Eveniment dedicat educației, la Casa de Cultură din Constanța. Târgul ofertelor educaționale „Știu să îmi aleg meseria“ și-a deschis porțile (galerie foto)

Ieri, ISJ Constanța a dat startul târgului de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional „Știu să îmi aleg meseria”, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. 
 
Târgul se desfășoară în perioada 8 - 12 octombrie, între orele 11.00 - 18.00, și este organizat sub egida proiectului „European Vocațional Skills Week”.
 
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a menționat că tinerii trebuie să învețe o meserie. „Avem bursa elevilor, iar copiii s-au organizat, e necesar să vadă și ei că trebuie să se zbată, să învețe o meserie pentru a putea intra pe piață”, a punctat acesta.
 
Printre liceele prezente la eveniment se regăsește și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, care are o platformă unică pentru orașul constănțean.
Potrivit reprezentaților unității școlare, instituția oferă un program pentru învățământ profesional dual.
„Liceul nostru este singurul din județ care beneficiază în prezent de programul învățământului profesional dual. Acesta constă în faptul că, în afara bursei profesionale pe care o primesc elevii, de 200 de lei pe lună, se formează o clasă în care tutorele elevului semnează un contract, iar elevul este obligat să participe la practică în service-ul respectiv. La rândul său, service-ul contribuie la o bursă suplimentară  pentru elev. Dacă acesta îndeplinește anumite aptitudini, service-ul îl angajează”, a precizat reprezentantul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“.
 
O altă unitate liceală cu profil profesional este și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Directorul adjunct a precizat faptul că această ediție este dedicată exclusiv învățământului profesional. „Acest liceu tehnologic are în oferta educațională două calificări: ospătar, chelner, vânzător în unități de alimentație în domeniul de pregătire Turism și Alimentație Publică, dar și o calificare de frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist în domeniul de pregătire Estetica și Igiena Corpului Omenesc”, a menționat directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Acesta a adăugat că majoritatea celor care fac practică și se dedică noii meserii se angajează, ulterior, în domeniu, deoarece agenții economici sunt interesați de forță nouă de muncă.
 
Încă din prima zi a evenimentului, elevii împreună cu profesorii lor coordonatori și-au expus oferta de formare.
 
În cadrul târgului vor fi prezente 31 de unități de învățământ din județ. Acestea vor desfășura în această perioadă o multitudine de activități demonstrative, vor participa și foști absolvenți din domeniul pregătirii la întâlniri cu elevii de gimnaziu, vor organiza activități de informare și promovare, specifice meseriei și vor vorbi despre oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali.
 

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, ieri și-au prezentat oferta educațională Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic „I.N. Roman”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Albatros", Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”.
 
Astăzi are loc festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educaționale la Căminul Cultural din Cobadin, iar miercuri, 10 octombrie, va fi organizată festivitatea cu tematică educațională la Căminul Cultural din Cogealac. Ulterior, pe 11 octombrie, este programată festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educațională la Mangalia, în incinta Liceului Tehnologic "Ion Bănescu", iar pe 12 octombrie - la Crucea.

 
În contextul de față, evenimentul se va putea regăsi și pe harta europeană a proiectului, iar toate acțiunile dedicate promovării învățământului profesional, rezultatele și oportunitățile de colaborare interne și internaționale pot fi distribuite și pe rețelele sociale.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filofteia Pletea, numită directorul interimar al Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

13 Feb 2024 948

În municipiul Tulcea A fost aprobat PUZ pentru reabilitarea Casei de cultură, Grădina de vară și Parcul personalităților

01 Feb 2024 730

Congresul regional al Martorilor lui Iehova revine la Constanța

30 Aug 2023 2836

In memoriam Gheorghe Ungureanu, fostul director al Casei de Cultură Constanța, ar fi împlinit vârsta de 72 de ani

14 Apr 2023 1389

Spectacolele din ianuarie 2023 la Casa de Cultură din Constanța

03 Jan 2023 2410

LIVE -TEXT Organizația Municipală a PNL Constanța se reunește în cadrul unui Comitet de Coordonare Local. Printre invitați, senatorii Alina Gheorghiu și Florin Cîțu (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 1973

Ședință a Comitetului de Coordonare Local al PNL Constanța. Se completează Biroul Municipal

03 Jun 2022 1159

Constanța Culturală O comedie de zile mari, despre bani și adevăruri adânc îngropate în noi

04 Apr 2022 2968

„Să readucem dragostea“ Fuego aduce concertul său aniversar la Casa de Cultură Constanța

04 Aug 2021 4586

Florin-Vasile Cîțu este așteptat, mâine, la alegerile PNL Constanța de elevii protestatari

25 Jul 2021 2425

Premieră Piesa de teatru „Tache, Ianke și Cadâr“, în regia lui Horațiu Mălăele, în Constanța

30 Jun 2021 3979

Constanța culturală Liber la teatru și la... hipnoză

04 Jun 2021 2987

Nume sonore fac parte din distribuție Premieră la Constanța. „Totul se transformă“, spectacol oglindă al zilelor noastre

21 May 2021 5336

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanța, condus mâine pe ultimul drum

15 Apr 2021 2626

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură Constanța, mesaj de condoleanțe după moartea actriței Draga Olteanu Matei

18 Nov 2020 2901