Îşi caută dreptatea în instanţă Un elev eliminat la ultima probă a Bacalaureatului a dat în judecată ISJ Constanţa

Un elev constănţean care a fost eliminat de la ultima probă a examenului de Bacalaureat a dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, dar şi Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen 45 - Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă.
 
Pe data de 22 iulie, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 4941/118/2015, la secţia de contencios administrativ şi fiscal, cu obiectul „suspendare executare act administrativ“. Părţile dosarului sunt: Călin Petre Cătălin, în calitate de reclamant, şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Constanţa şi Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen 45 - Liceul Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă. Călin Petre Cătălin a obţinut la proba scrisă de Limba şi literatura română 6,55, la proba de Matematică - 9,05, iar de la proba de Biologie vegetală și animală a fost eliminat din examen.
 
Reamintim că în sesiunea iunie - iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, au fost eliminați din examen 23 de candidați constănţeni. Dintre aceştia, șapte absolvenți de liceu au fost eliminați în timpul primelor două probelor scrise, iar alţi 16 candidați, de la Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă, au fost eliminați după finalizarea probelor scrise, în urma vizionării înregistrărilor din centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis”. Astfel, ca urmare a verificărilor efectuate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța în cazul tuturor elevilor eliminați pentru fraudă din examenul de Bacalaureat, au fost constatate și alte fraude săvârșite în formă continuată de un număr mai mare de elevi. Comisia din Centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis” a fost invitată la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, unde, împreună cu inspectorul școlar general, a urmărit înregistrările video. Ulterior, comisia a întocmit proces-verbal de eliminare pentru 16 candidați care au fraudat examenul. La analiza înregistrării video au participat membrii comisiei din centrul de examen, decizia de eliminare aparținând președintelui și comisiei de organizare a examenului din centrul respectiv. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
 
Citeşte şi:

Scandal la BAC: 16 candidați de la Liceul „Axiopolis” din Cernavodă, eliminați după vizionarea înregistrărilor video


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.