Inspector școlar general adjunct Anca Dragomir „Circumscripțiile necesitau o reechilibrare, întrucât vrem să aducem în top școli de tradiție”


Înscrierea viitorilor „boboci” de clasă pregătitoare din anul școlar 2021-2022 a demarat de ieri cu etapa cea mai importantă pentru părinți, aceea a depunerii dosarelor de înscriere.
 
Doar că la Constanța au apărut ceva surprize chiar pe ultima sută de metri, și anume părinții au descoperit că, spre deosebire de circumscripțiile școlare publicate pe 17 martie de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, așa cum prevedea Calendarul de desfășurare a înscrierilor, au apărut modificări majore în arondarea școlilor.
 
Ieri am oferit cazul concret al Școlii gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, din cartierul Tomis Nord, rămas cu jumătate din lista cunoscută inițial.
Dintr-o discuție purtată cu prof. Anca Dragomir, inspector școlar general adjunct, am reținut faptul că aceste modificări s-au operat pentru a echilibra arondarea și pentru a readuce în top școli de tradiție. „Am lucrat împreună cu alți patru colegi, având Google maps la dispoziție, și nu cum ar fi fost normal sprijinul Primăriei Constanța. Am respectat strict definiția circumscripției (școala de circumscripție reprezintă unitatea de școlară aflată în proximitatea domiciliului elevului – n.r.) și am descoperit, spre exemplu, blocuri aflate în gardul Școlii gimnaziale nr. 22, dar care erau arondate la Școala gimnazială nr. 39. Cum la fel blocul din gardul Școlii gimnaziale nr. 29 era arondat Școlii nr. 38”, a explicat prof. Dragomir.
 
Adăugând faptul că nu s-au schimbat deloc „regulile în timpul jocului”, așa cum afirmă unii părinți, întrucât art.3. alin. (1) permite inspectoratelor școlare reconfigurarea „până la data începerii înscrierilor, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare, în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență”. Mai mult, în cazul în care vor mai fi consemnate neconcordanțe în ceea ce privește numere de străzi sau blocuri, acestea vor fi corectate pe parcurs.

Părinților care își doresc în mod expres o anumită unitate de învățământ, inspectorul general adjunct Anca Dragomir le reamintește că art. 16 din Metodologie prevede că în a doua etapă este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive.
 
Citește și:

Atenție la înscrierea în clasa pregătitoare!: Părinți revoltați de modificările făcute de ISJ Constanța în arondarea Școlii nr. 38
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 559

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 551

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 714

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 616

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 739

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 712

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 886

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1599

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 439

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 773

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 499

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 639

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1072

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 626

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 798