Ecaterina Andronescu, demisă de la Ministerul Educației

Ecaterina Andronescu a fost demisă vineri de premierul Dăncilă din funcția de ministru al Educației după ce a declarat joi seară la Antena 3, în legătură cu crimele de la Caracal, că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți. Șefa Guvernului a anunțat că îl propune ca interimar la Educație pe ministrul Culturii, Daniel Breaz.
 

Anunțul a fost făcut de Viorica Dăncilă pe Facebook: Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

  
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmatjoi seară, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei“ fetiţele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili.
„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat ministrul Educaţiei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine – Ceea ce n-a reușit Ecaterina Andronescu a reușit COVID 19 După vacanță, toți elevii comunei Peștera se întâlnesc online cu profesorii lor

17 Apr 2020 3571

#ConstanțaEsteBine - Apel la solidaritate adresat de ISJ și CJE Ajutați elevii constănțeni cu echipamente pentru #școaladeacasă!

10 Apr 2020 3954

Avantajele înscrierii randomizate în clasa pregătitoare. Ce a declarat inspectorul general Sorin Mihai

06 Feb 2020 5239

La Bucureşti, învăţătoarele vor fi trase la sorţi Atenţie, părinţi! Înscrierea în clasa pregătitoare 2020 vine cu surprize, în numele transparenţei şi al echităţii (document)

05 Feb 2020 3537

Dispute aprige pe tema celui mai scurt an şcolar. Paştele catolic mai aduce o vacanţă

13 Jan 2020 4245

Reacție dură la tăierea celor două miliarde lei din bugetul Ministerului Educației „Au ajuns cu toții să urască școala”

27 Nov 2019 11819

Elevii sunt îndemnaţi la proteste din prima zi de şcoală. #doliupentrueducaţie

09 Sep 2019 2455

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate dintre participanți cred că Ministerul Educației ar fi trebuit să prelungească vacanța de vară a elevilor

19 Aug 2019 2185

Sondaj de opinie Credeţi că Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să dea curs solicitărilor operatorilor din turism şi să prelungească vacanţa de vară a elevilor?

12 Aug 2019 3514

Decret semnat de preşedinte Valer-Daniel Breaz îi ia locul Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei

05 Aug 2019 1901

Revista presei locale

03 Aug 2019 1762

Stelian Ion (USR) - „Copiii noştri nu trebuie să facă autostopul pentru a merge la şcoală!“ (documente)

02 Aug 2019 2378

O fetiţă din Constanţa, aproape de a-şi perfora osul mâinii încercând să sară gardul unei şcoli. Capcane pentru copii. Ce spune Ecaterina Andronescu

02 Aug 2019 3855

Ecaterina Andronescu, interdicţie la catedră pentru profesorii care şi-au anulat lucrările

25 Jul 2019 2559

UPDATE. Au apărut şi suprizele. E oficial. Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe candidează pentru funcţia de secretar general al partidului

26 Jun 2019 2590