Emoții cu ocazia depunerii jurământului la Academia Navală Mircea cel Bătrân Octavian Tărăbuță - „Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața și eforul apărării țării“

Tot mai mulți tineri aleg cariera militară. Ieri, studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și cei ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au depus jurământul militar.  La ceremonia de depunere a jurământului militar au participat cei 118 studenți ai academiei și 87 de elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Iată că în acest an, la  Academia Navală Mircea cel Bătrăn în primul an au fost admiși 118 studenți (100 de băieți și 118 fete), iar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” – 87.
 
Printre oficialități s-au numărat rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” comandor conf.univ.dr.ing. Octavian Tărăbuță, secretarul  de stat și sef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vietii personalului Mihai Dan Chirică, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, primarul municipiului Constanța Decebal Făgădău.
Alături de viitorii militari s-au aflat comandanții de unități,  părinții, rudele și prietenii.
 
„Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața, eforul și sângele apărării țării. De patru ani, numărul studenților Academiei Navale «Mircea cel Bătrân» este în creștere, având în vedere perspectivele dezvoltării Forțelor Navale. În acest an, avem 118 studenți în anul I, față de anul trecut când au fost 98. Numărul în creștere a studenților se datorează importanței Românei la Marea Neagra. Suntem poarta orientală a Alianței NATO. În acest an, am avut 250 de dosare depuse pentru cele 118 locuri, cea ce denota interesul tinerilor pentru cariera militară, dar și creșterea condiiților de învățământ. Avem laboratoare ultramodere, simulatoare, programe de studiu acreditate, cadre didactice, condiții buna de cazare, uniforme. Toate acestea determină tinerii să suporte rigolile vieții militare. Avem studenți devotați marinei care vin nu doar din Dobrogea, dar și de la Satul Mare, de la Alba Iulia“, a declarat rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” comandor conf.univ.dr.ing. Octavian Tărăbuță.
 
Din păcate, din tineri (unul din anul 2 și celalat din anul 1) s-au simțit rău și au avut nevoie de ambulanță.  
 

Moment unic și emoţionant pentru militari
 

Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru militari. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente le călăuzesc paşii în carieră şi le revin în memorie atunci când le este mai greu.
“Eu.... jur credinţă patriei mele, România.
Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, au jurat ieri viitorii militari.

 
 
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

mioritza

27 Oct, 2019 19:26

Tinerii aia vor un serviciu sigur, salarii mari si pensii speciale. Nu-si dedica nimic.

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 405

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 377

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 671

Cumpărări directe Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, contract cu Garden Antoniewicz SRL, fondată de fosta șefă a Trezoreriei Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 598

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța găzduiește studenți internaționali prin programul Erasmus+ (FOTO)

22 Mar 2024 323

Licitații Constanța Academia Navală asigură cu aproape 50.000 de euro Bricul Mircea, pentru voiajul din 2024! Asigurările de viață pentru personal, circa 23.000 de euro (DOCUMENT)

18 Mar 2024 835

Profesori ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" Constanța la Academia Națională de Apărare a Letoniei (FOTO)

15 Mar 2024 468

Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân

13 Mar 2024 669

Te pregătești pentru facultate? Hai la o academie militară! Iată câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

04 Mar 2024 742

2,5 milioane de euro puși la bătaie Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța vrea să cumpere servicii pentru o investiție imobiliară (DOCUMENT)

29 Feb 2024 752

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1307

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 709

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 609

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a încheiat cinci contracte subsecvente cu trei firme din București. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

19 Feb 2024 569

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” modernizează instalația de propulsie la Nava Școală Sprijin Acțiuni Militare 281, proiect ZK 923 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 787