Doi profesori şi un inspector şcolar, reţinuţi pentru luare de mită la BAC

Miercuri, două inspectorate şcolare - ISJ Constanţa şi ISJ Brăila - au fost vizitate de procurorii DNA.
 
Un inspector şcolar şi doi profesori corectori din Brăila au fost reţinuţi miercuri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind suspectaţi de complicitate la luare de mită la examenul de Bacalaureat din sesiunea august - septembrie 2014. DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inspectorului şcolar specializarea matematică în cadrul ISJ Brăila Manuela Mirela Danielescu, în sarcina căreia s-au reţinut trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită, a lui Valentin Florin Damian, profesor corector la Colegiul Tehnic „Panait Istrati“ din Brăila, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, şi a Danielei Haret, profesor corector la Colegiul Tehnic „Panait Istrati“ din Brăila, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

De asemenea, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Iulian Vasii, începând de la data de 8.10.2014 până la finalizarea cercetărilor, pe durată nedeterminată, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. Potrivit procurorilor, „la data de 28.08.2014, inculpaţii Haret Daniela şi Damian Valentin Florin, în calitate de profesori corectori la examenul de Bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, având ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector şcolar la disciplina matematică în cadrul ISJ Brăila, au solicitat şi au primit, de la inculpatul Vasii Iulian, suma de 2.500 de lei, pe care cei doi au împărţit-o. Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât, la teza scrisă susţinută la disciplina matematică, inculpatul Vasii Iulian, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merită şi implicit, o medie de promovare a examenului de Bacalaureat“.
 
Ieri, Daniela Haret, Valentin Florin Damian şi Manuela Mirela Danielescu urmau să fie prezentaţi la Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Ce s-a întâmplat, miercuri, la ISJ Constanţa

 Reamintim că inspectorul şcolar general Răducu Popescu a declarat, miercuri, că procurorii DNA au ridicat de la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa mai multe documente privind cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Acesta a spus că acţiunea de ieri dimineaţă a fost mai degrabă un „control“ decât o descindere. „ISJ Constanţa nu are treabă cu acest dosar. Organele de anchetă au solicitat nişte înscrisuri cu privire la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. ISJ nu este implicat, noi doar am pus la dispoziţie acele înscrisuri“, a declarat Răducu Popescu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.