Eveniment la Constanţa Învăţământul dual, parte a soluţiei problemelor pieţei de muncă din viitor (galerie foto)

În aceste momente, la Biblioteca Colorată Tomis HUB din incinta Tomis Mall Constanța, are loc o conferinţă cu tema "Învățământul Profesional în Sistem Dual - o soluție la criza muncitorilor calificați din țara noastră".

Aceasta este o primă Conferinţă Regională care îşi propune să promoveze în rândul elevilor, părinţilor şi agenţilor economici sistemul de învăţământ profesional care presupune învăţarea unei meserii şi asigurarea unui loc de muncă la finalul cursurilor de specialitate.

Evenimentul, organizat de Comitetul Județean al Părinților Constanţa și Școala fără Șomeri cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța si Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură, vine în întâmpinarea agenților economici care au nevoie de muncitori calificați, prin implicarea în programe de școală profesională în sistem dual. Primăria Municipiului Constanţa susţine sistemul de învăţământ dual. Fie că vorbim despre zidari, patiseri sau lăcătuşi, toate aceste meserii sunt deja la mare căutare, iar perspectiva ne arată că vor fi din ce în ce mai solicitate.

Invitatul special al acestei conferințe este Cornel Bertea Hanganu, fondatorul și președintele Școlii Fără Șomeri, un concept unic în România care a dus performanță în școala profesională în sistem dual prin înființarea a peste 100 de clase în sistem dual în ultimii 2 ani cu agenți economici ce și-au dorit să se implice în pregătirea forței de muncă bine calificată.

Printre cei prezenţi se numără subprefectul Şenol Ali, consilerul primaului Decebal Făgădău, Mihai Petre, vicepreşedintele comitetului judeţean al părinţilor Constanţa Ciprian Lepădatu, inspector general şcolar al Constanţa Gabriela Bucovală, vicepreşedinte al federaţiei naţională a asociaţiilor de părinţi Eugen Ilie şi reprezentanţi ai CCINA Constanţa.

"Când vorbim de dual, vorbim de parteneri. Este administraţia publică locală, şcoala, agentul economic, elevii şi părinţii lor. Învăţământul dual cuprinde curriculumul general şi practica profesională productivă. Se pot înscrie absolvenţii clasei a 8-a şi tinerii până la 26 de ani. Elevii au ore de practică - 200 de ore timp de 3 ani. Ei primesc o bursă de 200 de lei de la stat şi 200 de lei de la companie pe lună. Iar la abaolvire, elevii au asigurat un loc de muncă", spune Ciprian Lepădatu, vicepreşedintele comitetului judeţean al părinţilor Constanţa.

Obiectivul învăţământului dual este rezolvarea necesităţilor ocupării locurilor de muncă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 587

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 868

Ministerul Educației Crește bugetul pentru dezvoltarea învățământului dual din România!

18 Dec 2023 744

Beneficiile alegerii unui liceu cu profil tehnologic. Un demers susținut de Asociația Firmelor Constănțene

07 Nov 2023 809

Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 - 2027 lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are în vedere creșterea accesibilității, atractivității și calității învățământului profesional și tehnic

24 Oct 2023 893

Universitatea Ovidius din Constanța Proiect de 27 de milioane de Euro pentru învățământul dual! (FOTO)

22 Jun 2023 1495

Universitatea „Ovidius” Constanța începe selecția pentru parteneri privați, cu scopul de a forma un consorțiu pentru învățământul dual

08 Dec 2022 2465

Ministerul Educației a aprobat Metodologia privind constituirea consorțiilor pentru învățământ dual

10 Nov 2022 1479

Învățământul profesional dual- prioritate pentru Liceul Tehnologic Tomis Constanța (GALERIE FOTO)

14 Oct 2022 1584

ENGIE recrutează 25 de elevi pentru a învăța meseria de instalator. Elevii primesc până la 1.050 de lei/lună

17 May 2022 2838

La Constanța au fost lansate clasele de învățământ profesional în sistem dual (galerie foto)

15 Sep 2021 2345

Asociația Firmelor Constănțene invită elevii să se înscrie până pe 3 august în învățământul Dual

30 Jul 2021 1810

Teme dezbătute Prima reuniune din acest an a Comisiei de implementare a proiectului „Școala profesională în sistem dual din Constanța”

18 Jan 2021 1809

ISJ Constanța a dat startul „Săptămânii Meseriilor” – ediție online

02 Jun 2020 2668

Concluziile Conferinţei regionale organizate de Comitetul Judeţean al Părinţilor Constanţa Beneficiile învăţământului profesional în sistem dual, direct proporţionale cu implicarea agenţilor economici (galerie foto)

19 Sep 2019 3018