Invatamant

UPDATE Gabriela Bucovală, numită director la Liceul Teoretic „Traian” din Constanța

Fostul inspector școlar general al ISJ Constanța, Gabriela Bucovală, a fost numită la conducerea Liceului Teoretic „Traian” din Constanţa.

Gabriela Bucovală a înlocuit-o pe prof. Gabriela Costea, care a fost director al unității de învățământ.  Informația ne-a fost confirmată de inspectorul școar general al ISJ Constanța Sorin Mihai.

Oficial de la ISJ Constanța


Luni, 02.12.2019, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța a hotărât încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de director a doamnei prof. Costea Gabriela, numită la conducerea  Liceului Teoretic „Traian” din Constanța, începând cu  02.09.2019.  Decizia de încetare a  detașării din funcția de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situației conflictuale  de la Liceul Teoretic „Traian”, care a fost semnalată  de către Asociația Elevilor și Avocatul Poporului.
Începând de miercuri, 04.12.2019,  a fost detașată  în interesul învățământului pe funcția de director doamna Zoia-Gabriela Bucovală, cadru didactic titular la Liceul  Teoretic „Traian”.

Ancheta Avocatului Poporului

Reamintim că, recent,  Avocatul Poporului a transmis conducerii Liceului „Traian“ din Constanța mai multe refcomandări.  Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 25 octombrie 2019, a efectuat o anchetă și a emis o Recomandare către directorul Liceului Teoretic Traian din Constanța, în care solicită: trecerea celor două posturi de paznic, existente deja, din regim de noapte în regim de paznic de zi şi renunţarea la cotizaţia Asociaţiei de părinţi pentru asigurarea pazei; organizarea concursului pentru ocuparea celui de al treilea post de paznic și montarea unui sistem de alarmă centralizat.  În urma anchetei efectuate, Avocatul Poporului a constatat, între altele, faptul că directorul unității de învățământ nu a demarat procedura legală și nu a întreprins nici un demers, prealabil publicării articolului de presă, în vederea obținerii finanțării serviciului de pază pentru care, potrivit legii, există posibilitatea de a fi asigurat din bugetul local.


Citește și:

Solicitările Avocatului Poporului conducerii Liceului „Traian“ din Constanța (document)​

Cu ce argumente a câştigat Zoe Gabriela Bucovală anularea ordinului privind revocarea ei din fruntea ISJ Constanţa

Prof. Gabriela Bucovală se consideră nedreptăţită de Ministerul Educaţiei şi cere anularea unui act administrativ
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Educaţiei a făcut recurs în dosarul cu Gabriela Bucovală

22 Jan 2020 2991

#DobrogeaDigitală Mihai Bucovală, 20 de ani de la „marea trecere”

09 Jan 2020 1209

Prof. Gabriela Bucovală se consideră nedreptăţită de Ministerul Educaţiei şi cere anularea unui act administrativ

28 Oct 2019 9972

Schimbări în organigrama ISJ Constanţa. Echipa mandatului nr. 5 al lui Petrică Miu

07 Sep 2019 7565

Petrică Miu, noul inspector școlar general al ISJ Constanța. Mandatul Gabrielei Bucovală a expirat

19 Aug 2019 5340

Interviu online cu Gabriela Bucovală, inspector școlar general al ISJ Constanța „Îi îndemn pe elevi să muncească, să-și perfecționeze darul pe care l-au primit“

20 Jul 2019 3462

Protocol de colaborare între CCINA Constanţa şi ANFPSDR, în sprijinul promovării învăţământului dual în mediul de afaceri (galerie foto)

20 Jun 2019 2032

În atenţia absolvenţilor de a VIII-a şi a părinţilor Iată câte clase de a IX-a vor fi în liceele constănţene! Cu ce medii s-a intrat anul trecut (document)

06 Jun 2019 1402

Cu ce argumente a câştigat Zoe Gabriela Bucovală anularea ordinului privind revocarea ei din fruntea ISJ Constanţa

07 May 2019 3368

Decizia este definitivă Gabriela Bucovală rămâne inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa

19 Mar 2019 2869

LIVE TEXT Eveniment organizat de ISJ Constanța Generația de ieri un exemplu pentru generația de astăzi. Premii pentru cariera la catedra de istorie(galerie foto+video)

22 Nov 2018 2677

ISJ Constanţa recunoaşte decalajul dintre şcolile din mediul urban şi cele din mediul rural şi existenţa unor licee particulare cu rata de promovare zero la bacalaureat

14 Nov 2018 1820

Ecouri şi impresii ale celor prezenţi la eveniment Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, proiectat în sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa (galerie foto)

07 Nov 2018 1252

Şedinţă a cadrelor didactice din Constanţa. Noutăţi în legislaţia din învăţământ (galerie foto)

03 Oct 2018 1787

UPDATE Directorii școlilor din județul Constanța, în ședință. Ce le-a transmis inspectorul școlar general al ISJ, Gabriela Bucovală

02 Oct 2018 2007