Elevii cu 10 la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională primesc bani de la Guvern. Doi constănţeni vor încasa câte 3.000 de lei, iar alţi 12 - câte 1.000 de lei

Elevii care au obţinut rezultate remarcabile la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Naţională vor fi recompensaţi de Guvernul României.
 
În Monitorul Oficial al României din data de 16 iulie a fost publicată Hotărârea Guvernului României numărul 518/12 iulie 2018 privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor clasei a VIII-a-2018 care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018.
 
Astfel, potrivit art. 1, se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a (2018) care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. Totodată, potrivit art. 2 al actului normativ menţionat, se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018. Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 şi 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2018 Ministerului Educaţiei Naţionale.
 
Lista beneficiarilor stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 şi 2 şi modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei naţionale. Hotărârea de Guvern este semnată de premierul Vasilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici.  

 Cine sunt elevii din Constanţa răsplătiţi cu bani

 În judeţul Constanţa, doi elevi au obţinut media generală 10 la Bacalaureat: Horia Claudiu Culea şi Ana-Maria Milcu, ambii de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din municipiu. La Evaluarea Naţională, alţi 12 elevi au obţinut media 10. Aceştia sunt: Alexia Cionea, de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“, Claudia Ioana Dumitru, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Elena Cristina Grasu, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Cosmina Martalog, de la Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu“, Maria-Manuela Tutea, de la Şcoala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“, Victor Ioan Dumbravă, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Marieta Iulia Iatan, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Iulia Tudor, de la Liceul Teoretic „Anghel Saligny“, Mara Alexandra Popescu, de la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu“, Diana Pavlov, de la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu“, Cristian Dan Iftene, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, Teodora Maria Minea, de la Liceul Teoretic „Ovidius“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.