Elevii Liceului Navrom au vestit Nașterea Domnului


 
Zilele trecute, făceam cunoscute gesturile nobile ale elevilor și profesorilor de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, îndreptate către semeni care acum, în prag de sărbători, nu trebuie să se simtă singuri pe lume, năpăstuiți de un destin mai puțin favorabil. Cu atât mai mult în această perioadă de izolare impusă de creșterea numărului de îmbolnăviri.

În ciuda perioadei foarte grele pe care o traversează întregul mapamond, elevii și cadrele didactice de la Liceul de Marină din Constanța au reușit să vestească Nașterea Domnului, bucurând sufletele unor copii dragi lor.
Cu ajutorul părinților, s-a reușit materializarea unei acțiuni de voluntariat, constând într-o donație pentru elevii Școlii Speciale nr. 1 CSI Delfinul, Constanța, după cum informează prof. Dumitru Mihai, director.

„De asemenea, am bucurat și sufletul elevilor din liceul nostru. Mulțumesc din suflet Bunului Dumnezeu, părinților, elevilor și colegilor mei implicați. Numai din suflet pentru suflet, vom dobândi mântuirea, căci dăruind unul către altul, ne unim într-o singură inimă și un singur suflet!”, afirmă prof. Sita Iordache, coordonator Strategie Națională de Acțiune Comunitară (SNAC).

De altfel, la începutul acestei luni, Ministerul Educației a transmis o adresă tuturor inspectoratelor școlare județene, prin care se propunea adaptarea activităților de voluntariat. „În anul școlar 2020-2021 voluntarii implicați în implementarea Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) pot sprijini în continuare persoanele din grupurile dezavantajate, în funcție de nevoile acestora. Deși măsurile de prevenire a infectării cu virusul Sars Cov 2 nu mai permit organizarea programului național «Săptămâna fructelor și legumelor donate» și nici a celor patru concursuri din cadrul SNAC (Scrisoare prietenului meu, Dincolo de cuvintele rostite, Mascota SNAC și Împreună pentru viitor), voluntarii SNAC își pot adapta activitățile, astfel încât să contribuie la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunităților lor”, se arată în adresa transmisă către ISJ Constanța.

„Implicarea în acțiuni SNAC periodice are două beneficii majore: crește stima de sine a voluntarilor, ceea ce reduce semnificativ efectele psiho-somatice ale pandemiei asupra acestora, și contribuie la îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor”, se precizează în aceeași sursă.
Evident că toate acest recomandări vin cu precizarea de a se respecta cu cea mai mare atenție toate măsurile de protecție împotriva infectării cu acest virus nenorocit.
 
Citește și:

#ConstanțaEsteBine Faptele bune nu țin cont de pandemie. Elevii constănțeni respectă tradițiile, oferind lecții de solidaritate
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost solicitat acord de mediu Încep lucrările la infrastructura imobilului, unde va funcţiona Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa

16 Apr 2020 3253

Liceul Militar de Marină, în așteptarea cifrei de școlarizare. Cu sediul s-a rezolvat!

13 Mar 2018 4079

Părinţii de la Colegiul de Marină ar fi preferat, în locul Şcolii nr. 15, să facă naveta la Colegiul „Tomis“

24 Feb 2018 4222

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 3166