„Eficienţa energetică în întreprinderi", un nou colocviu INSAE

Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universităţii Ovidius a demarat luna aceasta seria colocviilor INSAE, care au scopul de a asigura o platformă de discuţii şi de schimb de bune practici între instituţii de învăţământ superior, autorităţi publice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, având totodată un puternic rol de instruire prin participarea grupurilor de studenţi din cinci ţări riverane Mării Negre. Tema colocviului din data de 25 noiembrie este problema îmbunătăţirii eficienţei energetice în întreprinderi în vederea creşterii competitivităţii şi dezvoltării de afaceri durabile. Evenimentul va prilejui o nouă conexiune cu instituţiile partenere ale proiectului ARGOS (BSUN Joint Master Degree Study Program on the Management of Renewable Energy Sources): Universitatea Naţională Taurida din Simferopol (Crimeea), Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău, Universitatea Tehnică din Varna şi Universitatea Tehnică din Istanbul. Lucrările colocviului vor fi transmise live pe Internet, sistemul de e-conferinţă fiind integrat în portalul www.unai-sustainability.org la pagina „Live Conferences".

Alături de cadre didactice şi specialişti în domeniul conservării energiei, evenimentul se va bucura şi de prezenţa directorului de cercetare-dezvoltare al SC Quartz Matrix SRL, ing. Bogdan Teodorescu, care va susţine o prelegere pe tema sistemelor de management energetic.

Colocviile INSAE vor continua pe toată perioada anului universitar cu o serie de alte subiecte de actualitate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” Constanța a finalizat proiectul „EITRM-OUC”. Ce a presupus acesta

10 Jan 2024 765

Antreprenori și investitori din Finlanda, în vizită de lucru la Universitatea Ovidius din Constanța

17 Aug 2023 789

CT BUS, la campania de prezentare a noilor autobuzelor cu celule de combustie cu hidrogen

12 Nov 2021 2355

Universitatea „Ovidius” din Constanța găzduieşte Școala Internațională de Vară „Nanomateriale și Nanotehnologii pentru Sisteme Energetice Avansate”

17 Sep 2021 1136

Universitatea „Ovidius” din Constanța contribuie la verificarea calității aerului din Murfatlar

26 Jul 2021 1513

Seminar la Universitatea „Ovidius”. Face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană

24 Feb 2017 1433