Grădiniţa cu program prelungit „Amicii“ va fi reabilitată şi modernizată (document)

În şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanţa din această lună, aleşii locali vor vota hotărârea privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit Amicii“.
 
Grădiniţa „Amicii“ a fost construită în anul 1975, având un regim de înălţime P+1 etaj. Construcţia avea destinaţia de grădiniţă. Având în vedere lunga perioadă de exploatare a acesteia, se constată un grad avansat de uzură fizică, de unde rezultă necesitatea reabilitării şi dotării corpului de clădire.
 
Având în vedere obiectivele şi acţiunile care sunt sprijinite prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020, precum şi cerinţele Ghidului solicitantului - condiţii generale de accesare a fondurilor, s-a considerat necesară şi oportună depunerea spre finanţare a proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit Amicii“. În vederea depunerii spre finanţare a proiectului respectiv, a fost necesară elaborarea documentaţiei tehnico-economice - faza DALL.
 
De asemenea, în conformitate cu cerinţele ghidului specific, la depunerea cererii de finanţare este obligatorie depunerea hotărârii de aprobare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „ReabiItarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit Amicii“. Valoarea investiţiei prezentate în devizul general, realizat conform HG.907/2016, este de 5.066.368,18 lei fără TVA, adică 6.019.619,76 de lei, TVA inclus.
 
Astfel, s-a propus iniţierea unui proiect de hotărâre pentru aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit Amicii“.
 
Obiectivul general al proiectului este reabilitarea, modernizarea şi echiparea/dotarea cu cele necesare desfăşurării activităţilor educaţionale în condiţii optime, creând în acelaşi timp condiţii de învăţământ specifice nivelului Uniunii Europene. Obiectivul specific al proiectului este crearea de spaţii adecvate, necesare derulării activităţii educaţionale în instituţia de învăţământ pentru îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie la nivelul Municipiului Constanţa şi, implicit, a procesului educaţional.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.