La studii în străinătate 15 universităţi din Europa şi Statele Unite au ajuns la Constanţa, în căutare de elevi merituoşi (galerie foto)

Universităţi din Marea Britanie, Elveţia, Germania, Franţa, SUA, Olanda, Spania şi România şi-au prezentat, ieri, la Constanţa, programele de studii la târgul educaţional organizat de Şcoala Cambridge şi UK Study România.
 
Cea de-a şaptea ediţie a târgului educaţional s-a adresat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a care doresc să exploreze posibilitatea de a studia în străinătate. Elevii care au participat la târg au avut ocazia de a se întâlni cu reprezentanţii universităţilor expozante, care i-au informat cu privire la cursurile existente, admitere şi posibilităţi de finanţare. Participanţii au mai putut asista la workshopuri referitoare la modul în care îţi poţi construi cu succes un portofoliu de student sau la importanţa alegerii celui mai potrivit domeniu de studiu. De asemenea, cei prezenţi au avut parte şi de o tombolă cu surprize.
 
Iată universităţile prezente: EBC Hochschule (Germania), Ecole Hoteliere de Lasusanne (Elveţia), Foothil and De Anza Colleges (USA), IE University (Spania), Jacobs University (Germania), New College of the Humanities (UK), Richmond, The American International University in London, Southampton Solent University (UK), UK Study Romania (România), University College Birmingham (UK), University of Winchester (UK), University of Gloucestershire (UK), University of West London (UK), Radboud University (Olanda), Zud Universizy of Applied Sciences (Olanda). La acestea se adaugă şi universităţi din România, inclusiv din Constanţa: Universitatea „Ovidius“, Universitatea Maritimă Constanţa, Şcoala Militară de Maiştri Militari „Amiral Ioan Murgescu“, Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ şi Universitatea Politehnica Bucureşti.
 
„La cea de-a şaptea ediţie a târgului sunt prezenţi 30 de expozanţi: universităţi din România şi din alte ţări din Europa. Aşteptăm peste 100 de elevi din Constanţa, dar şi din Tulcea. Următoarea ediţie va avea loc pe 12 octombrie anul acesta, tot la noi în şcoală. În urma acestor evenimente, circa 25% dintre tineri pleacă în străinătate. La universităţile prezente la târg, taxa şcolară este acoperită de stat, iar tinerii suportă doar cheltuielile de cazare şi întreţinere“, a declarat Andreea Nelson Twakor, adviser UK Study Romania.
 
Elevii care au ajuns la acest târg au reuşit să-şi facă o idee despre ce şanse au să studieze în străinătate. Pentru unii, au contat taxele, pentru alţii, specializarea pe care şi-o doresc. Tinerii mai au însă timp să se decidă, întrucât înscrierile sunt acceptate până în luna iulie. În plus, elevii trebuie să se pregătească serios pentru Bacalaureat, dacă vor să meargă la studii în străinătate cu bursă, condiţia pusă fiind o medie peste 9 la examenul de finalizare a studiilor liceale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 30 de universităţi din străinătate, prezente la un târg educaţional organizat în Constanţa (galerie foto)

23 Mar 2016 2189