Invatamant

Eveniment dedicat educației, la Casa de Cultură din Constanța. Târgul ofertelor educaționale „Știu să îmi aleg meseria“ și-a deschis porțile (galerie foto)

Ieri, ISJ Constanța a dat startul târgului de toamnă al ofertelor educaționale din învățământul profesional „Știu să îmi aleg meseria”, aflat la cea de-a treia ediție. Evenimentul este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța. 
 
Târgul se desfășoară în perioada 8 - 12 octombrie, între orele 11.00 - 18.00, și este organizat sub egida proiectului „European Vocațional Skills Week”.
 
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a menționat că tinerii trebuie să învețe o meserie. „Avem bursa elevilor, iar copiii s-au organizat, e necesar să vadă și ei că trebuie să se zbată, să învețe o meserie pentru a putea intra pe piață”, a punctat acesta.
 
Printre liceele prezente la eveniment se regăsește și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, care are o platformă unică pentru orașul constănțean.
Potrivit reprezentaților unității școlare, instituția oferă un program pentru învățământ profesional dual.
„Liceul nostru este singurul din județ care beneficiază în prezent de programul învățământului profesional dual. Acesta constă în faptul că, în afara bursei profesionale pe care o primesc elevii, de 200 de lei pe lună, se formează o clasă în care tutorele elevului semnează un contract, iar elevul este obligat să participe la practică în service-ul respectiv. La rândul său, service-ul contribuie la o bursă suplimentară  pentru elev. Dacă acesta îndeplinește anumite aptitudini, service-ul îl angajează”, a precizat reprezentantul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“.
 
O altă unitate liceală cu profil profesional este și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Directorul adjunct a precizat faptul că această ediție este dedicată exclusiv învățământului profesional. „Acest liceu tehnologic are în oferta educațională două calificări: ospătar, chelner, vânzător în unități de alimentație în domeniul de pregătire Turism și Alimentație Publică, dar și o calificare de frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist în domeniul de pregătire Estetica și Igiena Corpului Omenesc”, a menționat directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Acesta a adăugat că majoritatea celor care fac practică și se dedică noii meserii se angajează, ulterior, în domeniu, deoarece agenții economici sunt interesați de forță nouă de muncă.
 
Încă din prima zi a evenimentului, elevii împreună cu profesorii lor coordonatori și-au expus oferta de formare.
 
În cadrul târgului vor fi prezente 31 de unități de învățământ din județ. Acestea vor desfășura în această perioadă o multitudine de activități demonstrative, vor participa și foști absolvenți din domeniul pregătirii la întâlniri cu elevii de gimnaziu, vor organiza activități de informare și promovare, specifice meseriei și vor vorbi despre oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali.
 
La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, ieri și-au prezentat oferta educațională Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Liceul Tehnologic „I.N. Roman”, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, Colegiul Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Albatros", Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”.
 
Astăzi are loc festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educaționale la Căminul Cultural din Cobadin, iar miercuri, 10 octombrie, va fi organizată festivitatea cu tematică educațională la Căminul Cultural din Cogealac. Ulterior, pe 11 octombrie, este programată festivitatea de deschidere a târgului ofertelor educațională la Mangalia, în incinta Liceului Tehnologic "Ion Bănescu", iar pe 12 octombrie - la Crucea.
 
În contextul de față, evenimentul se va putea regăsi și pe harta europeană a proiectului, iar toate acțiunile dedicate promovării învățământului profesional, rezultatele și oportunitățile de colaborare interne și internaționale pot fi distribuite și pe rețelele sociale.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Cadourile” Casei de cultură din Constanța în luna decembrie Concerte extraordinare cu Tudor Gheorghe, Paula Seling, Fuego, Ștefan Hrușcă

30 Nov 2019 618

Patinoar și produse tradiționale la un târg de sărbători din Constanța (galerie foto)

21 Nov 2019 3043

De Ziua Dobrogei, pe scena Casei de Cultură din Constanţa Spectacol cu Cezara Dafinescu şi proiecţie de film, ambele în regia lui Toma Enache

09 Nov 2019 1752

„Dobroge, vatră străbună” - spectacol folcloric la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

08 Nov 2019 2258

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele “Parcul Regina Maria” (galerie foto)

07 Nov 2019 1033

Ordine suplimentară de zi, la şedinţa Consiliului local al municipiului Constanţa Un proiect ce vizează schimbarea numelui parcului situat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor

28 Oct 2019 1092

Loredana Groza revine pe scena Casei de cultură din Constanța

26 Oct 2019 2805

Dobrogea, mozaic etnic. Preşedintele Uniunii Federative a Naţionalităților Europene, prezent la Constanţa (galerie foto)

19 Oct 2019 1038

In Memoriam Tamara Buciuceanu-Botez. Amintiri de la ultimul spectacol jucat la Constanţa

17 Oct 2019 1317

Maia Morgenstern și Horațiu Mălăele, la Constanța, în comedia „Fierarii“

11 Oct 2019 602

Comedia salvează căsnicia - spectacolul de joi, de la Casa de Cultură Constanța

09 Oct 2019 616

Spectacol la Casa de Cultură Constanța Iubitorii de teatru, invitați „Pe o pânză de păianjen“

21 Sep 2019 879

Comediantul Dan Badea, în spectacol la Constanţa

16 Sep 2019 533

Primăria caută organizator pentru eveniment Ştefania Rareş, Stela Enache, Paul Surugiu - Fuego şi Raul cântă la Constanţa de Ziua Pensionarului

30 Aug 2019 438

Luna septembrie, plină de surprize la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa

29 Aug 2019 1030