Evaluare națională la clasa a II-a! Copiii au la dispoziție jumătate de oră

  • Mâine, 25 mai 2021, elevii claselor a II-a vor începe testările în cadrul evaluărilor naționale.
  • Copiii au la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea fiecărui test, față de cele 60 de minute alocate testării în cadrul evaluărilor naționale pentru clasele a IV-a și, respectiv a VI-a.
  • Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează și nu se comunică public.
A vent rândul celor mai mici dintre elevii evaluați anual să resimtă stresul examenelor!
 
Micuții de la clasele a II-a vor susține evaluarea națională, cu prezența fizică în sala de clasă.
 
Mâine, 25 mai 2021, elevii claselor a II-a vor începe testările în cadrul evaluărilor naționale.
 
Examenele pentru cei mici încep cu probele scrise la Limba română și Limba maternă, urmând ca, miercuri, 26 mai 2021, elevii de clasa a II-a să susțină testele la citire la aceste discipline.
 
Nu în ultimul rând, evaluarea la Matematică este programată să se desfășoare joi, 27 mai 2021, însă emoțiile nu se termină aici pentru elevii din rândul minorităților naționale, căci aceștia vor susține pe 28 mai 2021 proba de Limba română, scris și citit.
 
„Toate probele se desfășoară cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ“, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.
 
Conform sursei citate, sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit, după ce acestea au fost adaptate, acolo unde este cazul, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa elevii.
 
„Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate“, au mai explicat oficialii ministerului.
 

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, copiii au la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea fiecărui test, față de cele 60 de minute alocate testării în cadrul evaluărilor naționale pentru clasele a IV-a și, respectiv a VI-a.
 

Oficial, de la Ministerul Educației

 
„Testele sunt evaluate în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult șapte zile de la data susținerii ultimului test“, au explicat reprezentanții ministerului.

 
Foarte important, rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează și nu se comunică public.
 
De asemenea, acestea nu vor fi înregistrate în catalogul clasei.
 
„Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate“, au dat asigurări reprezentanții Ministerului Educației.
 
Amintim, copiii de clasa a II-a sunt ultimii care susțin testările din cadrul evaluării naționale, dintre elevii care nu se află în anii terminali.
 
Anterior, au fost susținute probele din cadrul evaluării naționale de către elevii claselor a VI-a și, respectiv, a IV-a, urmând ca, în luna iunie, să susțină examenele naționale și elevii claselor a VIII-a.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Modificări la Bac, pe ultima sută de metri! Oficial, de la Ministerul Educației
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1594

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3100

ISJ Constanța Patru elevi au obținut nota 10 la proba de matematică din cadrul simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a

23 Feb 2024 813

9.481 de elevi au participat la proba de Limba maternă din cadrul simulării Evaluării Naţionale

07 Feb 2024 710

6112 de elevi din județul Constanța au participat la Proba la Matematică din cadrul simulării naționale a Evaluării naționale

06 Feb 2024 595

Luni, 5 februarie, examenul de simularea evaluării naționale al elevilor de clasa a a VIII-a. În județul Constanța, 6538 de elevi înscriși

04 Feb 2024 982

Elevii de clasa a VIII-a susțin simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024

02 Feb 2024 860

Constanța Elevii au participat la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

11 Dec 2023 4224

Când vor avea loc examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2024. Datele oficiale ale probelor scrise

06 Sep 2023 1226

Agenția Națională Antidrog, activitate de prevenrie a substanțelor interzise la Caravana de Taekwondo de la Eforie Sud!

31 Jul 2023 774

Sondaj de opinie Credeţi că rezultatele slabe la Evaluarea Națională reflectă nivelul scăzut de pregătire al elevilor?Iată ce au ales respondenții

09 Jul 2023 1192

Editorial Evaluarea și Bac-ul - Copilul-elev cu notă mică sau picat are de dus pe umeri și eșecul resimțit de părinți, în afară de cel propriu

05 Jul 2023 1775

Rezultatele finale la Evaluarea Națională. Câți elevi din Constanța au obținut media 10.00

04 Jul 2023 1252

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor. Au fost publicate toate notele elevilor!

04 Jul 2023 1089

Sondaj de opinie Credeţi că rezultatele slabe la Evaluarea Națională reflectă nivelul scăzut de pregătire al elevilor?

03 Jul 2023 1386