Invatamant

Eveniment dedicat educației, la Casa de Cultură din Constanța. Târgul ofertelor educaționale „Știu să îmi aleg meseria“ și-a deschis porțile (galerie foto)

Ieri, ISJ Constanța a dat startul târgului de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional „Știu să îmi aleg meseria”, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. 
 
Târgul se desfășoară în perioada 8 - 12 octombrie, între orele 11.00 - 18.00, și este organizat sub egida proiectului „European Vocațional Skills Week”.
 
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a menționat că tinerii trebuie să învețe o meserie. „Avem bursa elevilor, iar copiii s-au organizat, e necesar să vadă și ei că trebuie să se zbată, să învețe o meserie pentru a putea intra pe piață”, a punctat acesta.
 
Printre liceele prezente la eveniment se regăsește și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, care are o platformă unică pentru orașul constănțean.
Potrivit reprezentaților unității școlare, instituția oferă un program pentru învățământ profesional dual.
„Liceul nostru este singurul din județ care beneficiază în prezent de programul învățământului profesional dual. Acesta constă în faptul că, în afara bursei profesionale pe care o primesc elevii, de 200 de lei pe lună, se formează o clasă în care tutorele elevului semnează un contract, iar elevul este obligat să participe la practică în service-ul respectiv. La rândul său, service-ul contribuie la o bursă suplimentară  pentru elev. Dacă acesta îndeplinește anumite aptitudini, service-ul îl angajează”, a precizat reprezentantul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“.
 
O altă unitate liceală cu profil profesional este și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Directorul adjunct a precizat faptul că această ediție este dedicată exclusiv învățământului profesional. „Acest liceu tehnologic are în oferta educațională două calificări: ospătar, chelner, vânzător în unități de alimentație în domeniul de pregătire Turism și Alimentație Publică, dar și o calificare de frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist în domeniul de pregătire Estetica și Igiena Corpului Omenesc”, a menționat directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Acesta a adăugat că majoritatea celor care fac practică și se dedică noii meserii se angajează, ulterior, în domeniu, deoarece agenții economici sunt interesați de forță nouă de muncă.
 
Încă din prima zi a evenimentului, elevii împreună cu profesorii lor coordonatori și-au expus oferta de formare.
 
În cadrul târgului vor fi prezente 31 de unități de învățământ din județ. Acestea vor desfășura în această perioadă o multitudine de activități demonstrative, vor participa și foști absolvenți din domeniul pregătirii la întâlniri cu elevii de gimnaziu, vor organiza activități de informare și promovare, specifice meseriei și vor vorbi despre oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali.
 
La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, ieri și-au prezentat oferta educațională Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic „I.N. Roman”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Albatros", Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”.
 
Astăzi are loc festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educaționale la Căminul Cultural din Cobadin, iar miercuri, 10 octombrie, va fi organizată festivitatea cu tematică educațională la Căminul Cultural din Cogealac. Ulterior, pe 11 octombrie, este programată festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educațională la Mangalia, în incinta Liceului Tehnologic "Ion Bănescu", iar pe 12 octombrie - la Crucea.
 
În contextul de față, evenimentul se va putea regăsi și pe harta europeană a proiectului, iar toate acțiunile dedicate promovării învățământului profesional, rezultatele și oportunitățile de colaborare interne și internaționale pot fi distribuite și pe rețelele sociale.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Casa de Cultură din Constanţa a fost verificată, ieri, de SPP. Cine este aşteptat, astăzi, acolo şi cu ce prilej

26 Jan 2019 1283

“Regal Vienez”, un concert extraordinar de Crăciun oferit de Ukrainian Radio Symphony Orchestra la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa

27 Dec 2018 627

UPDATE. Seniorii Constanța premiați în cadrul unei festivități organizate la Casa de Cultură (galerie foto+video)

20 Dec 2018 612

“Lacul Lebedelor” vine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa

18 Dec 2018 660

Comedia „Fierarii” vine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

11 Dec 2018 524

„Strauss Festival Orchestra Vienna” vine la Constanța

10 Dec 2018 489

„Povestea omului de zăpadă”, un spectacol dedicat copiilor la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

10 Dec 2018 464

All Inclusive, o comedie „completă” vine la Casa de Cultură a Sindicatelor la începutul săptămânii viitoare

07 Dec 2018 431

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 756

Concert de Ziua Națională a României, la Casa de Cultură Constanța „Să simțim românește la ziua noastră sfântă!“ (galerie foto + video)

03 Dec 2018 559

LIVE TEXT și VIDEO Spectacol inedit dedicat sărbătoririi Centenarului, dar și sărbătorii de Sfântul Andrei la Constanța (galerie foto+video)

30 Nov 2018 1179

„E scris pe tricolor Unire !”, spectacol dedicat Centenarului la Casa de Cultură Constanța

21 Nov 2018 531

Seniorii constănţeni, premiaţi de Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

19 Nov 2018 612

Eveniment al Clubului Umoriştilor Constănţeni Volumul „Fabrica de umor”, o carte anti-stres, se lansează la Casa de Cultură din Constanţa

02 Nov 2018 601

În acest weekend Spectacole pe scenele constănțene

13 Oct 2018 644