă fiecărui cadru didactice. Contractele de muncă trebuie să fie actualizate. Același lucru trebuie făcut si de  directori“, a mai punctat Alina Codreanu.

UPDATE 4: Inspectorul școlar general adjunct Anca Dragomir a precizat că părinții suntr cei care aleg disciplina opțională și nu profesorul. „Un profesor preia de la un coleg, dacă acesta pleacă și nu se schimbă nimic, nu se afișează din nou. În ceea ce provește programul «Școala după școală», decizia aparține dvs și consiliului de administrație al școlii, dar trebuie respectate prevederile legale“, susține Anca Dragomir. Despre disciplina religie, Anca Dragomir a precizat că, la începutul ciclului, fiecare an părinte trebuie să facă o cerere de participare la ora de religie precizând cultul.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanţa a aprobat cea de-a doua clasă pregătitoare la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova (galerie foto)

20 Sep 2019 402

Festivitatea de premiere a performanței în învățământ Părinți cu ochii în lacrimi și emoții ca la examene pentru elevii de 10 ai Constanței (galerie foto)

19 Sep 2019 901

Ministerul Educaţiei a alocat 69.000 de lei pentru Constanţa Festivitate de premiere a elevilor constănţeni cu media 10 la examenele naţionale din 2019

18 Sep 2019 885

Numiri de noi directori în unităţile de învăţământ constănţene, la început de an şcolar 2019-2020

07 Sep 2019 4671

Schimbări în organigrama ISJ Constanţa. Echipa mandatului nr. 5 al lui Petrică Miu

07 Sep 2019 4995

Peste 100 de microbuze vor deservi transportul elevilor în judeţul Constanţa. Ce se întâmplă cu toaletele din curtea şcolii?

04 Sep 2019 982

Petrică Miu, noul inspector școlar general al ISJ Constanța. Mandatul Gabrielei Bucovală a expirat

19 Aug 2019 3926

La cârma şcolilor Lista cadrelor didactice din Constanţa menţinute în funcţia de director şi director adjunct în anul şcolar 2019-2020

15 Aug 2019 4386

ISJ Constanţa a publicat rezultatele interviului Cine sunt profesorii detaşaţi în interesul învăţământului în funcţii de conducere

12 Aug 2019 4275

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa cumpără rechizite. Câţi bani alocă pentru fiecare elev

09 Aug 2019 2000

Schimb estival de „serii“ între grădiniţele constănţene

31 Jul 2019 734

Evaluare Naţională 2019 Topul meseriilor căutate de absolvenţii claselor a VIII-a. Meseria, brăţară de aur, versus licenţiat vânzător la mall

27 Jul 2019 1693

Doi profesori din Constanţa, nota zece la proba scrisă a examenului de titularizare. Alţi 55 au obţinut note mai mari de nouă

24 Jul 2019 15524

ISJ Constanța Peste două sute de candidați s-au înscris la examenul național de definitivare în învățământ

23 Jul 2019 975

Profesorii află, azi, rezultatele inițiale la examentul de titularizare. Unde se vor afișa notele

23 Jul 2019 960