Elevii cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu! Ce spune Ariana Dudună, președinte AEC

  •  Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBC)cer revocarea lui Sorin Cîmpeanu! Transportul elevilor nu este o glumă!
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) solicită lui Florin Cîțu să propună revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu!

Marți, 3 august a.c., Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a susținut o conferință de presă în care a declarat faptul că a solicitat, pentru rectificarea bugetară, suplimentarea fondurilor pentru burse și pentru Programul Masă Caldă. Totuși, acesta nu a solicitat fonduri pentru transportul gratuit al elevilor, în ciuda existenței unei obligații impuse de Legea Educației în acest sens.

Încă de când transportul elevilor a devenit gratuit, nu au fost acordate sume de la bugetul de stat, împlinindu-se, în teritoriu, 9 luni de ilegalitate. Astfel, drepturile elevilor au fost încălcate. Mai mult, în urma protestelor Asociației Elevilor din Constanța, prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat faptul că va acorda fonduri la rectificarea bugetară pentru transportul elevilor. Promisiunea sa a rămas în vânt, transportul elevilor fiind în continuare neglijat.

Mai mult, în urma unor solicitări transmise Consiliului Județean Constanța, președintele Mihai Lupu a afirmat într-o adresă faptul că nu a dat transport gratuit din cauza lipsei fondurilor de la bugetul de stat. Astfel, problema se materializează la nivel județean prin încălcarea drepturilor elevilor.

Având în vedere lipsa de responsabilitate arătată, prin nesolicitarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară, în ciuda existenței unei necesități în acest sens, semnalată atât de reprezentanții elevilor cât și de către Consiliile Județene, considerăm necesară revocarea din funcție a ministrului Sorin Cîmpeanu.

Transportul elevilor nu mai poate fi tratat ca un joc politic al autorităților! Solicităm acordarea de fonduri pentru transportul elevilor la rectificarea bugetară și propunerea spre revocare a Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu!

“Ministrul Educației are responsabilitatea de a solicita de la bugetul de stat, la rectificare, fondurile pentru toate domeniile necesare. A fost semnalată de nenumărate ori necesitatea alocării de la bugetul de stat pentru transportul elevilor, dar Sorin Cîmpeanu continuă totuși să o ignore.

Mai mult, având în vedere promisiunile premierului Florin Cîțu, considerăm că singurul mod în care acesta își mai poate dovedi decența față de elevi este prin propunerea spre revocare a ministrului, deoarece acesta a dovedit că nu are vreun interes în a rezolva problema transportului. În conducerea Ministerului Educației este nevoie de oameni cu coloană vertebrală și cu un interes real față de nevoile elevilor, nu de persoane ce nu fac altceva decât să pericliteze accesul elevilor la educație de câte ori au ocazia!” -Ariana Dudună, președinte AEC






 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1044

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

13 Mar 2024 880

Asociația Elevilor Constanța, la judecată cu Consiliul Județean Constanța! Ce a decis instanța

08 Feb 2024 834

Asociaţia Elevilor din Constanţa „Statutul Elevului” a fost depus la Ministerul Educației. Ce solicitări sunt vizate

01 Feb 2024 720

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 746

Știri Constanța Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte!

24 Sep 2023 1386

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 1144

Procesul pentru anularea ordinului privind transportul elevilor, suspendat la Constanța! De ce au luat judecătorii această decizie

12 Apr 2023 1139

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 1304

Ordin al Ministerului Educației, contestat la Constanța

25 Feb 2023 1121

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

23 Jan 2023 1384

Asociația Elevilor din Constanța, acționată în instanță de Consiliul Județean Constanța! Precizări

01 Sep 2022 1929

Elevii constănțeni salută decizia Monicăi Anisie de a susține votul de la 16 ani

08 Jun 2022 1219

Exclusiv! Reacția primarului din Lumina, acuzat că se folosește de elevi pentru a curăța comuna. „Activitate educativă, criticată de un localnic”

21 May 2022 6227

Asociația Elevilor din Constanța „Anchetă mușamalizată, DNA legalizează mita!”

06 May 2022 1954