Două reviste editate de Universitatea „Ovidius” au câștigat finanțare din partea Ministerului Cercetării și Inovării


Lansată pe 2 octombrie, competiția națională de Subvenționare a literaturii Tehnico-Științifice, organizată de Ministerul Cercetării și Inovării și-a desemnat câștigătorii. Bugetul alocat competiției 2019 pentru subvenționarea literaturii tehnico-științifice este de 630.000 lei.
Din partea Universității „Ovidius” din Constanța s-au înscris două reviste: „Analele Științifice ale Universității „Ovidius" Constanța, Seria Matematică” și „Revista Română de Studii Eurasiatice” (RRSE). În urma evaluării, ambele reviste s-au situat printre câștigători, „Analele Științifice” primind o finanțare de 17.703 lei, iar RRSE – 2.165 lei.


Despre travaliul la aceste două reviste ne-a oferit mai multe amănunte prof. univ. dr. Daniel Flaut, de la Facultatea de istorie și științe politice, a Universității „Ovidius”.


Începând cu anul 2008, revistaAnalele Științifice ale Universității „Ovidius" Constanța, Seria Matematică, Editura „Ovidius University Press”, a fost printre foarte puținele reviste românești indexate ISI-Thomson (actualmente Clarivate Analytics) primind primul factor de impact în 2011, din acest an devenind «revistă cotată ISI». Indexarea revistei în această bază de date, dar mai ales menținerea și creșterea constantă a vizibilității ei, dată de creșterea continuă a factorului de impact, arată un înalt nivel științific al acestei reviste la nivel internațional.


În 2019, conform Journal Citation Reports, noul factor de impact al revistei „Analele Științifice ale Universității «Ovidius» Constanța, Seria Matematică” este 0.638, în creștere față de 0.452, anul trecut. Totodată, 5-years impact factor a crescut simțitor, depășind pragul de 0.5. În ultimii patru ani, revista a fost evaluată și premiată la nivel național de către Ministerul Cercetării și Inovării/Ministerul Educației și Cercetării. Acest lucru a fost posibil prin munca neîntreruptă a următoarelor cadre didactice: Cristina Flaut-editor șef, Diana Savin-editor manager, Dragoș Sburlan- editor manager, George Cîrlig-editor tehnic, Andrei Rusu-editor tehnic, Cristina Șerban-editor tehnic.


„Revista Română de Studii Eurasiatice” (RRSE) este o revistă unică prin profil și conținut în peisajul publicistic românesc. RRSE apare din anul 2005 (două numere într-un volum anual) la Editura Ovidius University Press și publică lucrări de înaltă ținută științifică privitoare la civilizația, cultura, interferențele spirituale și relațiile internaționale în spațiul eurasiatic, în istorie și în prezent. „Revista Română de Studii Eurasiatice” este acreditată CNCS și este indexată în 5 baze de date internaționale recunoscute: ERIH PLUS, Ebsco, Proquest, CEEOL și Index Copernicus (ICValue 2018: 87.22). În ultimii patru ani, RRSE a fost evaluată și premiată la nivel național de către Ministerul Cercetării și Inovării/Ministerul Educației și Cercetării. Colegiul de redacție al RRSE este format din următoarele cadre didactice: Daniel Flaut- redactor șef, Iolanda Țighiliu, redactor șef adjunct, Enache Tușa -secretar de redacție, Marius-George Cojocaru și Cristian Moșnianu-membri.


Citește și:

Universitatea „Ovidius” din Constanța, alături de alte universități din țară, în top 300 QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 293

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 311

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 468

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 343

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 557

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 532

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 263

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 643

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 399

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 358

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 308

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 383

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 381

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 603

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 791