Județul Constanța Eleva din Mangalia care a scos la iveală fenomenul fondului școlii, intimidată de directoare

  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă ferm presiunile făcute la adresa Dariei Mateciuc, membrul AEC care a transmis tabelul cu colectarea fondului școlii, și va depune plângere penală pentru șantaj pe numele tuturor profesorilor implicați!
  • Fenomenul fondului şcolii este unul consistent în învăţământul Constănţean, deşi complet ilegal.



Marți, 25 ianuarie a.c., AEC a publicat un tabel intitulat “datorii la xerox” și a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri din Liceul Teoretic “Callatis” Mangalia. În urma publicării tabelului, Daria Mateciuc, membru AEC și elevă în cadrul liceului, a fost supusă la diverse presiuni din partea colectivului de profesori, încercând să o intimideze.


Inițial, Daria a fost chemată în biroul directorului Daniela Diaconu pentru a discuta pe subiect, aceasta spunându-i că a lezat imaginea liceului, intimidând-o timp de peste o oră. În urma aparițiilor în presă a subiectului, Daria a fost scoasă ulterior din ora de română și dusă în biroul directorului, unde a fost convocat un “Consiliu Profesoral”, aceasta fiind pusă să dea explicații cu privire la publicarea tabelului.


În cadrul ședinței au participat mai mulți profesori, aceștia încercând să o intimideze. La finalul ședinței, aceasta a fost forțată să promită că va stopa demersurile începute și că nu va continua cu alte declarații, fiindu-i spus că va fi chemată mâine cu părinții la școală pentru a “semna o declarație” în acest sens.


AEC condamnă aceste încercări josnice de intimidare aduse la adresa Dariei și precizează faptul că orice document semnat în sensul reducerii ei la tăcere nu are nicio valoare juridică, neexistând vreo bază legală pentru semnarea vreunei astfel de declarații.

 

Asociația Elevilor din Constanța este solidară cu colega noastră, Daria, și o asigurăm de tot sprijinul necesar!


Solicităm directorului Liceului Teoretic “Callatis” din Mangalia să stopeze presiunile aduse la adresa elevilor reprezentanți și să nu mai încerce să ascundă gunoiul sub preș! AEC va depune plângere penală pentru șantaj fiecărui cadru didactic care încearcă să o reducă la tăcere pe Daria!


Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat  conducerii Liceului Callatis Mangalia să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume.



 Sursa foto: Pixabay


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 257

Caz halucinant la un liceu din București. Trei elevi au încins un grătar în timpul orelor de curs

19 Apr 2024 413

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 271

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 536

Vești bune pentru elevi și studenți! Se acordă un ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

18 Apr 2024 568

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 478

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 461

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 458

Elevi ai Liceului Teoretic "Ovidius", la activitățile organizate de către elevii școlii Stadtteilschule Oldenfelde din Hamburg (FOTO)

15 Apr 2024 404

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 456

Peste 200 de elevi din județul Constanța, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie

12 Apr 2024 633

Muzeul Național de Marină Română din Constanța, închis vizitatorilor în data de 17 aprilie

12 Apr 2024 464

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 728

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore

10 Apr 2024 251

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 391