Invatamant

Încep probele scrise ale Bacalaureatului 2019. ISJ Constanţa a anunţat centrele unde se desfăşoară acestea


Pentru sesiunea curentă a Bacalaureatului 2019, la nivelul judeţului Constanţa s-au înscris 5.067 de candidaţi, dintre care 4.275 sunt absolvenţi ai seriei curente şi 792  ai seriilor anterioare. 4.309 candidaţi susţin prima probă - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, azi încep probele scrise, cu proba de Limba şi literatura română. Ulterior, pe data de 2 iulie 2019, va avea loc proba la limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) este programată pe data de 3 iulie 2019. Examenul la Matematică este pentru absolvenţii claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică şi pentru absolvenţii de la profilul militar şi profilul pedagogic - specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională, iar examenul la Istorie pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor de mai sus.

Pe data de 4 iulie 2019 se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională; Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie pentru absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus).
 
Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie 2019, până la ora 12:00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 9 şi 12 iulie 2019. Afişarea rezultatelor finale este programată pe 13 iulie 2019. Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie, precizează Ministerul Educaţiei.

Unde susţin elevii din Constanţa probele scrise  

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a publicat lista cu centrele de examen unde se vor desfăşura probele scrise. La Centrul de Examen 1 - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ vor susţine probele scrise elevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ şi Liceul Teoretic „George Călinescu“. La Centrul de Examen 2 - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ vor susţine probele scrise elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Cuvios „Dionisie Exiguul“.
 
La Centrul de Examen 2.1. Subcomisie - Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova vor susţine probele scrise elevii de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârşova, Liceul Tehnologic Carsium Hărşova şi Liceul Tehnologic Ciobanu.
 
La Centrul de Examen 3 - Colegiul Comercial „Carol I“ vor susţine probele scrise elevii de la Colegiul Comercial „Carol I“, Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros“ şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“ din Techirghiol.
 
La Centrul de Examen 4 - Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii vor susţine probele scrise elevii de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, Liceul Tehnologic „Tomis“ şi Şcoala Postliceală „Gaudeamus“.
 
La Centrul de Examen 5 - Liceul Energetic Constanţa vor susţine probele elevii de la Liceul Energetic Constanţa, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Liceul de Marină Constanţa şi Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“.
 
La Centrul de Examen 6 - Liceul Teoretic „Ovidius“ vor susţine probele elevii de la Liceul Teoretic „Ovidius“ şi Liceul Teoretic „Traian“.
 
La Centrul de Examen 7 - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ vor susţine probele elevii de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, Liceul Tehnologic Topraisar, Liceul Teoretic Educaţional Center.
 
La Centrul de Examen 8 - Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ vor susţine probele elevii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Liceul Teoretic „George Emil Palade“, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Liceul Agricol „Poarta Albă“, Liceul Teoretic Carmen „Sylva“ Eforie, Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ Cumpăna şi Liceul Tehnologic „Concord“.
 
La Centrul de Examen 9 - Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ vor susţine probele elevii de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu, Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ din Mihail Kogălniceanu.
 
La Centrul de Examen 10 - Liceul Teoretic „Decebal“ vor susţine probele elevii de la Liceul Teoretic „Decebal“, Liceul Tehnologic „Pontica“, Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman“.
 
La Centrul de Examen 11 - Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia vor susţine probele elevii de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia, Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu“ din Medgidia, Colegiul Naţional „Kemal Ataturk“ din Medgidia, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia şi Liceul Tehnologic „Dobrogea“ din Castelu.
 
La Centrul de Examen 11.1, Subcomisie - Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă vor susţine probele scrise elevii de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă, Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ din Cernavodă.
 
La Centrul de Examen 12 - Liceul Cobadin vor susţine probele scrise elevii de la Liceul Cobadin, Liceul Tehnologic „Jean Dinu“ din Adamclisi, Liceul Tehnologic „Nicolae Istrăţoiu“ din Deleni, Liceul Teoretic Baneasa, Liceul Teoretic Negru Vodă, Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Regele „Carol I“ din Ostrov.
 
La Centrul de Examen Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ Năvodari vor susţine probele scrise elevii de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“ Năvodari, Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ din Lumina, Liceul Tehnologic Cogealac, Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Mihai Viteazu.
 
La Centrul de Examen 14 - Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia vor susţine probele scrise elevii de la Liceul Teoretic „Callatis“, Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În atenţia profesorilor constănţeni Ministerul Educaţiei caută cadre didactice pentru grupurile de lucru ale evaluărilor, examenelor şi concursurilor naţionale din 2019-2020

04 Oct 2019 784

Ministerul Educaţiei a alocat 69.000 de lei pentru Constanţa Festivitate de premiere a elevilor constănţeni cu media 10 la examenele naţionale din 2019

18 Sep 2019 1083

Ministerul Educației Promovabilitatea la Bacalaureat - sesiunea de toamnă este de 33,4%

07 Sep 2019 660

Bacalaureat 2019 - sesiunea de toamnă Care a fost cea mai mare medie obţinută la Constanţa. Rezultatele finale, în câteva zile

04 Sep 2019 1115

Bacalaureat 2019 Astăzi, evaluarea competenţelor digitale

30 Aug 2019 609

Bacalaureat 2019 Astăzi se susţine proba la limba maternă

29 Aug 2019 525

1.000 lei, respectiv 3.000 de lei Elevii din Constanţa cu media 10 la evaluarea naţională şi la bacalaureat, premiaţi de Guvernul României

28 Aug 2019 1432

Începe cea de-a doua sesiune a Examenului Național de Bacalaureat. În Constanța, peste 1500 de candidați înscriși

19 Aug 2019 1085

Spitalul Orășenesc Hârșova angajează arhivar. Vechimea în specialitate nu este obligatorie

29 Jul 2019 492

Încep înscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat

26 Jul 2019 429

Interviu online cu Gabriela Bucovală, inspector școlar general al ISJ Constanța „Îi îndemn pe elevi să muncească, să-și perfecționeze darul pe care l-au primit“

20 Jul 2019 2295

Post vacant scos la concurs de Unitatea Militară, Constanța. Tu te încadrezi

13 Jul 2019 851

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din 2019. Vezi care e procentul, după soluţionarea contestaţiilor

12 Jul 2019 771

Cine sunt liceenii constănţeni care au obţinut media 10 la Bacalaureat 2019

09 Jul 2019 2631

UPDATE Rezultate BAC 2019. 10 medii de 10 în judeţul Constanţa

08 Jul 2019 3053