Invatamant

UPDATE Directorii școlilor din județul Constanța, în ședință. Ce le-a transmis inspectorul școlar general al ISJ, Gabriela Bucovală

Palatul Copiilor Constanța găzduiește, astazi ,o ședință tehnicăde lucru a ISJ Constanța, privind schimbările de legislație din învățământ.
 
Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a precizat că ședința de lucru privește câteva ordine de ministru nou apărute „Avem câteva lucruri de pus la punct“, a spus inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală. „Trebuie să se descarce în timp real de catre cei responsabili situațiile postate pe site ISJ Constanța, nu după. Ar trebui să tratăm aceste lucruri cu maximă responsabilitate. Ele trebuie centralizate verificate, iar în momentul de față 60 de instituții nu au realizat încă asta“, a spus șefa ISJ Constanța.
 

În context, Gabriela Bucovală i-a rugat pe directorii unităților școlare  ca situațiile să se facă corect de prima dată. „ Să ne aplecăm cu responsabilitate asupra acestor lucruri“, a mai punctat șefa ISJ Constanța.

În ședință se va discuta și despre încadrarea personalui didactice, despre ordinul de ministru referitor la plata cu ora, transferuri, concedii de odihnă.

UPDATE 1: Despre înscrierile cadrelor didactice, Gabriela Bucovală a spus că procedurile sunt rectificate și îmbunătățite de 8 ani. „În procedura este totul clar. Vechimea este o problema. Trebuie să apară de la obținerea definitivatului. Toate piesele dosarului sunt importante. Trebuie ca dosarele să fie complete“, a adăugat inspectorul școlar general al ISJ Constanța. De altfel, Gabriela Bucovală a punctat și importanța acestor lucruri. „Să fie totul făcut corect complet. Actele de studii trebuie să coincidă cu specializarea la care cadrul didactic vrea sa sustina  si gradul. Vorbim de evoluția în carieră“, susține aceasta.

UPDATE 2: Inspectorul școlar general adjunct Alina Codreanu a vorbit, la rându despre ordinul de ministru privind structură anului școlar.„Recomandarea ar fi săptămâna «Școala altfel“ să nu fie poziționată înainte și dupa o vacanță. Referitor la încadrarea cadrelor didactice: proiectul de încadrarea se prezintă spre avizare. După avizare devine plan de încadrare și se  supune spre aprobare de către ISJ până sfârșitul lunii septembrie“, a menționat Alina Codreanu .
 
UPDATE 3:   „Un proiect de încadrare, realizat în iarnă și avizat, devine plan de încadrare și nu se mai modifică. Încadrarea titularilor se face prin atribuirea unui minim de clase. Dacă se depășește norma se va face plata cu ora. O altă prevedere a ordinului ministru se referă la învățători ale căror clase fac limbi moderne și sport cu profesori specializați. Orele pe care le pot face sunt cele de limbi moderne, activitati de tip scoala dupa scoala sau asistență la clasa ori altfel de activități. Un element important legat de încadrarea se refera la asigurarea ă normei de 40 de ore săptămânal 8 ore pe zi. 18 sunt de predare. Restul orelor trebuie să fie justificate în fișa postului ă fiecărui cadru didactice. Contractele de muncă trebuie să fie actualizate. Același lucru trebuie făcut si de  directori“, a mai punctat Alina Codreanu.

UPDATE 4: Inspectorul școlar general adjunct Anca Dragomir a precizat că părinții suntr cei care aleg disciplina opțională și nu profesorul. „Un profesor preia de la un coleg, dacă acesta pleacă și nu se schimbă nimic, nu se afișează din nou. În ceea ce provește programul «Școala după școală», decizia aparține dvs și consiliului de administrație al școlii, dar trebuie respectate prevederile legale“, susține Anca Dragomir. Despre disciplina religie, Anca Dragomir a precizat că, la începutul ciclului, fiecare an părinte trebuie să facă o cerere de participare la ora de religie precizând cultul.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Emoții pentru profesori Azi se desfășoară proba scrisă a examenului de titularizare. Zeci de posturi vacante la Constanța

17 Jul 2019 521

Evaluare Națională 2019 „Capcanele” mediilor de admitere au lăsat fără loc în învățământul liceal elevi constănțeni cu note mari

17 Jul 2019 4928

Caz special la Constanţa Un candidat susţine examenul de Bacalaureat 2019 la Penitenciarul Poarta Albă

03 Jul 2019 2287

Bacalaureat 2019 Șase elevi din Constanța au susţinut, azi, proba scrisă la limba turcă

02 Jul 2019 960

Prima probă scrisă a bacalaureatului 2019. Peste 100 de elevi din Constanța au absentat. Ce spune inspectoratul școlar

01 Jul 2019 1392

Încep probele scrise ale Bacalaureatului 2019. ISJ Constanţa a anunţat centrele unde se desfăşoară acestea

01 Jul 2019 1046

Editorial Să nu-i descurajăm pe copii! Sub stigmatul notelor de la Evaluarea Naţională

27 Jun 2019 955

Subiecte complexe la proba scrisă la Matematică a Evaluării Naţionale 2019. Lucrările elevilor din Constanţa, verificate în alt judeţ

21 Jun 2019 2207

Peste o sută de elevi constănţeni înscrişi la Evaluarea Naţională 2019, absenţi la prima probă scrisă. Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenţii (galerie foto)

19 Jun 2019 1342

Titularizare 2019. Lista posturilor vacante, publicată de Ministerul Educaţiei. Câte sunt disponibile la Constanţa

19 Jun 2019 2520

UPDATE. Evaluare națională 2019 Elevii susțin, azi, proba la Limba și literatura română. Peste o sută de centre de examen la Constanța

18 Jun 2019 1348

Emoţii Peste cinci mii de absolvenți constănţeni, înscriși la Evaluarea națională 2019. Cum se desfăşoară probele

17 Jun 2019 1311

Șase licee constănțene nu au mai primit clase de-a IX-a, pe criteriul mediei de admitere din 2018

07 Jun 2019 6595

În atenția părinților! Începând de astăzi poate fi consultat Ghidul admiterii în învăţământul liceal 2019-2020

06 Jun 2019 612

ISJ Prahova a anunţat rezultatele înainte de contestaţii Ce note au obţinut elevii din Constanţa la sesiunea specială a Bacalaureatului 2019 (document)

04 Jun 2019 1364