Invatamant

Faza națională a concursului ,,Educație pentru sănătate” , găzduită de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a organizat faza națională a concursului „Educație pentru sănătate” sâmbătă, 8 iunie 2019.
 
Aflat la a IX-a ediție, evenimentul este inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene - MEN 2019 și cuprinde patru secțiuni: clasa pregătitoare și clasa I – secțiunea colaj la care au participat 17 de elevi; secțiunea fotografie - clasele II – VI: 37 de lucrări; secțiunea afiș: clasele VII – VIII: 107 elevi, clasele IX – XI: 57 de elevi; însumând  218 lucrări, alături de secțiunea științifică la care participă pentru clasele VII – VIII: 53 de elevi şi IX – XI: 93 de elevi din  Neamț, Buzău, Argeș, Cluj, Bistrița, Harghita, Iași, Brăila, Covasna, Galați, Vaslui, Prahova, Caraș – Severin, Vâlcea, Brașov, Constanța și din municipiul București.

Subiectele pentru proba științifică (clasele VII – XI), atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație, au fost propuse, ca în fiecare an, de partenerii de la DSPJ Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor elevii au pus în evidență tema de anul acesta:  Ne protejăm sănătatea, ficare, peste tot!

Proiectul, derulat în spiritul respectării dreptului fiecărui copil la un nivel de viață suficient pentru a permite dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială, are ca suport Programul Național Educație pentru Sănătate în Școala Românească, realizat prin acordul dintre Ministerul Educației Naţionale și Ministerul Sănătății.
Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 8 iunie 2019, ora 16.00, la sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, deschisă de inspectorul școlar prof. Adriana Simona Popescu.
 

„Apreciez interesul elevilor din județele participante în condițiile în care concursul s-a suprapus cu finalul de an școlar și cu alte concursuri și evenimente și am convingerea că vor transmite mai departe, în familiile lor, în mediul școlar din care fac parte, experiențele acestui concurs care contribuie la promovarea unui  stil de viață sănătos. Și anul acesta inspectorii din județele participante au decis organizarea și desfășurarea etapei județene, respectând tematica propusă de Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța“, a spus Adriana Simona Popescu.


Premierea a fost precedată de un spectacol festiv, la care au fost invitați directorii școlilor participante, spectacol oferit de elevii premianţi şi profesorii Colegiului Național de Arte ”Regina Maria” Constanța, eveniment devenit deja tradiţie în cadrul acestui concurs.  Premiile, în cărți, afișele, pliantele au fost oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin Inspector Şcolar prof. Adriana Simona Popescu,  Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, prin doctor Loti Popescu, Master European Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănatate, coordonator al Biroului de Programe de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din DSPJ Constanţa, editura Didactica Publishing House, editura Corint București, Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica și Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Constanța.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Faza națională a concursului „Educație pentru sănătate”, organizată de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

10 Jun 2018 1468

200 de elevi, în competiţie Concursul naţional „Educaţie pentru sănătate“, la cea de-a IV-a ediţie

30 May 2014 2985

Două sute de concurenţi Concursul Educaţie pentru Sănătate, la cea de-a III ediţie

04 Apr 2013 2413

Concursul Educatie pentru Sanatate

06 Apr 2012 891

Festivitate de premiere Concurs Educatie pentru Sanatate, C.N.A Regina Maria

20 May 2011 885

Concurs Educatie pentru Sanatate, C.N.A Regina Maria, 16 aprilie, ora 10.00

13 Apr 2011 1047