Invatamant

Eveniment dedicat educației, la Casa de Cultură din Constanța. Târgul ofertelor educaționale „Știu să îmi aleg meseria“ și-a deschis porțile (galerie foto)

Ieri, ISJ Constanța a dat startul târgului de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional „Știu să îmi aleg meseria”, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. 
 
Târgul se desfășoară în perioada 8 - 12 octombrie, între orele 11.00 - 18.00, și este organizat sub egida proiectului „European Vocațional Skills Week”.
 
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a menționat că tinerii trebuie să învețe o meserie. „Avem bursa elevilor, iar copiii s-au organizat, e necesar să vadă și ei că trebuie să se zbată, să învețe o meserie pentru a putea intra pe piață”, a punctat acesta.
 
Printre liceele prezente la eveniment se regăsește și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, care are o platformă unică pentru orașul constănțean.
Potrivit reprezentaților unității școlare, instituția oferă un program pentru învățământ profesional dual.
„Liceul nostru este singurul din județ care beneficiază în prezent de programul învățământului profesional dual. Acesta constă în faptul că, în afara bursei profesionale pe care o primesc elevii, de 200 de lei pe lună, se formează o clasă în care tutorele elevului semnează un contract, iar elevul este obligat să participe la practică în service-ul respectiv. La rândul său, service-ul contribuie la o bursă suplimentară  pentru elev. Dacă acesta îndeplinește anumite aptitudini, service-ul îl angajează”, a precizat reprezentantul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“.
 
O altă unitate liceală cu profil profesional este și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Directorul adjunct a precizat faptul că această ediție este dedicată exclusiv învățământului profesional. „Acest liceu tehnologic are în oferta educațională două calificări: ospătar, chelner, vânzător în unități de alimentație în domeniul de pregătire Turism și Alimentație Publică, dar și o calificare de frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist în domeniul de pregătire Estetica și Igiena Corpului Omenesc”, a menționat directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Acesta a adăugat că majoritatea celor care fac practică și se dedică noii meserii se angajează, ulterior, în domeniu, deoarece agenții economici sunt interesați de forță nouă de muncă.
 
Încă din prima zi a evenimentului, elevii împreună cu profesorii lor coordonatori și-au expus oferta de formare.
 
În cadrul târgului vor fi prezente 31 de unități de învățământ din județ. Acestea vor desfășura în această perioadă o multitudine de activități demonstrative, vor participa și foști absolvenți din domeniul pregătirii la întâlniri cu elevii de gimnaziu, vor organiza activități de informare și promovare, specifice meseriei și vor vorbi despre oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali.
 
La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, ieri și-au prezentat oferta educațională Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic „I.N. Roman”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Albatros", Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”.
 
Astăzi are loc festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educaționale la Căminul Cultural din Cobadin, iar miercuri, 10 octombrie, va fi organizată festivitatea cu tematică educațională la Căminul Cultural din Cogealac. Ulterior, pe 11 octombrie, este programată festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educațională la Mangalia, în incinta Liceului Tehnologic "Ion Bănescu", iar pe 12 octombrie - la Crucea.
 
În contextul de față, evenimentul se va putea regăsi și pe harta europeană a proiectului, iar toate acțiunile dedicate promovării învățământului profesional, rezultatele și oportunitățile de colaborare interne și internaționale pot fi distribuite și pe rețelele sociale.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol la Casa de Cultură Constanţa Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru invită iubitorii de teatru la „Dineu cu proşti“

15 May 2019 478

Carmen Dan prezentă pe litoral. Partidului Social Democrat Constanța a primit 145 noi membri

12 May 2019 643

Concertul trupei Phoenix de la Casa de Cultură Constanţa a fost amânat

24 Apr 2019 599

Trupa Phoenix revine la Constanţa cu un spectacol inedit. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor

08 Apr 2019 659

În această seară Maia Morgenstern va citi mesajul dedicat Zilei Mondiale a Teatrului, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa

27 Mar 2019 579

Comunitatea elenă din Constanța, în sărbătoare. Grecii au zguduit Casa de Cultură pe ritmuri de sirtaki

23 Mar 2019 1124

La Casa de Cultură a Sindicatelor Atenţie, avem cultură! Maia Morgenstern revine la Constanţa cu un spectacol impresionant

20 Mar 2019 906

Casa de Cultură Constanţa prezintă un nou show de excepţie. Fuego sărbătoreşte 25 de ani de carieră

08 Mar 2019 1095

Premieră în România, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Teatrul Ţigănesc din Moscova vine cu un show inedit

01 Mar 2019 889

Imagini de la eveniment Festivitate de premiere a seniorilor, organizată de Primăria Constanța (galerie foto)

28 Feb 2019 770

Casa de Cultură Constanţa pune în centrul atenţiei femeia, la început de martie. Holograf, Ştefan Bănică şi Tudor Gheorghe, prezenţi

23 Feb 2019 1112

Şedinţă a Consiliului local al municipiului Constanţa la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa. Mai multe proiecte pe ordinea de zi

22 Feb 2019 752

Casa de Cultură din Constanţa a fost verificată, ieri, de SPP. Cine este aşteptat, astăzi, acolo şi cu ce prilej

26 Jan 2019 1414

“Regal Vienez”, un concert extraordinar de Crăciun oferit de Ukrainian Radio Symphony Orchestra la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa

27 Dec 2018 744

UPDATE. Seniorii Constanța premiați în cadrul unei festivități organizate la Casa de Cultură (galerie foto+video)

20 Dec 2018 706