Invatamant

Două eleve de la Liceul „George Călinescu“, cu premii la Concursul Naţional de Limbă Chineză

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Concursul Naţional de Limbă Chineză „Chinese Bridge Competition for Secondary School Students“ pentru elevi. Competiţia, organizată de Institutul „Confucius“ din Braşov şi Ambasada Chinei în România, s-a desfăşurat la Braşov.
 
La secţiunea dedicată elevilor, faza naţională, au participat tineri iubitori ai limbii chineze calificaţi în etapa desfăşurată în aprilie. Competiţia este una complexă, fiecare concurent având de trecut trei probe: discurs în limba chineză, chestionar de civilizaţie chineză şi talent show (proba practică).
 
Constanţa a fost reprezentată de două eleve de la Liceul Teoretic „George Călinescu“, ele fiind îndrumate de profesoara Yuqin Wang, de la Clasa Confucius. Este vorba despre Hamenni Helima-Alexandra şi Matei Cristina-Valeria, care au obţinut premiul II. Dacă pentru prima elevă participarea a fost o premieră, pentru cea de-a doua, prezenţa în această competiţie a însemnat repetarea performanţei de anul trecut, la acelaşi concurs naţional. „Din anul şcolar trecut, la Liceul Teoretic «George Călinescu» din Constanţa, pe lângă limbile străine din planul de învăţământ, se studiază şi limba chineză, cu profesoara Yuqin Wang. Această excelentă oportunitate se datorează colaborării dintre liceul constănţean şi Clasa Confucius din cadrul Universităţii «Ovidius» Constanţa, iar cei care învaţă limba chineză sunt elevi de gimnaziu şi de liceu“, a explicat prof. Janetta Bărăitaru, consilierul de imagine al liceului.
 
De-a lungul anului, pe lângă cursuri, elevii sunt invitaţi să participe la activităţi cultural-artistice, precum celebrarea Anului Nou Chinezesc sau atelierele de creaţie şi scriere tradiţională. „Din nou, elevii noştri se impun la nivel naţional, prin limba chineză. Îi mulţumim doamnei Yuqin Wang şi intenţionăm să continuăm la fel şi anul viitor, perpetuând, astfel, o frumoasă tradiţie care deja s-a creat la Liceul Teoretic «G. Călinescu» Constanţa“, a declarat prof. Elena Crăcea, directorul instituţiei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa

30 Jun 2019 870

Concurs național de limba franceză la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța

12 May 2019 1057

Eveniment la Liceul Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa Autoarea Nina Nicolina Preda a lansat compendiul „Literatura română în contextul literaturii universale“ (galerie foto)

20 Apr 2019 1430

Ambasadorii Franţei şi Germaniei au vizitat liceele de elită ale Constanţei (galerie foto)

01 Apr 2019 1185

Post vacant la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

24 Feb 2019 1453

Municipalitatea demarează proiectul de reabilitare exterioară a bazinului de înot al Liceului Teoretic „George Călinescu“

18 Feb 2019 589

Polițiștii din cadrul IPJ Constanța, vizitați de elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța

31 Oct 2018 399

Documentaţii. Municipalitatea vrea să amenajeze bazinul de înot al Liceului Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa

22 Oct 2018 541

Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța premiat pentru rezultatele deosebite obținute de candidați la examenele Cambridge

12 Sep 2018 2588

Liceul Teoretic “George Călinescu” Constanţa angajează documentarist. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

10 Jul 2018 1102

Încep înscrierile la examenele Cambridge, găzduite de Liceul Teoretic „George Călinescu”

15 Apr 2018 1819

Întâlnirea anuală a claselor bilingv franceză din Constanţa, găzduită de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (galerie foto)

25 Nov 2017 1251

„Album Dobrogean“, la Liceul Teoretic „George Călinescu“. Elevii au redescoperit eroii dobrogeni (galerie foto)

13 Nov 2017 1458

Concursul de literatură „George Călinescu“, la final. Zeci de elevi din Constanţa, pe podium. Iată lista completă! (document)

10 Jun 2017 1987

Elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu“, în finala Concursului Internaţional YPEF - „Tineri în pădurile Europei“

16 May 2017 1000