Invatamant

La iniţiativa Asociaţiei „Nihil Sine Arte“ Curs de măiestrie muzicală şi pianistică, la Colegiul „Regina Maria“

Chiar dacă vacanţa mare şi-a intrat demult în... „drepturi”, săptămâna aceasta, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” are loc cursul de măiestrie muzicală şi pianistică, susţinut de profesorul Octavian Renea de la Munchen, Germania, asistat de pianista Bianca Stănescu din Ploieşti.
 
Cursul este adresat în principal elevilor cu înclinaţii spre profesia muzicală/pianistică şi cu rezultate la olimpiade şi concursuri, dar şi elevilor pianişti ce sunt la început de drum, cu potenţial de a deveni muzicieni profesionişti în viitor. Anul acesta s-au înscris 23 de pianişti din Constanţa, Ploieşti, Craiova şi din Bulgaria.
 
La finalul cursului, în data de 3 august, la ora 11.00, în Sala „Sergiu Celibidache“ a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, va avea loc concertul de final al participanţilor la curs.
 
Evenimentul cultural este organizat de Asociaţia culturală „Nihil Sine Arte“ în parteneriat cu Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, proiectul având ca scop atât promovarea imaginii colegiului, cât şi încurajarea şi motivarea tinerelor talente pianistice constănţene şi nu numai, în drumul şi evoluţia lor muzicală.
 
Având drept motto: „Arta presupune un mod de a trăi, iar viaţa trebuie ca are mereu prioritate”, Asociaţia Nihil Sine Arte îi are ca fondatori pe Octavian Renea - profesor şi pianist la Munchen, Germania, Ana Mihaela Filip- psihopedagog, şi Mariana Parnica - profesor de pian la Colegiul „Regina Maria” din Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook Octavian Renea
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Posturi vacante la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanța

08 Aug 2019 1934

Faza națională a concursului ,,Educație pentru sănătate” , găzduită de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

09 Jun 2019 1306

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Expoziţia elevei Rodica Cristiana Marin, „Metamorfoză“, la Cumpăna. Un palmares bogat şi multe aprecieri (galerie foto)

31 May 2019 995

Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ şi Colegiul de Arte, vernisaj comun - „Învăţământ, cercetare, creaţie“

31 May 2019 782

Rezultate deosebite ale elevilor participanți la Olimpiada Națională de specialitate

14 May 2019 594

Invitație lansată de Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Concert Extraordinar „Confluenze Musicali. România-Italia''

19 Apr 2019 615

Eveniment, organizat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Afacerilor Interne la Constanța

07 Apr 2019 650

Program de gimnastică aerobică al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“, de Ziua Mondială a Sănătăţii (video)

05 Apr 2019 629

Provocările Enel în domeniul învățării inteligente Palmaresul Colegiului de Arte în cadrul programului educațional „Play Energy”

29 Mar 2019 569

Echipa de badminton a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, calificată la faza de zonă a ONSS (galerie foto)

06 Mar 2019 738

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 825

Elevii Colegiului Național “Regina Maria” din Constanța aduc la viață cetatea Tomis la Romexpo

23 Feb 2019 820

Colegiul Național de Arte „Regina Maria” promovează destinația Constanța-Mamaia la Târgul de Turism al României (galerie foto)

16 Feb 2019 740

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

23 Jan 2019 1742

Trei secţii ale Colegiului de Artă, reunite într-un spectacol festiv dedicat României

21 Jan 2019 742