UPDATE Gabriela Bucovală, numită director la Liceul Teoretic „Traian” din Constanța

Fostul inspector școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a fost numită la conducerea Liceului Teoretic „Traian” din Constanţa.

Gabriela Bucovală a înlocuit-o pe prof. Gabriela Costea, care a fost director al unității de învățământ.  Informația ne-a fost confirmată de inspectorul școar general al ISJ Constanța Sorin Mihai.

Oficial de la ISJ Constanța


Luni, 02.12.2019, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de director a doamnei prof. Costea Gabriela, numită la conducerea  Liceului Teoretic „Traian” din Constanța, începând cu  02.09.2019.  Decizia de încetare a  detașării din funcția de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situației conflictuale  de la Liceul Teoretic „Traian”, care a fost semnalată  de către Asociația Elevilor și Avocatul Poporului.
Începând de miercuri, 04.12.2019,  a fost detașată  în interesul învățământului pe funcția de director doamna Zoia-Gabriela Bucovală, cadru didactic titular la Liceul  Teoretic „Traian”.

Ancheta Avocatului Poporului

Reamintim că, recent,  Avocatul Poporului a transmis conducerii Liceului „Traian“ din Constanța mai multe refcomandări.  Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 25 octombrie 2019, a efectuat o anchetă și a emis o Recomandare către directorul Liceului Teoretic Traian din Constanța, în care solicită: trecerea celor două posturi de paznic, existente deja, din regim de noapte în regim de paznic de zi şi renunţarea la cotizaţia Asociaţiei de părinţi pentru asigurarea pazei; organizarea concursului pentru ocuparea celui de al treilea post de paznic și montarea unui sistem de alarmă centralizat.  În urma anchetei efectuate, Avocatul Poporului a constatat, între altele, faptul că directorul unității de învățământ nu a demarat procedura legală și nu a întreprins nici un demers, prealabil publicării articolului de presă, în vederea obținerii finanțării serviciului de pază pentru care, potrivit legii, există posibilitatea de a fi asigurat din bugetul local.


Citește și:

Solicitările Avocatului Poporului conducerii Liceului „Traian“ din Constanța (document)​

Cu ce argumente a câştigat Zoe Gabriela Bucovală anularea ordinului privind revocarea ei din fruntea ISJ Constanţa


Prof. Gabriela Bucovală se consideră nedreptăţită de Ministerul Educaţiei şi cere anularea unui act administrativ
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victorie în instanță pentru un fost șef al învățământului constănțean

03 Jul 2020 1510

Dispute fără sfârșit Ce au hotărât judecătorii Curții de Apel în litigiul dintre Ministerul Educației și fostul inspector școlar general Gabriela Bucovală

06 Jun 2020 3435

Ministerul Educaţiei a făcut recurs în dosarul cu Gabriela Bucovală

22 Jan 2020 3401

#DobrogeaDigitală Mihai Bucovală, 20 de ani de la „marea trecere”

09 Jan 2020 1571

Prof. Gabriela Bucovală se consideră nedreptăţită de Ministerul Educaţiei şi cere anularea unui act administrativ

28 Oct 2019 10967

Schimbări în organigrama ISJ Constanţa. Echipa mandatului nr. 5 al lui Petrică Miu

07 Sep 2019 8723

Petrică Miu, noul inspector școlar general al ISJ Constanța. Mandatul Gabrielei Bucovală a expirat

19 Aug 2019 5951

Interviu online cu Gabriela Bucovală, inspector școlar general al ISJ Constanța „Îi îndemn pe elevi să muncească, să-și perfecționeze darul pe care l-au primit“

20 Jul 2019 3867

Protocol de colaborare între CCINA Constanţa şi ANFPSDR, în sprijinul promovării învăţământului dual în mediul de afaceri (galerie foto)

20 Jun 2019 2408

În atenţia absolvenţilor de a VIII-a şi a părinţilor Iată câte clase de a IX-a vor fi în liceele constănţene! Cu ce medii s-a intrat anul trecut (document)

06 Jun 2019 1747

Cu ce argumente a câştigat Zoe Gabriela Bucovală anularea ordinului privind revocarea ei din fruntea ISJ Constanţa

07 May 2019 4018

Decizia este definitivă Gabriela Bucovală rămâne inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa

19 Mar 2019 3301

LIVE TEXT Eveniment organizat de ISJ Constanța Generația de ieri un exemplu pentru generația de astăzi. Premii pentru cariera la catedra de istorie(galerie foto+video)

22 Nov 2018 3218

ISJ Constanţa recunoaşte decalajul dintre şcolile din mediul urban şi cele din mediul rural şi existenţa unor licee particulare cu rata de promovare zero la bacalaureat

14 Nov 2018 2133

Ecouri şi impresii ale celor prezenţi la eveniment Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, proiectat în sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa (galerie foto)

07 Nov 2018 1585