Invatamant

Elevii Liceului ,,Lucian Blaga’’ din Constanța au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii, profesorii și  părinții s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și  au ajutat la activitatea de voluntariat ,,Magia Sărbătorilor de iarnă” ce face parte din campania socială SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), întreaga activitate fiind coordonată de directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea.

Astfel, elevii au avut prilejul de a dărui cu mult drag din preaplinul lor, fiind recompensați cu câte un certificat de  voluntar. Toți și-au luat în serios rolul de ajutoare ale lui Moș Crăciun și au achiziționat cadouri pentru copiii de la Centrul de plasament ,,Cristina’’, constând din alimente (fructe, legume, conserve), îmbrăcăminte, produse de curățenie și de igienă, jucării, dar și jocuri specifice copilăriei. Cu toate aceste daruri, elevii și  părinții clasei a II-a D și  elevii clasei a XII-a B, însoțiți de reprezentantul liceului, prof. înv. primar Alina Dinu,au ajuns la Centrul de plasament ,,Cristina’’, aducând astfel bucurie imensă prichindeilor.

De asemenea, la ora 10, în sala de festivități a Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța, elevii claselor  a IV-a A, B, C și Dau împărțit daruri și voie bună preșcolarilor de la grădinița nr. 53 ,,Micul Univers”, printr-un program cultural-artistic plin de spiritul vesel si cald al Crăciunului.Activitatea a făcut parte din proiectul educațional ,,Azi prichindel, mâine școlărel!’’, coordonat de prof. Iuliana Linea, directorul Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’, de învățătoarele claselor a IV-a, Camelia Șoptelea, Ioana Șerban, Paraschiva Avram și Luminița Șerban si de prof.înv. primar Luminița Cosmeanu, directorul grădiniței nr. 53. 

Clasa a IV-a A a deschis programul cu tradiții și obiceiuri de iarnă (Jocul Ursului și al Caprei), clasele a IV-a B și C au continuat cu cântece de iarnă în pași de dans iar clasa a IV-a D a încheiat în ritmuri de Plugușor și de colinde de Crăciun. Surpriza serbării a fost dorința școlăreilor, bune gazde, de a oferi fiecărui prichindel câte un mic dar constând într-o punguță cu fructe, bomboane și covrigei.  
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa, participanţi la Proiectul naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri

17 Jun 2019 1234

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

04 Apr 2019 679

Ziua Porților Deschise, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa

07 Mar 2019 730

Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ din Constanţa angajează. Ce post este vacant

06 Mar 2019 740

Post vacant la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța

24 Jan 2019 695

Tradiții de Sfântul Nicolae, la Liceul Lucian Blaga din Constanța

05 Dec 2018 541

Prichindeii de la Liceul Lucian Blaga Constanța, în "Călătorie în lumea banilor" (galerie foto)

04 Dec 2018 731

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa organizează concurs de angajare. Ce post este vacant

03 Nov 2018 1492

Elevii Liceului ,,Lucian Blaga’’ din Constanța sărbătoresc Ziua Mării Negre

31 Oct 2018 906

Exerciţiu de protecţie în caz de accident chimic, la Liceul teoretic „Lucian Blaga” din Constanța

25 Oct 2018 725

În săptămâna Şcoala Altfel Liceul „Lucian Blaga“ a experimentat teatrul-forum, pentru a gestiona situaţii de criză

24 Oct 2018 949

Campanie pentru combaterea violenței în școli la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”, din Constanța (galerie foto)

27 Sep 2018 638

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa scoate la concurs un post de secretar

22 Sep 2018 1008

Constanţa Copil cu lipotimie, transportat la spital. Află starea victimei

10 Sep 2018 594

Bacalaureat 2018. Aproape 1.700 de candidaţi înscrişi în sesiunea de toamnă, distribuiţi în cinci centre de examen (document)

08 Aug 2018 1978