La 50 de ani de la înființare A fost scoasă la licitație reabilitarea termică a Liceului Teoretic „Decebal”


În ultima ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța, a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanța” și a cheltuielilor aferente eligibile în valoare de 240.000 lei, precum și a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.
La finalul ședinței, Primăria municipiului Constanța a lansat anunțul pentru „Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă proiectului «Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal, Constanța» (PT, DTAC, avize, DTOE, DDE, CS, asistenţă tehnică din partea proiectantului, altele)”, care se încheie pe 8 martie.
 
Cele două unități de învățământ constănțene vor intra într-un proces de modernizare în cadrul unui proiect ce face parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creștere Constanța și a fost depus spre finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri publice, apelul de proiecte cu titlul POR/2020?3?3.1/B/NE, SE, SM.
 
Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța s-a înființat în anul școlar 1970-1971, prin hotărârea Consiliului Popular Constanța, a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu aprobarea Ministerului Educației și Învățământului, sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța.
Premizele înființării acestui liceu cu profil real și uman au fost numărul mare al copiilor de vârstă școlară din zonele limitrofe ale liceului, precum și inexistența unui liceu cu profil realist în această zonă a orașului.
În decursul anilor liceul a trecut prin mai multe etape; în anul 1977 printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar Județean Constanța a fost transformat în liceu industrial pus sub egida Ministerului Minelor Petrolului și Geologiei. Cu toate că liceul nu avea meserii atractive pentru absolvenții școlilor generale, s-a reușit acoperirea planului de școlarizare și obținerea unor rezultate bune la concursurile școlare și admiterea în învățământul superior. Toate acestea au fost realizate de un colectiv didactic competent care a asigurat calitatea deosebită a elevilor.
În anul 1990, ținând cont de preferințele absolvenților de școală generală, dar și de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat în Liceu Teoretic sub denumirea de Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța.
 
Citește și:

Reabilitarea termică a clădirilor spitalului municipal și a două licee importante din Constanța, în linie dreaptă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 773

Primăria Constanța vinde la licitație un teren de pe strada Flămânda

11 Apr 2024 479

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 537

Complexul de creștere a porcilor Crinsuin din comuna Pecineaga, județul Constanța, scos la licitație. Bunul, evaluat la peste 3 milioane de euro

26 Mar 2024 887

Primăria Cernavodă, județul Constanța lansează licitație pentru modernizarea unui drum public (DOCUMENT)

22 Mar 2024 713

ABADL caută chiriași pentru cinci terenuri. Iată unde sunt situate!

21 Mar 2024 637

SC COMVEX SA anunță publicarea invitației de participare la procedura de achiziție lucrări de execuție piloți forați

14 Mar 2024 505

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică pentru un teren de 1812 mp, situat în oraşul Năvodari, b-dul Năvodari fn

12 Mar 2024 722

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică pentru un teren de 220 mp, situat în oraşul Năvodari, strada D9 fn

12 Mar 2024 432

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică pentru un teren de 21050 mp, situat în oraşul Năvodari, strada Santierelor fn

12 Mar 2024 402

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică pentru un teren de 62 mp, situat în oraşul Năvodari, strada Sperantei fn

12 Mar 2024 428

Licitații Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală şi Prestări Servicii Destinate Protecţiei Populaţiei Costineşti investește în automaturatoare stradală (DOCUMENT)

06 Mar 2024 496

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru terenul vândut de municipalitate către firma lui Gheorghe Bujduveanu

05 Mar 2024 827

Maestro SPRL organizează licitație publică pentru următoarele bunuri din patrimoniul Romeco International Service Company SRL

05 Mar 2024 376

Drumuri Județene Constanța SA caută firmă de unde să cumpere sare pentru material antiderapant

05 Mar 2024 481