Justitie

Femeia graţiată în 2014 de Traian Băsescu, în arest la domiciliu. Ce au decis judecătorii din Constanţa

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au dispus ca femeia graţiată din motive umanitare, în 2014, de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi recent condamnată la Constanţa pentru constituirea unui grup infracţional organizat să rămână în stare de arest la domiciliu.
 
Instanţa a menţinut măsura arestului la domiciliu faţă de inculpată, pe o perioadă de până la 60 de zile.
 
Amintim că Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, a mai multor persoane suspectate că acţionau prin „metoda pomana“. Femeia graţiată în 2014 a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, hotărârea nefiind una definitivă.
 
Conform magistraţilor, unii dintre ei aveau rolul de a aborda victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, şi, sub diferite pretexte, respectiv oferirea de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziţionarea de electrocasnice vechi ori de sticle şi borcane, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele mai multor persoane vătămate domiciliate în zece judeţe ale ţării, respectiv judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au încercat să sustragă sau au sustras bijuterii din aur, bunuri de valoare şi sume importante.
 
Printre condamnaţi se află şi femeia graţiată în 2014 de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, din motive umanitare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.