Elevii din clasa a XII-a se pregătesc de simularea examenului de Bacalaureat

Între 2 şi 6 martie, elevii din clasa a XII-a vor susţine simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog.
 
Pe 2 martie, va avea loc simularea la Limba şi literatura română, pe 3 martie, la Limba şi literatura maternă, pe 4 martie, la proba obligatorie a profilului, iar pe 6 martie este programată proba la alegere a profilului şi a specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Rezultatele vor fi afişate pe data de 12 martie.
 
Examenul de Bacalaureat 2015 va fi organizat în două sesiuni, respectiv în iunie - iulie şi august - septembrie. Elevii se pot înscrie la sesiunea de vară  în perioada 25 - 29 mai. Prima sesiune de Bacalaureat începe la data de 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A. Absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă în perioada 10 -12 iunie. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15 şi 19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc între 22 şi 26 iunie. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 29 iunie, proba la Limba şi literatura maternă - pe 30 iunie, proba obligatorie a profilului - pe 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării - pe 3 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe data de 6 iulie, până la ora 12.00, şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile, până la ora 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 10 iulie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.