Încep înscrierile copiilor la clasa pregătitoare! Cine se poate înscrie. Care sunt condiţiile

Începând de astăzi, părinţii copiilor aflaţi în ultimul an de grădiniţă se află în faţa unei noi provocări: înscrierea copilului la şcoală, în clasa pregătitoare (clasa 0). Chiar dacă sistemul a evoluat, cererile de înscriere putând fi completate inclusiv online, emoţiile nu s-au diminuat pentru părinţii care trebuie să îşi ducă din luna septembrie copiii la şcoală!
 
„Îmi doresc ca şcoala unde va învăţa copilul meu să fie minunată din toate punctele de vedere. Am emoţii mari, pentru că, peste câteva luni, joaca va fi înlocuită de lecţii şi un program mult mai strict. Aş vrea ca viitoarea şcoală a copilului să aibă cadre didactice foarte bine pregătite, atât din punct de vedere didactic, cât şi psihologic, să înţeleagă schimbarea majoră prin care trec copiii noştri şi să îi facă să îndrăgească şcoala, pentru că în clasele primare se formează primele legături cu lectura, matematica, muzica sau desenul“, a declarat L.T, o mămică ce îşi va înscrie copilul la clasa pregătitoare.
 
Şi tăticii sunt la fel de preocupaţi de viitoarea şcoală a copiilor lor: „Vreau ca nivelul şcolii la care îmi voi înscrie fetiţa să fie foarte ridicat, să se poată învăţa la un nivel european, să o pregătească pentru viaţă. Dacă copilul meu va dori să studieze mai târziu în străinătate, aş vrea să poată fi foarte bine pregătit şi să înveţe o limbă de circulaţie internaţională foarte bine“, a precizat M.M.
 
În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc şase ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.
 
Prima etapă de înscriere a copiilor în învăţământul primar (completarea şi depunerea cererilor) va începe astăzi, 27 februarie, şi se va încheia la data de 16 martie. A doua etapă se va desfăşura între 24 şi 30 martie, când părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă pot depune cererile de înscriere.

Pe 6 aprilie, părinţii vor afla la ce şcoală au fost înscrişi copiii, la acea dată unităţile de învăţământ urmând să afişeze listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
 
Învăţământul primar este obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare în învăţământul de stat este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta necesară pentru a începe învăţământul primar, asigurându-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

Citeşte şi:

A fost publicat Ordinul Ministrului Educației Naționale 3.247 din 14 februarie. Pentru copii, părinți, profesori, directori


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 563

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 447

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1580

Sunteți mulțumiți de arondările școlare stabilite pentru înscrierea în învățământul primar anul acesta?

31 Mar 2024 561

Calendarul înscrierii în învăţământul primar! În ce perioadă se depun cererile de înscriere

20 Mar 2024 652

Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

22 Oct 2023 790

Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

15 Oct 2023 987

Editorial! Impresii după primele săptămâni din noul an școlar! Urmează prima zi liberă pentru elevi și preșcolari

01 Oct 2023 1139

Editorial A început școala. Între bullying și „lasă-i, că sunt copii!“

29 Sep 2023 1381

Editorial! Scandalul elevilor de clasa pregătitoare relocați de la trei școli din Constanța. Ce au câștigat părinții cu vize de flotant?

10 Sep 2023 3581

Învățământ Constanța LIVE VIDEO-TEXT. Relocarea elevilor de clasă pregătitoare din Constanța. ISJ face precizări importante (FOTO)

01 Sep 2023 2754

Prima etapă a înscrierii în învățământul primar, la final! Când vor fi afișate listele cu elevii înmatriculați

05 Jun 2023 1103

Anunț important al Ministerului Educației! A fost modificat calendarul înscrierii în învățământul primar 2023 - 2024

26 May 2023 1005

Atenție părinți! Astăzi este ultima zi în care se pot completa cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

18 May 2023 1116

Mai sunt câteva zile în care părinții pot completa cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

16 May 2023 998