Învățământul online prilejuiește parteneriate benefice Activități comune între Liceul „George Călinescu” și Universitatea „Ovidius”

 
Debutul semestrului al II-lea, din prezentul an şcolar, s-a dovedit a fi foarte productiv pentru elevii şi profesorii de limba engleză din cadrul Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa, după cum ne-a informat prof. Cristina Loredana Pintilie, consilier de imagine al acestei instituții.

Aceştia au participat la o serie de acţiuni online, pe platforma Zoom, organizate de biblioteca American Corner Constanţa, activităţile (cu durata de 90 de minute) fiind coordonate de prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, din cadrul Facultăţii de Litere de la Universitatea „Ovidius”, Constanţa.
Elevii claselor a XI-a A, a XII-a A şi a XII-a B, împreună cu prof. dr. Iuliana Dode, prof. Camelia Dochie, prof. Cristiana Crivăţ, prof. Daniela Enache, prof. Luminiţa Dragomir şi prof. Ramona Banias, au participat la activitatea „US civil society values/Valorile societăţii civile americane”.
Prezentarea dnei prof. univ. dr. Adina Ciugureanu s-a concentrat pe Statele Unite ca fiind „a city upon a hill” - un semn al speranţei asupra lumii, pe cele mai importante valori în societatea americană, pe excepţionalismul american, pe cele patru libertăţi ale lui Norman Rockwell, dar şi pe „affirmative action” din societatea americană contemporană.

De asemenea,  elevii clasei a X-a B, împreună cu prof. dr. Iuliana Dode şi prof. Camelia Dochie, au participat la activitatea „Fight against corruption (strategies, results)/Lupta împotriva corupţiei (strategii, rezultate)”.
De această dată, prezentarea s-a concentrat pe definirea şi clarificarea termenului „corupţie”, dar şi pe alegerile prezidenţiale americane din ultimii ani. Activitatea s-a încheiat cu discuţii legate de diferite modalităţi prin care corupţia poate fi oprită sau diminuată nu doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ci şi în alte părţi ale lumii.
Atât elevii, cât şi profesorii liceului au participat activ la discuţiile din urma prezentărilor, având întrebări, curiozităţi şi comentarii legate de subiectele abordate, și, în acelaşi timp, exprimându-şi dorinţa de a participa la acţiuni similare organizate de American Corner Constanţa.
 
Citește și:

Examenele IELTS vor putea fi susţinute şi la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansarea proiectului „CONSTANȚA spune NU Hepatitei C”. Cum vor fi testați gratuit locuitorii din zonele de risc

10 Apr 2021 883

A fost lansat proiectul „CONSTANȚA spune NU hepatitei C!”. Ce spun specialiștii

09 Apr 2021 502

La Universitatea Ovidius din Constanța se lansează proiectul științific „Constanța spune NU hepatitei C”

08 Apr 2021 281

Universitatea „Ovidius” din Constanța O nouă serie de workshopuri pentru pasionații de informatică

08 Apr 2021 610

#citeșteDobrogea Dobrogeanul Alexandru Claudian, în panteonul personalităților științei și culturii românești

08 Apr 2021 1594

#citeșteDobrogea Trei ani de la dispariția academicianului Șerban Papacostea. A cunoscut condițiile de infern ale lagărului de la Canal

06 Apr 2021 1585

#ConstanțaEsteBine Studenţii ovidieni au creat o aplicaţie de identificare a destinaţiilor turistice cu o rată bună de protecţie la Covid-19

01 Apr 2021 937

Fosta mare handbalistă Narcisa Lecuşanu şi-a lansat la Constanţa cartea „Povestea vieţii mele”

31 Mar 2021 2206

Universitatea Ovidius din Constanța a obținut noua Cartă Erasmus Plus pentru Învățământul Superior

30 Mar 2021 738

Facultatea de Construcții a Universității Ovidius din Constanța a organizat primul workshop în domeniul proiectării asistate de calculator, pentru studenți

30 Mar 2021 674

Startul caravanei naţionale de lansare a cărţii „Povestea vieții mele”, scrisă de fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu, se dă la Constanţa

29 Mar 2021 2264

Studenții facultăților de Arte și Istorie participă la un Atelier de icoane pe sticlă

24 Mar 2021 970

Studenții facultăților de Arte și Istorie participă la un Atelier de icoane pe sticlă

24 Mar 2021 487

Conferință despre literatură chineză la Facultatea de Litere

24 Mar 2021 1103

Laureații Galei Excelenței în Educație de la Universitatea Ovidius din Constanța și-au primit premiile

23 Mar 2021 900