Începe Bacalaureatul 2020, sesiunea de toamnă La Constanța au fost organizate 15 centre de examen pentru cei 1.584 de candidați


Din cei peste 42.700 de candidaţi care s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2020, 1.584 provin din județul Constanța - 995 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar 589 de candidați sunt din promoţiile anterioare.
Pentru aceștia au fost pregătite 15 centre, cărora le-au fost arondate candidații provenind din mai multe unități de învățământ, care nu au promovat Bacalaureatul anul acesta sau în seriile anterioare.
Centrele aprobate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța sunt: Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța (39 candidați), Liceul Tehnologic „Pontica” (53 candidați), Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (65 candidați), Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” (85 candidați), Liceul Tehnologic de electrotehnică și telecomunicații (88 candidați), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” (129 candidați), Liceul de marină (102 candidați), Liceul Tehnologic „I.N. Roman” (101 candidați), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (81 candidați), Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia (89 candidați), Liceul Economic „Virgil Madgearu” (177 candidați), Liceul Energetic (90 candidați), Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” (152 candidați), Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru” (130 candidați) și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” (185 candidați).
De această dată, președintele Comisiei județene de bacalaureat este inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai, iar vicepreședinte este prof. Daniela Bălănescu, inspector școlar de specialitate matematică.
 
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după următorul calendar:
24 august: Limba și literatura română - E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d)
27 august: Limba și literatura maternă -  proba E.b)
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.
 
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.
 
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

 
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
 

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
 
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC - MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.
 
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
 
Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
 
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.
 
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
 
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sesiune specială de bacalaureat pentru absolvenții colegiilor militare care participă la admiterea în academiile militare din SUA

07 May 2021 719

Constanța Elevii au susținut astăzi proba la alegere din cadrul simulării județene a examenului de bacalaureat

22 Apr 2021 604

Constanța Elevii au susținut astăzi proba obligatorie a profilului din cadrul simulării județene a examenului de bacalaureat național

21 Apr 2021 524

Constanța Astăzi s-a desfășurat simularea probei la limba română, din cadrul examenului național de bacalaureat

20 Apr 2021 1201

Rezultatele obținute de elevii constănțeni la simularea evaluării naționale 2021

17 Apr 2021 1417

Policlinica cu Plată Constanța angajează. Care sunt condițiile de participare

16 Apr 2021 1096

ISJ Constanța Câți elevi de clasa a VIII-a au participat astăzi la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

14 Apr 2021 1738

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa angajează

09 Apr 2021 1389

Simularea examenului național de bacalaureat. Ce rezultate au obținut elevii constănțeni

01 Apr 2021 829

Județele cu cea mai bună prezență la simularea Bacalaureatului 2021

26 Mar 2021 873

La cea de-a treia probă a simulării Bacalaureatului Au ales să chiulească 1.634 elevi

24 Mar 2021 552

Deciziile bulversante din educație au revoltat reprezentanții părinților

24 Mar 2021 1203

Simulare Bacalaureat 1.392 de elevi constănțeni au absentat de la proba obligatorie a profilului

23 Mar 2021 820

Un elev de la Liceul „Virgil Madgearu” Constanța, eliminat de la simularea Bacalaureatului

22 Mar 2021 1305

Cinci elevi eliminați de la prima probă a simulării Bacalaureatului

22 Mar 2021 730