UPDATE 2 Eveniment devenit tradiţie. Ceremonia de debut a anului universitar, găzduită de Piaţa Ovidiu (galerie foto)

A devenit deja o tradiţie ca ceremonia de debut a anului universitar, la Constanţa, să se desfăşoare în Piaţa Ovidiu.
 
La evenimentul deschiderii anului universitar sunt prezente şase universităţi din Constanţa.

Sunt prezenți rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Octavian Tărăbuţă, Rectorul UMC, Cornel Panait, rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugină, viceprimarul municipiului Constanța Costin Răsauţeanu,  subprefectul Şenol Ali, rectorul Universităţii Andrei Şaguna, Aurel Papari,  foștii rectori ai Universității Ovidius, Victor Ciupină şi Adrian Bavaru, viceprimarul Constantin Dumitru Babu şi directorul CCINA Constanța Dănuț Juganaru.

UPDATE 2: "Sunt bucuros să fiu astăzi alături de dumneavoastră, aici, în Piața Ovidiu, un loc plin de istorie, un loc în care bate inima oraşului. Viitorul oraşului nostru este în mâini bune. Ne revine obligația morală de a vorbi despre valori. A devenit deja o tradiție ca anul de învăţământ să înceapă aici, în Piața Ovidiu" a transmis viceprimarul Costin Răsăuţeanu.

"UMC este un etalon în peisajul constantean, mai ales că suntem un oraș al navigatorilor. Toti studenții noștri vor lucra în marea industrie globală a transportului maritim. Suntem recunoscuți ca centru de excelență a Misterului Comunicațiilor. Mediul concurențial ne obligă la eforturi deosebite. Bugetul Universității noastre este direcționat spre cercetare și dezvoltare. Cercetarea ține cont de realitățile vieții economice din domeniul în care activăm. Suntem aproape de ceea de înseamnă activitatea portului. Urez tuturor realizări, succese și lucrurile sa fie mult mai bune", a transmis rectorul UMC, Cornel Panait.

"Sunt mândru că sunt contemporan cu voi. Vă asigur că prefectură Constanța este alături de mediul academic și susține educaţia",  a menționat, la rândul său, subprefectul Şenol Ali

"Academia Năvală Mircea cel Bătrân își deschide porțile pentru un nou an universitar. Educaţia stă la baza tuturor realizărilor. Academia este un pol important pentru pregătirea navigatorilor. Prin îndrumarea cadrelor didactice, studenții noștri obțin o meserie importantă pentru economia românească. Tradiţie, profesionalism şi aventură sunt cele trei calități ale a Ademiei Navale Mircea cel Bătrân, care este o mare familie. Suntem uniţi în pasiunea pentru mare şi fluviu", a menționat rectorul Academiei Navale, Octavian Tărăbuţă.​

"Universitatea Ovidius este un pol al cunoașterii, este mereu în transformare. Vă urez să adoptaţi deviza noastră: Este super la Ovidius", a declarat rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugină.

Mihnea Amzărescu, presedintele Ligii Studenţilor UMC, a precizat că "oraşul Constanța are studenți care se implică în diferite proiecte, dând o valoare orașului. Studenții au nevoie de susținerea autorităților locale. Trebuie stabilite direcții de dezvoltare care trebuie urmate. Să arătăm că studenții din Constanța sunt o voce care trebuie ascultată".

UPDATE 1: Fanfara Academiei Navale Mircea cel Bătrân interpretează imnul de stat al Romaniei. 

Un sobor de preoți oficiază slujba religioasă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivitate de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Universitatea Ovidius Constanța

27 Sep 2022 2328

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, mesaj pentru studenți

03 Oct 2020 4931

Casa de Pensii Constanța, anunț legat de pensiile de urmaș

09 Sep 2020 3397

Ieri, o nouă condamnare Panică într-un campus universitar din Constanţa. Un tânăr din Irak a ameninţat cu un cuţit mai mulţi studenţi

17 Jan 2020 2599

Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus... Universităţile constănţene, de stat şi private, la festivitatea dedicată noului an universitar 2019-2020 (galerie foto)

02 Oct 2019 2372

Un nou an universitar pentru studenţii din Constanţa

26 Sep 2019 1816

Ecouri şi impresii ale celor prezenţi la eveniment Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, proiectat în sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa (galerie foto)

07 Nov 2018 2436

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 organizată la Sala Sporturilor din Constanța

30 Sep 2018 3103

Bătaie pe locurile de cazare la universitățile din Constanța! Cât costă să locuiești într-un cămin studențesc. Alternative pentru studenți

27 Sep 2018 10786

A rămas fără cuvinte! Ce mesaj a primit un profesor universitar din Constanţa de la un elev care voia să-l mituiască

13 Apr 2018 4117

Cântăreții castrați, omagiați la Constanța printr-o lansare de carte și un concert (galerie foto + video)

24 Feb 2018 3073

Pe 23 februarie „Cântăreţii castraţi“ se... întorc, în prezentarea lui Radu Făgărăşan

02 Feb 2018 3909

Persoane escortate la Penitenciarul Poarta Albă. Printre acestea şi un profesor universitar din Constanța. Ce pedepse vor executa

26 Jan 2018 2130

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Dragoş Alexandrescu (galerie foto)

19 Dec 2017 43241

Iohannis, la deschiderea anului universitar de la Constanţa Preşedintele a folosit des în discursul său cuvântul „credibilitate“ (galerie foto)

03 Oct 2017 3874