Invatamant

#DobrogeaAcademică. Universitatea „Ovidius”, gazda celei de-a XIII-a ediții Academicieni de prestigiu susțin prelegeri la cursul „Inițiere în istoria și filosofia științei și tehnicii”


Începând de astăzi și până pe 13 martie, Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRlFST) al Academiei Române, prin Filiala CRIFST Constanța, împreună cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, desfășoară, la Facultatea de Construcții, a XIII-a ediție a cursului „Inițiere în istoria și filosofia științei și tehnicii”.


Cursul, organizat cu titlu gratuit, a suscitat interesul multor pasionați de istoria și filosofia științei, 38 de cadre didactice și studenți doctoranzi sau masteranzi alegând să se bucure de această neașteptată oportunitate.


Prelegerile, cu caracter multidisciplinar, vor fi ținute de academicieni, profesori universitari, specialiști, precum: acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, președinte al CRIFST, dr. Dumitru Murariu, prim-vicepreședinte al CRIFST, acad. Mihail-Viorel Bădescu, vicepreședinte al CRIFST, dr. Valentin Marin, secretar științific al CRIFST, ing. dipl. Radu Bellu, vicepreședinte Filiala CRIFST-Brașov, dr. Paolo Diviacco (Italia), Institutul Național de Oceanografie și Geofizică Experimentală, prof. dr. ing. Elena Helerea, președinte al Filialei CRIFST - Brașov, prof. dr. ing. Alexandru Herlea, DHD, președinte Casa Românească, Paris, Franța, prof. dr. ing. Gheorghe Manolea, DHC, președinte al Filialei CRIFST - Craiova, conf. univ. dr. Mihail Niemesch, Universitatea „Titu Maiorescu”, București.


Prof. asociat dr. biol. Alexandru Ș. Bologa este directorul acestui curs, având alături, în calitate de secretar, pe conf. dr. ing. Anca Constantin. Absolvenții vor primi certificat de absolvire eliberat de CRIFST al Academiei Române.

 

#DobrogeaAcademică, proiect ce conectează comunitatea dobrogeană la nucleul intelectualității românești


Proiectul #DobrogeaAcademică, asumat de cotidianul ZIUA de Constanța, are ca obiectiv conectarea comunității dobrogene la cel mai înalt for al intelectualității românești - Academia Română.


Gândit ca un demers editorial bivalent, la care contribuie cele mai importante instituții de educație și cultură constănțene, prin #DobrogeaAcademică se dorește, pe de o parte, readucerea în atenția comunității a relației Dobrogei cu Academia Română, din toate timpurile - începând cu Constantin I. Brătescu, iar pe de altă parte - un deziderat mai vechi -, pornește de la convingerea că vor exista academicieni care vor accepta invitația de a conferenția despre cel mai vechi pământ românesc atestat documentar.


Prin intermediul acestui proiect, ZIUA de Constanța își propune ca dobrogenii să cunoască activitatea acestui nucleu al intelectualității românești, prin promovarea preocupărilor actuale ale Academiei Române.Citește și:

Cotidianul ZIUA de Constanța, prezent la vernisajul de la Biblioteca Academiei Române Ecouri la o expoziție-document despre istoria presei românești (galerie foto)

Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii al Academiei Române organizează la Constanța A XIII-a ediție a cursului „Inițiere în istoria și filosofia științei și tehnicii”


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaAcademică Ziua Academiei Române - Mesajul președintelui Ioan-Aurel Pop

31 Mar 2020 208

#DobrogeaAcademică Congresul național al istoricilor români, anunțat pentru luna septembrie

27 Mar 2020 527

#DobrogeaAcademică Președintele Academiei Române, despre „Sărmanii medici eroi”

26 Mar 2020 1467

#DobrogeaAcademică „Gânduri la vreme de restriște”, împărtășite de președintele Academiei Române

23 Mar 2020 1070

#DobrogeaAcademică Discursul de recepție al academicianului Octavian Lazăr Cosma

18 Mar 2020 668

#DobrogeaAcademică Academicianul Constantin Năstăsescu, profesorul care a „marcat” generații, împlinește 77 de ani (documente)

13 Mar 2020 820

#DobrogeaAcademică Două secole de la naşterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, omagiate de Academia Română printr-un dublu eveniment

10 Mar 2020 847

#DobrogeaAcademică Dezbatere pe marginea unei cărţi care zdruncină conștiințele - „Sociologia proastei guvernări în România interbelică”

05 Mar 2020 944

#DobrogeaAcademică Academicianul Dumitru Murariu a deschis, la Constanța, cursul național multidisciplinar „Inițiere în istoria și filosofia științei și tehnicii”

04 Mar 2020 1351

#DobrogeaAcademică Academia Română a găzduit cea de-a treia dezbatere dedicată schimbărilor climatice

03 Mar 2020 789

#DobrogeaAcademică Academicianul Sabina Ispas susține conferința „1 martie - cap de primăvară”

29 Feb 2020 958

#DobrogeaAcademică Eveniment-dezbatere ocazionat de problemele cu care se confruntă cercetarea și inovarea din România

19 Feb 2020 575

#DobrogeaAcademică Conferința omagială „Dimitrie Gusti - profesor, sociolog, statistician, muzeograf“

12 Feb 2020 2100

#DobrogeaAcademică Vernisajul unei expoziţii cu mesaj profund - „Din lumea presei româneşti. 191 de ani”, la Biblioteca Academiei Române (document)

10 Feb 2020 1146

#DobrogeaAcademică Ziua Limbii Elene, sărbătorită la Academia Română

08 Feb 2020 2111