#DobrogeaAcademică Concursul online de Lingvistică, prima etapă de selecție pentru lotul României la Olimpiada Internațională


Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 10, Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti", împreună cu Comisia Națională a Olimpiadei de Lingvistică, organizează Concursul Online de Lingvistică, atât pentru elevii de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a, respectiv clasele a VII-a și a VIII-a), cât și pentru elevii de liceu (clasele a IX-a – a XII-a).
Concursul reprezintă prima etapă de selecție pentru lotul României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2021, etapa de sâmbătă, 27 februarie, fiind structurată astfel:
  • Secțiunea Exercițiu A este dedicată elevilor claselor a V-a și a VI-a și va consta în 2 probleme. Durata 3 ore.
  • Secțiunea Exercițiu B este dedicată elevilor claselor a VII-a și a VIII-a și va consta în 3 probleme. Durata 3 ore.
  • Secțiunea Performanță este dedicată elevilor de liceu (clasele a IX-a – a XII-a) și va consta în 3 probleme. Durata 4 ore.
 

Extras din regulamentul de organizare
CAPITOLUL IV. Desfășurarea propriu-zisă a probei

Art. 11 (1) În dimineața competiției, setul de probleme parolat va fi trimis pe adresa de e-mail a fiecărui participant.
(2) Parola pentru accesarea subiectelor va fi postată pe pagina de Facebook în momentul începerii probei.
(3) Linkurile către formularele Google Forms (câte unul pentru fiecare problemă), prin care elevii vor trimite răspunsurile corecte, vor fi incluse în setul de probleme.
Formularele vor fi active pe toată durata concursului, urmând a fi închise în momentul expirării timpului oficial de lucru.
Art. 12 După finalizarea competiției, pe pagina de Facebook vor fi publicate subiectele și rezolvările lor.
 

CAPITOLUL V - Evaluarea formularelor de răspuns

Art. 13 Evaluarea formularelor primite se va face de către membrii Comisiei Naționale a Olimpiadei de Lingvistică (ONL).
Art. 14 (1) Rezultatele vor fi afișate nominal, în ordine alfabetică, în conformitate cu Art. 10, alin. (3) din prezentul regulament.
(2) Termenul de afișare a rezultatelor va fi anunțat pe pagina de Facebook, după încheierea competiției, în funcție de numărul de participanți.
Art. 15 Se vor acorda diplome cu valoare simbolică, în ordinea ierarhică a punctajelor pentru fiecare secțiune, tuturor participanților care au obținut peste media punctajelor de la acea categorie, după cum urmează:
● 1/12 din totalul premiilor vor fi Diplomă pentru Medalia de Aur;
● 1/6 din totalul premiilor vor fi Diplomă pentru Medalia de Argint;
● ¼ din totalul premiilor vor fi Diplomă pentru Medalia de Bronz;
● ½ din totalul premiilor vor fi Mențiune Onorabilă;În plus, se pot acorda diplome pentru Cea mai bună rezolvare pentru fiecare problemă, la fiecare secțiune.

 

CAPITOLUL V – Selecția lotului restrâns al României pentru IOL 2021

Art. 16 La procesul de selecție a lotului restrâns al României pentru IOL 2021 vor participa doar elevii de la secțiunea de Performanță.
Art. 17 De la COL 2021, se vor califica primii 10% dintre participanți, în ordinea descrescătoare a punctajelor, cu condiția să fi obținut un punctaj mai mare sau egal cu media punctajelor de la acea categorie.
Art. 18 (1) A doua etapă de selecție se va desfășura prin participarea la Olimpiada de Lingvistică Asia Pacific (Asia Pacific Linguistics Olympiad, APLO), la care România va fi prezentă în calitate de țară invitată.
(2) Subiectele acestei competiții vor respecta formatul olimpiadei internaționale. Elevii vor avea de rezolvat un set de 5 subiecte, într-un interval de timp de 6 ore.
(3) Această competiție se va desfășura online, sub supraveghere video, la începutul lunii aprilie. Pentru aceasta, participanții vor fi nevoiți să aibă la dispoziție un calculator/laptop cu cameră video și microfon. Răspunsurile la probleme vor fi scrise pe hârtie, urmând ca lucrările să fie scanate/fotografiate și trimise către comisia națională pentru evaluare.
(4) Detaliile organizatorice cu privire la această probă (platforma de supraveghere, modul de trimitere a foilor de răspuns etc.) vor fi comunicate ulterior prin e-mail elevilor calificați.
Art. 19 (1) Primii 10 elevi, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la APLO, vor face parte din lotul lărgit. Aceștia vor beneficia de o pregătire online asigurată de membrii Comisiei Naționale.
(2) Ulterior, aceștia vor participa la o ultimă etapă de selecție, ce se va desfășura la jumătatea lunii mai și va consta în rezolvarea unui set de 5 probleme în 6 ore, respectând modelul Olimpiadei Internaționale de Lingvistică.
(3) Primii patru elevi clasați în urma acestei selecții vor constitui lotul restrâns și vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2021.
(4) În cazul în care unul dintre elevii din lotul restrâns nu mai poate sau nu mai dorește să participe la IOL 2021, acesta va fi înlocuit de următorul elev clasat în urma selecției finale.


Citește și:

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică: Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea Academică Biblioteca Academiei Române dedică Mănăstirii Voroneț o expoziție-retrospectivă a celor peste 500 de ani de istorie și cultură

06 Apr 2021 1972

#Dobrogea Academică Simpozionul „Pagini de istorie“. Jandarmeria Română la 171 de ani, la Biblioteca Academiei Române

02 Apr 2021 774

#DobrogeaAcademică Biblioteca Academiei Române găzduiește lansarea celei mai ample antologii de autor din istoria literaturii române

01 Apr 2021 1816

#DobrogeaAcademică 155 de ani de la înființarea Academiei Române. Cine sunt personalitățile Dobrogei din panteonul celui mai înalt for

30 Mar 2021 1143

#DobrogeaAcademică Omagiu editorial adus academicianului Solomon Marcus

19 Mar 2021 2357

#DobrogeaAcademică Precizare a Secției de Arte, Arhitectură şi Audiovizual privind patrimoniul Constantin Brâncuși

16 Mar 2021 2099

#DobrogeaAcademică Vernisaj la Biblioteca Academiei Române, al pictoriței Miruna Budișteanu

12 Mar 2021 2459

#DobrogeaAcademică Academicianul Nicolae Noica a inițiat dezbaterea „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“

04 Mar 2021 2317

#DobrogeaAcademică In Memoriam academicianul dobrogean Marian-Traian Gomoiu

26 Feb 2021 2687

#Dobrogea Academică In Memoriam academicianul și inventatorul Theodor V. Ionescu, fondatorul fizicii plasmei

08 Feb 2021 833

#Dobrogea Academică La Biblioteca Academiei Române, expoziție foto-documentară itinerantă dedicată lui Anghel Saligny

15 Jan 2021 2330

#Dobrogea Academică Expoziția „Vreme trece, vreme vine“, dedicată celebrării Zilei Culturii Naționale

14 Jan 2021 2138

#DobrogeaAcademică Ziua Culturii Naționale sărbătorită de Academia Română împreună cu Filarmonica „George Enescu“

13 Jan 2021 1331

#Dobrogea Academică O istorie ce trebuie cunoscută

12 Jan 2021 1110

#DobrogeaAcademică Primul director al Bibliotecii Academiei Române, Ioan Bianu, comemorat la 165 de ani de la naștere

07 Jan 2021 959