Eveniment de promovare a campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare” la Universitatea Ovidius din Constanța

  • Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a fost lansată în data de 07 aprilie 2021 - Ziua Mondială a Sănătății, și constă în organizarea, în fiecare județ din România, în perioada 8-29 aprilie 2021, a unei serii de conferințe tematice/webinarii, ce vizează promovarea măsurilor ce susțin siguranța sanitară în școli, grădinițe și universități prin informare corectă, conștientizare si asumarea responsabilității individuale.
La Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) va avea loc luni, 26 aprilie, un eveniment de promovare a campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” inițiată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și Organizația ,,Salvați Copiii”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 09.00, în Sala Senatului, Campus, Corp A și se va desfășura în format hibrid, prin prezență fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

La acțiune vor participa reprezentanții conducerii universității, alături de secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, prof. Sorin Ion și inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai. De asemenea, au confirmat participarea la eveniment: prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima, senatorul Septimiu Bourceanu, prof. univ. dr. Sorin Rugină, medic epidemiolog la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, ai Direcției de Sănătate Publică Constanța, ai Consiliul Național al Elevilor, ai Comitetului Județean al Părinților Constanța și ai sindicatelor din învățământul preuniversitar.

Reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ, din județ, vor participa online la eveniment, pe platforma Microsoft Teams a instituției, accesând link-ul http://bit.ly/IntoarcereaLaScoala_CT. De asemenea, acțiunea va putea fi urmărită în transmisiune live pe pagina de Facebook a UOC.

Scopul principal al campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” este acela de a informa elevii, cadrele didactice și părinții, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

Conform datelor oficiale centralizate de DSP Constanţa, până în prezent aproximativ 18% din cetăţenii judeţului au primit prima doză de vaccin iar alţii 8% au fost imunizaţi după rapel şi se estimează că în privinţa populaţiei şcolare, a studenţilor şi cadrelor didactice procentul este mult mai mare, având în vedere faptul că pentru aceştia au fost create fluxuri speciale de vaccinare.

În cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfașurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților / instituțiilor de învățământ și a Inspectoratului școlar județean.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a fost lansată în data de 07 aprilie 2021 - Ziua Mondială a Sănătății, și constă în organizarea, în fiecare județ din România, în perioada 8-29 aprilie 2021, a unei serii de conferințe tematice/webinarii, ce vizează promovarea măsurilor ce susțin siguranța sanitară în școli, grădinițe și universități prin informare corectă, conștientizare si asumarea responsabilității individuale.





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 554

Universitatea Ovidius din Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”? (FOTO)

27 Mar 2024 404

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

27 Mar 2024 397

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 336

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1220

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 Mar 2024 513

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 780

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 448

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 424

Se împlinesc 34 de ani de la fondarea Universităţii Ovidius din Constanţa

20 Mar 2024 632

Zilelor Porților Deschise Universitatea Ovidius din Constanța își prezintă oferta educațională

20 Mar 2024 455

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 583

Conferința „Dragoste, Rușine, Ură- despre Emoții și Buna Ordine în Țările Române, sec. XVIII-XIX”, la Universitatea Ovidius din Constanța

13 Mar 2024 495

Cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, la Universitatea Ovdius din Constanța

12 Mar 2024 397

Studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța, calificată în etapa finală a Concursului internațional de oratorie în limba franceză

11 Mar 2024 582