Invatamant

„Ei completează categoria de ambasadori ai oraşului“ Cinci elevi şi opt profesori din Constanţa, premiaţi de consiliul local (galerie foto+document)

Proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense finaciare elevilor premiaţi la olimpiadele sau concursurile internaţionale şi profesorilor îndrumători se află pe ordinea de zi a Consiliului Local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară, pe data de 31 octombrie 2019.
 
Astfel, alesii locali urmeasă să aprobe suma de 2.000 de lei care va fi acordată fiecărui elev care a fost premiat la olimpiadele sau concursurile internaţionale în anul 2019. Elevii care vor primi câte 2.000 de lei sunt următorii: Păşcălău Robert - Gabriel de la Coleglul Naţional „Mircea cel Bătrăn" – medalie de aur la Olimpiada Internationale de Astronomie şi Astrofizică; Nicolae Constantin - Daniel de la Liceul Teoretic „Ovidius" - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică; Memiş Edis de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică - medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică; Rîşnoveanu Lucia de la Școala Gimnaziala „Spectrum" - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică - Balcaniada de Juniori; Mardaru Darius - Gabriel de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" - medalie de argint la Olimpiada Internaţională Interdisciplinară "Știinţele Pământului".
 
De asemenea, se va aproba şi acordarea de recompense financiare în valoare de 2.000 lei net fiecăruie profesor ca urmare a pregătirii elevilor prevăzuţi la art. 1, dupa cum urmează: prof. Păşcălău Liliana - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", prof. Leu Sorina Maria - Liceul Teoretic „Ovidius", prof. Mihai Bogdan - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, prof. Văcărescu Cristina - Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Școala Gimnazială „Spectrum", prof. Nicolescu Adrian - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", prof. Dumitru Monica - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrăn, prof. Deancu Mihaela - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân",  prof. Hriţcu Claudia - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân". Sumele necesare acordăii recompenselor financiare se alocă din bugetul local aprobat pe anul 2019. 
 
„Administraţia locală se mândreşte cu toţi constanteţii, atât cu cei care, zi de zi, contribuie prin efort şi muncă la dezvoltarea oraţului, cât mai ales cu cei care duc numele municiplului Constanţa peste hotare, prin performanţa obţinută la nivel internaţional. Unii sunt cunoscuţi, alşii nu, însă performanţele sunt la fel de marl. Printre valorile constăntene ale căror nume sunt mai puţin cunoscute, dar ale căror rezultate sunt remarcabile, se numără vârfurlie din educaţie, atât elevil care au obţinut medalii la concursurile şi olimpladele internaţionale, cât şi profesorii îndrumatoră. Aceştia sunt: Păşcălau Robert - Gabriel de la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân» (medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astroflzică, profesor coordonator Păşcălău Liliana); Nicolae Constantin - Daniel de la Liceul Teoretic «Ovidius» - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, profesor coordonator: Leu Sorina – Maria), Memiş Edis de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (medalie de aur la Olimplada Internaţională de Matematică, profesori coordonatori: Mihai Bogdan şi Văcărescu Cristina); Rîşoveanu Lucia de la Școala Gimnaziala «Spectrum» (medalie de argint la Olimplada Internaţională de Matematică - Balcaniada de Junlori, profesor coordonator: Văcărescu Cristina; Mardaru Darius - Gabriel de la Colegiul Naţional «Mircea cel Bătrân» (medalie de argint la Olimpiada Internaşională Interdisciplinară Știinţele Pământului, profesori coordonatori: Nicolescu Adrian, Dumitru Monica, Deancu Mihaela şi Hriţcu Claudia). Ei completează categoria de ambasadori ai oraşulul nostru, performanţa lor fiind performanţa municipalităţii. De aceea, administraţia locală consideră că recunoaşterea perpetuă şi consistentă a acestor succesuri remarcabile reprezintă un gest de normalitate şi o motivaţie suplimentară pentru repetarea rezultatelor şi creşterea numărului de elevi premianţi la concursurile internaţionale. Medalile obţinute de elevi şi de profesori sunt şi medalille oraşului şi este normal ca administraţia să îi întampine cu recunoştinţă. Având în vedere cele expuse, în temelul art. 136 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul admInIstrativ, iniţiez spre dezbatere şi aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea de recompense financlare elevilor premiaâţi la olimpiadele sau concursurile şcolare internaţionale şi profesorilor îndrumatori“, se spune în referatul semnat de primarul Decebal Făgădău.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
Citeşte şi:
 
Primarul Decebal Făgădău - iniţiator de proiect pe bani publici Elevii din Constanţa cu 10 la bacalaureat şi profesorii îndrumători vor primi premii în bani (document)
 
Interviu cu mircistul Robert-Gabriel Păşcălău, olimpic internaţional „Pe lângă propriile aspiraţii, simţi o puternică mândrie naţională şi doreşti să reprezinţi cu onoare ţara“

Edis Memiş de la Liceul Internaţional de Informatică Constanţa, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Matematică
 
Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori Lucia Râşnoveanu de la Şcoala Spectrum din Constanţa a obţinut medalie de argint
 
Olimpiada Balcanică de Matematică 2019. Un elev din Constanţa şi-a reeditat performanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Decebal Făgădău - iniţiator de proiect pe bani publici Elevii din Constanţa cu 10 la bacalaureat şi profesorii îndrumători vor primi premii în bani (document)

26 Aug 2019 3015

Retrospectivă 2018 Elevi din Constanţa, pe podiumul competiţiilor naţionale şi internaţionale

09 Jan 2019 1423

Concurs internaţional de pian la Constanţa. Mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, printre premianţi (galerie foto)

17 Nov 2018 1012

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Zeci de medalii şi premii, obţinute de elevii din Constanţa participanţi la concursurile naţionale

19 Apr 2018 2381

UPDATEGabriela Bucovală, şefa ISJ Constanţa, despre rezultatele obtinuţe de elevii constănţeni la olimpiadele naţionale

18 Apr 2018 1339

Imagini de la eveniment Proiectul „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial“ s-a încheiat. Cei mai talentați elevi au fost premiați (galerie foto)

15 Nov 2017 2364

Premii în bani pentru elevii constănţeni cu media 10 la Bacalaureat 2017. Şi profesorii îndrumători, remuneraţi (document)

28 Jul 2017 2294

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevi din Constanţa, pe podiumul Olimpiadei Naţionale de Chimie

27 Apr 2017 13737

Elevii cu 10 pe linie la bacalaureat primesc bani de la Guvern

31 Aug 2016 1374

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 71 de elevi din Constanţa, olimpici naţionali. Iată cine sunt!

30 Jul 2016 4150

Premii băneşti de la Ministerul Educaţiei pentru absolvenţii de liceu şi gimnaziu din Constanţa cu rezultate notabile

19 Jul 2016 2254

Doi elevi din Constanţa vor primi burse de merit olimpic internaţional

02 Jul 2016 2662

Elevi ai Liceului „Ovidius“, pe podiumul Concursului Naţional de Ştiinţă şi Tehnologii ROSEF 2016

29 Jun 2016 1928

Elevii din Medgidia au câştigat trofeul Concursului Național „Pianul, a doua pasiune”

30 May 2016 2421

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevii din Constanţa, zeci de premii şi medalii la olimpiadele naţionale (document)

28 Apr 2016 3422