Ema Tănase, de la Şcoala Gimnazială „Spectrum“, la faza naţională a Concursului Internaţional de Discursuri „EF Challenge“



20 de elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani vor participa sâmbătă, 16 aprilie, la finala naţională a Concursului Internaţional de Discursuri „EF Challenge“. Evenimentul va fi găzduit de Centrul de Limbi Străine „Flying Colours“ din Bucureşti. Cele mai bune patru discursuri se vor califica mai departe la selecţia mondială a competiţiei, care va avea loc în data de 30 aprilie.
 
Printre finaliştii la categoria de vârstă se află şi Ema Tănase, de la Şcoala Gimnazială „Spectrum“ din Constanţa, profesor coordonator - Erda Gemil.
 
La ediţia din acest an a competiţiei, organizată de Qdays Educational Holidays, s-au înscris peste 200 de elevi din toată ţara, care au trebuit să găsească răspunsul la una dintre cele mai interesante întrebări din lume - „Crezi că nimic nu e imposibil?“. 20 dintre cele mai convingătoare discursuri, în limba engleză, au fost selectate de un juriu format din patru specialişti în public speaking şi profesori de limba engleză, pentru a participa la faza naţională a concursului. La competiţia pentru marea selecţie mondială, juriul va alege cele mai bune două discursuri pe care le vor susţine cinci elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, iar pentru categoria de vârstă 15-19 ani, 15 tineri se vor lupta pentru a obţine cele două locuri care îi vor trimite la următoarea etapa.
 
Finaliştii vor prezenta acelaşi discurs, pe care l-au pregătit sub atenta coordonare a profesorului şi care a fost trimis organizatorilor pentru selecţia naţională, dar, spre deosebire de etapa trecută, discursul va fi susţinut în faţa unui juriu. Discursurile câştigătorilor vor fi filmate şi trimise la selecţia mondială. Ulterior, după o selecţie amănunţită, vor fi anunţate cele mai bune 20 de discursuri din lume, care vor fi prezentate în faţa unui public internaţional, la Forumul EF Youth Leadership, ce va avea loc în august, la Rio de Janeiro (Brazilia).

Premii atractive pentru elevi şi pentru profesorii coordonatori

Pentru selecţia mondială, organizatorii au pregătit şi premii atractive pentru participanţii din întreaga lume. 20 dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, vor fi câştigătorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum din Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au şansa să câştige un curs împreună cu ai lor colegi de clasă, în Marea Britanie sau în Singapore. Zece elevi vor câştiga o tabără internaţională de studii pe o durată de două săptămâni. Recompensaţi vor fi şi profesorii coordonatori, iar zece dintre aceştia vor beneficia de un curs de pregătire didactică în străinătate, iar 300 de elevi şi profesori vor câştiga un curs online de limba engleză la EF Englishtown, pe o durată de trei luni.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O elevă din Constanța, finalistă a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge

13 Apr 2016 2356