Elevii Liceului ,,Lucian Blaga’’ din Constanța au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii, profesorii și  părinții s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și  au ajutat la activitatea de voluntariat ,,Magia Sărbătorilor de iarnă” ce face parte din campania socială SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), întreaga activitate fiind coordonată de directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea.

Astfel, elevii au avut prilejul de a dărui cu mult drag din preaplinul lor, fiind recompensați cu câte un certificat de  voluntar. Toți și-au luat în serios rolul de ajutoare ale lui Moș Crăciun și au achiziționat cadouri pentru copiii de la Centrul de plasament ,,Cristina’’, constând din alimente (fructe, legume, conserve), îmbrăcăminte, produse de curățenie și de igienă, jucării, dar și jocuri specifice copilăriei. Cu toate aceste daruri, elevii și  părinții clasei a II-a D și  elevii clasei a XII-a B, însoțiți de reprezentantul liceului, prof. înv. primar Alina Dinu,au ajuns la Centrul de plasament ,,Cristina’’, aducând astfel bucurie imensă prichindeilor.

De asemenea, la ora 10, în sala de festivități a Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța, elevii claselor  a IV-a A, B, C și Dau împărțit daruri și voie bună preșcolarilor de la grădinița nr. 53 ,,Micul Univers”, printr-un program cultural-artistic plin de spiritul vesel si cald al Crăciunului.Activitatea a făcut parte din proiectul educațional ,,Azi prichindel, mâine școlărel!’’, coordonat de prof. Iuliana Linea, directorul Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’, de învățătoarele claselor a IV-a, Camelia Șoptelea, Ioana Șerban, Paraschiva Avram și Luminița Șerban si de prof.înv. primar Luminița Cosmeanu, directorul grădiniței nr. 53. 

Clasa a IV-a A a deschis programul cu tradiții și obiceiuri de iarnă (Jocul Ursului și al Caprei), clasele a IV-a B și C au continuat cu cântece de iarnă în pași de dans iar clasa a IV-a D a încheiat în ritmuri de Plugușor și de colinde de Crăciun. Surpriza serbării a fost dorința școlăreilor, bune gazde, de a oferi fiecărui prichindel câte un mic dar constând într-o punguță cu fructe, bomboane și covrigei.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profesorul de la Liceul Lucian Blaga din București, acuzat că avea o idilă cu o elevă, arestat preventiv

13 Apr 2024 592

Elevi de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanța, în vizită la Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 532

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 830

Ședința CLM Constanța Consilierii locali discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 527

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 587

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 687

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

01 Feb 2024 1269

Concurs de angajare la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Constanța. Cine poate participa

02 Oct 2023 1146

Licitații Constanța High Construct Project vrea să realizeze documentația și pentru reabilitarea clădirii liceului Lucian Blaga din municipiu (DOCUMENTE)

03 Aug 2023 1196

Achiziție directă Quattro Travel SRL-D, contract cu Primăria Constanța pentru publicitatea proiectului de creștere a eficienței energetice a Grădiniței nr. 53 (DOCUMENT)

13 Jul 2023 1180

Constanța Avarie RAJA pe strada Viorelelor! A fost oprită furnizarea apei

16 May 2023 915

Avarie RAJA în apropierea Liceului Teoretic „Lucian Blaga“ din Constanța. A fost oprită furnizarea apei

09 May 2023 901

Constanța Elevii au participat la etapa județeană a Olimpiadei naționale „Lectura ca abilitate de viață”

25 Mar 2023 3534

Primarul Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru renovarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga”

15 Feb 2023 1088

Programul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2023 2890