Invatamant

Fără alte comentarii Mesajele adresate copiilor de către miniștrii Educației din România și Republica Moldova


În urmă cu puțin timp, miniștrii Educației din România și Republica Moldova au postat pe paginile lor de Facebook mesajele adresate de Ziua Internațională a copilului. Comentariile sunt de prisos, vă lăsăm pe dvs. să trageți concluziile. Facem doar precizarea că, în timp ce ministrul Monica Anisie este profesor de limba și literatura română, ministrul Igor Șarov este istoric și a fost numit în funcție pe 16 martie 2020.
Ministrul Monica Cristina Anisie:
 
„Dragi copii,
Știați că în vremea lui Newton, școlile s-au închis din cauza unei epidemii? Așa că, el a descoperit singur fenomenele naturii, stând acasă ca și voi. El a dat startul științei moderne!
Nu încetați niciodată să fiți curioși! Universul are încă o mulțime de secrete și minuni, care pot fi văzute doar prin ochi de copil!
Vă doresc să fiți sănătoși și mereu cu zâmbetul pe buze, să vă bucurați de copilărie și să creșteți frumos!
La mulți ani frumoși tuturor copiilor!”.
 
Ministrul Igor Șarov:
 
„Dragi copii,
Amintirile din copilărie întotdeauna trezesc în sufletul adulților un sentiment de melancolie și nostalgie.
E pentru că vrem cu toții să fim din nou copii. De ce? Deoarece copilăria este o lume aparte, plină de lumină și armonie.
Copilăria înseamnă zâmbete, vise împlinite, veselie și joacă, bucurie și visare.
Copilăria este un dar.
Să aveți mereu sufletul curat, zâmbetul gingaș și viaţa fără griji!
Pentru a crește frumos trebuie să citiți și să ascultați povești, poezii, povestiri, să cântați și să dansați, să explorați și să descoperiți, să vă jucați și să învățați, să ascultați și să povestiți.
Vă doresc să aveți o copilărie frumoasă alături de părinții și bunicii voștri, alături de frații și surorile voastre. Să creșteți la fel de visători, fericiți și sănătoși precum sunteți. Nu uitați să zâmbiți și să vă bucurați zilnic, pentru că alături de voi suntem noi, părinții și bunicii voștri.
Stimați părinți și bunici,
Astăzi, 1 iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră.
Aceasta zi este de obicei sărbătorită cu petreceri, la diverse spectacole dedicate copiilor sau cu reuniuni în aer liber ale familiilor.
În condițiile determinate de pandemia virusului COVID-19 vă îndemn să aducem zâmbetul pe buzele celor mici, oferindu-le timp, îmbrățișări, zâmbete, multă căldură și atenție!
Bucurați-Vă de ei, de inocența și frumusețea lor, de clipele fericite alături de ei.
Vă mulțumesc pentru grija față de copii, pentru colaborarea frumoasă cu școala, pentru că Vă îngrijiți de sănătatea lor fizică, la fel ca și de cea emoțională.
Bucurați-vă de prezența lor! Bucurați-vă împreună cu ei!”.
 
În completare, iată AICI ce activități se organizează, fie și online, pentru copiii moldoveni.
 

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

04 Jun, 2020 19:16

Igor Sarov - reusit .

Articole asemanatoare

Locuri distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) din școlile speciale și cele de masă

19 Jun 2020 572

Între cele opt universități alese la nivel național La Universitatea „Ovidius” din Constanța, programe de studii universitare de master didactic

18 Jun 2020 1507

Ordinul privind redeschiderea creșelor, a grădinițelor și a after-school-urilor, publicat în Monitorul Oficial al României

15 Jun 2020 1190

În premieră națională Bătălia la admiterea în facultăți se dă cu „transpirația” de la Bacalaureat. Olimpicii admiși anticipat, pe baza notelor la anumite materii din liceu

10 Jun 2020 2645

Elevilor care nu pot participa la examenele naționale 2020, din motive medicale, li se mai oferă o șansă

04 Jun 2020 2117

Incertitudini în procesul de învățământ. Un senator de Constanța îi cere ministrului Educației strategia privind formele de învățământ online

26 May 2020 1791

Camera Deputaților. Monica Anisie „Şcoala românească e sub nivelul provocărilor generaţiilor actuale de elevi“ (video)

25 May 2020 663

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

25 May 2020 1912

Metodologia Evaluării Naționale a fost modificată. Contestații depuse online, în două zile

18 May 2020 2183

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

14 May 2020 3176

Primarii de orașe au discutat cu ministrul Educației pe tema măsurilor de protecție pe perioada organizării examenelor naționale

13 May 2020 548

Ministrul Educației, Monica Anisie, despre proiectul achiziționării de tablete – vor avea și conexiunea la Internet asigurată!

07 May 2020 1360

Încep înscrierile la grădinițe. Ministerul Educației a anunțat calendarul și procedura

05 May 2020 2855

Modificările celui mai scurt an școlar din istoria învățământului românesc Nu se mai susțin tezele în semestrul II, iar probele de Bacalaureat au fost inversate

28 Apr 2020 3478

Videoconferință la Ministerul Educației. Se discută propunerile de reluare a cursurilor

27 Apr 2020 1433