Etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică, organizată la Constanța. Câți elevi participă și când va vea loc

Olimpiada de Matematică. Foto: https://onm.univ-ovidius.ro/
În perioada 15 - 19 aprilie 2022 Constanța va fi gazda Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a V-a – a VI-a. Competiția este organizată de către Ministerul Educației, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu sprijinul Consiliul Județean Constanța.
 
Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, deschiderea evenimentului va avea loc în data de 15 aprilie 2022, începând cu ora 17.00, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret Jean Constantin.
 

„193 de elevi din întreaga țară (91 de elevi de clasa a V-a și 102 elevi de clasa a VI-a) vor susține proba scrisă sâmbătă, 16 aprilie 2022, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.
 
Conform Metodologiei – cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare , O.M.E. nr. 3066/27.01.2022 și Regulamentului Specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Matematică în anul școlar 2021-2022, proba scrisă începe la ora 10 și are durata de 2 ore. Aceasta constă în 4 probleme pentru care se solicită redactarea completă a soluțiilor, punctajul fiecărei probleme fiind de minim 0 până la maxim 7 puncte. Nu se acordă puncte din oficiu.
 
Rezultatele finale vor fi comunicate luni, 18 aprilie 2022, respectând prevederile în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.
 

Olimpicii vor fi premiați într-un cadru festiv, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret Jean Constantin, în data de 19 aprilie 2022, începând cu ora 10.00.
 
Site-ul Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a V-a și a VI-a este: https://onm.univ-ovidius.ro/.

„Dragi elevi, Stimați colegi,
 
Suntem aici, împreună, sub semnul înaltei performanțe, al promovării valorilor culturale și etice fundamentale, al spiritului de fair-play, al competitivității.
 
Truditor la arhitectura destinelor elevilor, în slujba valorilor cardinale ale educației, în sensul ei adânc și plenar, în menirea mea structurală, aceea de profesor de limba și literatura română, nu aș putea să rostesc acest cuvânt în deschiderea Olimpiadei Naționale de Matematică fără rezonanța particulară a tonului matematicianului-literat, Ion Barbu: Matematicile pun în joc puteri sufletești nu mult mai diferite de cele solicitate de poezie și artă. De altfel, preocuparea pentru matematică ca studiu perspicace al formelor spațiale ale lumii reale, similar în străduința pe care o implică profundei expresii a creativității umane, revelează autenticele resorturi din care s-a articulat sistemul estetic „teoretic” barbian.


 
Elevii și colegii noștri dascăli participanți la această competiție riguroasă, concluzie a unor eforturi anterioare valoroase, reprezintă în structura lor interioară o construcție concisă, o stare interioară aflată într-o perfectă căutare a răspunsurilor pe care infinitul le așteaptă.
 

Așadar, Olimpiada Națională de Matematică este prilejul complet pentru a așeza în căutare un limbaj matematic precis, frumos prin însăși poezia care definește conceptele abstracte specifice acestei științe, precum și legăturile dintre acestea.
 
Aflați în zona unui context internațional care a subliniat în ultimii ani fragilitatea omului, doresc să mă bucur alături de dumneavoastră pentru acest eveniment care onorează Constanța și ne poziționează în fața unei duble provocări: de a ne depăși temerile și de a ne autodepăși limitele.
 
Felicitări tuturor participanților, atât pentru pasiunea manifestată în acest domeniu, cât și pentru contribuția valoroasă la construcția unei societăți în care comunicarea interpersonală, creativitatea și excelența să constituie reperele școlii românești!“ - este mesajul Inspectorului Școlar General, prof. Sorin MIHAI, cu prilejul deschiderii oficiale a lucrărilor Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a V-a – a VI-a
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Doi candidați, eliminați de la examenul de bacalaureat

01 Jul 2022 439

Evaluare Națională 2022 Pe ce loc se situează județul Constanța în ierarhia națională dinaintea contestațiilor referitoare la procentul de elevi cu note mai mari de 5,00

24 Jun 2022 1088

Bacalaureat 2022 Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a susțin proba la alegere a profilului și specializării

22 Jun 2022 510

Bacalaureat 2022 Peste 4.300 de absolvenți de clasa a XII-a din județul Constanța, așteptați la prima probă scrisă a examenului

20 Jun 2022 494

Bacalaureat 2022 ISJ Constanța stabilește componența comisiilor din centrele de examen și centrele zonale de evaluare

16 Jun 2022 715

EXCLUSIV Mămică din Constanța, revoltată de lista de lectură de vacanță. „Așa ceva la clasa întâi e aberant! Țigara din text nu e una oarecare”. Reacția ISJ

14 Jun 2022 8281

Constanța Emoții pentru elevi la prima probă scrisă a Evaluării Naționale. Ce subiecte au avut de rezolvat (GALERIE FOTO+DOCUMENT)

14 Jun 2022 1182

Evaluarea Națională 2022 Absolvenții claselor a VIII-a susțin astăzi prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română

14 Jun 2022 605

Faza națională la handbal (gimnaziu băieți) din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar se va disputa la Cumpăna

18 May 2022 1327

ISJ Constanța Câte cereri de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare au fost înregistrate în județul Constanța

11 May 2022 917

Elevi de la două colegii din Constanța, câștigători ai finalei Concursului național Made for Europe

05 May 2022 855

Inspector școlar din Constanța, acord de recunoaștere cu DNA! Ce decizie a luat Tribunalul Constanța (MINUTA)

29 Apr 2022 1042

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa face angajări. Posturile vacante

20 Apr 2022 1209

Constanța Rezultatele simulărilor la examenele naţionale, mai bune față de cele din ianuarie

14 Apr 2022 834

11 elevi din județul Constanța, calificați la Olimpiadele susținute la disciplinele din aria curriculară Tehnologii - etapa județeană

13 Apr 2022 820