Emoţii pentru bobocii de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa. Din ce colţuri ale ţării vin (galerie foto)

Bobocii Colegiului Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa, alături de colegii lor mai mari, au fost prezenţi luni la festivitatea de deschidere.
 
120 de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Militar vor rosti jurământul „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.


Cei mai mulţi boboci vin din Constanţa, 18 la număr, urmaţi de tineri din Brăila (12), Bacău (7), Galaţi (7), Iaşi (7), iar cel mai îndepărtat boboc vine tocmai din Maramureş.
Maximilian Cautiş, vine de la Oneşti, şi a fost admis la colegiu cu media 9.51, fiind cap de listă. Spre deosebire de mulţi alţi colegi care poate au avut un model militar în familie, tânărul este fiu de preot, care doreşte să urmeze un drum diferit, o carieră militară.
 
„Mă numescu Cautiş Maximilian, vin din oraşul Oneşti, judeţul Bacău. Cu siguranţă aţi auzit de Nadia Comăneci. Am ales acest colegiu militar deoarece cred că este un principal pilon al Constanţei, având în vedere profesionalismul, vitejia. Un alt argument pentru care am ales acest colegiul este prestigiul. Este o unitate de învăţământ prestigioasă mai ales că avem un contact cu marea, pe care îl menţinem în toţi aceşti ani în liceu. Aş alege, la terminarea liceului, marina pentru că de când am fost prima dată la mare am fost fascinat. M-a inspirat cel mai mult valurile mării!”, a declarat pentru ZIUA de Constanţa Maximilian Cautiş.
 
De la civil la militar a venit şi Sebastian, tocmai dintr-o localitate mică de lângă Suceava, sperând să urmeze drumul spre o carieră militară pornind de la Constanţa.
 
„Vin de la Liceul Tehnologic Mihai Eminescu din Dumbrăveni, judeţul Suceava. Am avut şansa aceasta, să trec de la civil la militar. Am zis să profit de ea la maxim şi sunt clasa a X-a. Aş vrea să urmez o carieră militară pentru că îmi oferă foarte multe beneficii. Îmi place ordinea, disciplina. Nu m-am gândit ce drum o să urmez la terminarea liceului, dar ştiu că vreau o carieră militară. Astăzi au venit să mă susţină tatăl, bunicii şi un frate, iar acasă a rămas mama şi alţi doi fraţi”, a spus Sebastian, elev în clasa a X-a.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspector școlar general adjunct Anca Dragomir „Circumscripțiile necesitau o reechilibrare, întrucât vrem să aducem în top școli de tradiție”

30 Mar 2021 2661

Ce atribuții au primit de la reprezentantul Guvernului în teritoriu cei doi subprefecți „boboci”

15 Mar 2021 811

Elevi şi studenţi din Marina Militară au depus jurământul la Constanţa „Respectul faţă de ţară, mama, ordinea şi disciplina” i-au îndrumat către o carieră militară (galerie foto)

25 Oct 2018 1461

Studenții Universității Andrei Șaguna au petrecut la Balul Bobocilor. Cine sunt cei care au fost aleși Miss/Mister ANdrei Șaguna 2017 (galerie foto)

11 Dec 2017 1583

Ce averi şi interese au bobocii din Consiliul Judeţean Constanţa (documente)

24 Jul 2017 4619

Constanţa. Lebede şi raţe sălbatice cu boboci pe Lacul Tăbăcărie. Imagini rare (galerie foto+video)

29 May 2017 6072

Balul Bobocilor, la Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu din Medgidia

12 Dec 2016 2979

Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia și-a numărat „bobocii”

15 Nov 2015 1507

Toamna se numără… „victimele” la Balul Bobocilor

28 Sep 2015 1714

Editorial Perla noastră cea de toate zilele şi mândria bacalaureatului

25 Jun 2015 3125

Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi a Tinerilor Medici Constanţa „O familie de medicinişti, un loc unde bobocii au ocazia de a se pregăti psihic şi fizic pentru anii ce urmează” (galerie foto)

18 Jun 2015 5193

Ce beneficii aduce ceaiul de trandafir

09 Feb 2015 1513

Funny video Înconjurat de boboci

04 Feb 2015 1290

Lidia Buble a întreţinut atmosfera Studenţii de la Facultatea de Drept de la „Ovidius“ s-au distrat la Balul Bobocilor (galerie foto)

08 Dec 2014 2750

Balul Bobocilor şagunişti Studenţii din anul I, „botezaţi“ în cadrul unei sărbători de neuitat

02 Dec 2014 1802