Încep simulările pentru Evaluarea Naţională Elevii de clasa a VIII-a susţin, luni, proba la Limba română

Elevii din clasele a VIII-a susţin, începând de luni, probele din cadrul simulării Evaluării Naţionale. La nivelul judeţului Constanţa, 6.572 de elevi de clasa a VIII-a pot participa la aceste testări. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, elevii din ultima clasă de gimnaziu vor susţine, luni, 23 februarie, proba la Limba şi literatura română, care va fi urmată, marţi, 24 februarie, de cea la Matematică. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine miercuri, 25 februarie, simularea la Limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.
 
Probele scrise încep la ora 9.00 şi durează două ore, iar accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Camerele de supraveghere video vor funcţiona atât în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele pentru Evaluarea naţională şi în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, cât şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise. Lucrările scrise vor fi evaluate de profesorii din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simulările naţionale. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori, unul fiind dintre cei care predau la clasă. Rezultatele vor fi afişate pe 6 martie şi nu se contestă. Potrivit metodologiei de organizare a simulărilor pentru examenele naţionale, notele obţinute de elevi nu vor fi trecute în catalog. Însă, la fel ca în anii trecuţi, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.
 
Calendar Evaluare Naţională 2015
 
22 iunie 2015 - Limba şi literatura română - proba scrisă.
23 iunie 2015 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă.
24 iunie 2015 - Matematică - proba scrisă.
26 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00).
30 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.
3 iulie 2015 - Afişarea, în fiecare şcoală gimnazială, a listei candidaţilor la liceu, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
3 - 7 iulie 2015 - Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a.
14 iulie 2015 - Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 - 2016.
15 iulie 2015 - Afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ. Afişarea de către liceu a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate.
16 iulie - 24 iulie 2015 - Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.