Elevii constănţeni, aşteptaţi la competiţiile şcolare organizate de ISJ



În perioada 14-15 februarie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa organizează o serie de competiţii şcolare dedicate elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

 
Astfel, astăzi, în fiecare unitate școlară din municipiu și din judeţ se va desfăşura etapa I, pe şcoală, a Concursului judeţean de cultură generală „Amicii isteți“, ediţia I, la care vor participa elevii din clasa pregătitoare şi din clasa I. Participarea elevilor la concurs este gratuită. De asemenea, la Liceul Teoretic „Decebal“ se va desfăşura Olimpiada de Fizică, etapa judeţeană, la care vor participa 396 de elevi ai claselor VI-XII, care au trecut de etapa locală. Rezultatele vor fi afişate sâmbătă, la unitatea de învăţământ unde s-a desfăşurat competiţia şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 16 februarie, în intervalul orar 8.30 - 12.30, iar rezultatele finale vor fi afişate joi, 19 februarie. Duminică, 15 februarie, vor avea loc Olimpiada de Matematică şi Concursul de Matematică „Adolf Haimovici“, etapa locală, care se vor desfăşura în 14 centre de concurs (trei în municipiu şi 11 în judeţ). Locurile de desfăşurare din municipiu sunt: Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“ Constanţa (pentru clasele a V-a și a VII-a), Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ Constanţa (pentru clasele a VI-a şi a VIII-a) şi Liceul Tehnologic „I.N. Roman“ Constanţa - (pentru clasele IX-XII și pentru Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“). La cele două competiţii participă 1.793 de elevi de gimnaziu şi de liceu, dintre care 1.024 de elevi din municipiul Constanţa şi 769 din judeţ. Rezultatele vor fi afişate duminică, 15 februarie, la centrele de concurs şi pe forumul ISJ Constanţa. Eventualele contestaţii se vor depune luni, 16 februarie, între orele 9.00-14.00, la  unitățile de învățământ unde elevii au susținut proba scrisă.
 
Totodată, în acest weekend, 560 de elevi de nivel gimnazial şi liceal participă la competiţii de baschet, volei, fotbal şi rugby mixt, faze judeţene, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Concursurile sportive se vor desfăşura în şapte locaţii (trei în municipiu şi patru în judeţ): sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul“ Constanţa, sala de sport a Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa, sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, iar în judeţ - sala de sport din localitatea Murfatlar, sala de sport din localitatea Cogealac, sala de sport din Ovidiu şi sala de sport din Cumpăna.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.