La un an de la înființarea în cadrul Primăriei Constanța S-a activat Comisia de implementare a proiectului „Școala profesională în sistem dual din Constanța”


Înființată în ședința de Consiliu Local din 28 noiembrie 2019, în baza HCL nr. 510, cu 26 de voturi (din 27), Comisia de implementare a proiectului „Școala profesională în sistem dual din Constanța”,  din cadrul Primăriei Constanța, a rămas la stadiul de... bune intenții timp de un an și abia zilele acestea a avut prima reuniune.
 
„Asociația Firmelor din Constanța a fost cea care i-a depus, în 2019, toată documentația pe masă primarului Decebal Făgădău pentru alcătuirea acestei comisii, edil care s-a arătat interesat de inițiativă, ca dovadă că a și inițiat și aprobat înființarea ei. Nu știm din ce motive a rămas până mai ieri... într-un sertar”, declara pentru ZIUA de Constanța Ciprian Lepădatu, președintele asociației inițiatoare.
 
Comisia are ca obiectiv general crearea unei platforme de dialog, sprijin și cooperare între administrația locală, instituțiile publice, agenții economici locali și elevii și părinții interesați de formarea profesională duală, prin care să se realizeze un proces durabil, la nivelul municipiului Constanța, de corelare a cererii pieței muncii din Constanța cu oferta de muncă pregătită și calificată, în toate domeniile.
 
Din componența comisiei fac parte câte un reprezentant al Primăriei Constanța, ISJ Constanța, Camera de comerț, industrie, navigație și agricultură Constanța, organizația patronală Operatorul Portuar, Organizația Patronală Mamaia, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea, Organizația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comitetul Județean al Prinților Constanța, Asociația Firmelor din Constanța.
La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Primăriei municipiului Constanța, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța, Comitetului Județean al Părinților Constanța și Asociației Firmelor din Constanța.
 
Luna viitoare, prima reuniune online a Comisiei cu agenții economici din municipiu
Membrii Comisiei au dezbătut posibilitățile de cooperare în domenii precum: stimularea interesului pentru formare profesională duală în rândul agenților economici și al tinerilor din învățământul preuniversitar din oraș; coroborarea măsurilor de modernizare a pieței muncii cu cele educaționale; actualizarea ofertei educaționale de tip Școală profesională în regim dual; promovarea educației antreprenoriale la elevi, înființarea și modernizarea campusurilor școlare din sistemul dual, promovarea în spațiul public și în mediile-țintă a conceptului de Școală profesională - Școală de Excelență ca prim pas către o carieră profesională deschisă.
 
La finalul întrevederii, printr-un comunicat, Primăria Constanța a anunțat că această comisie a decis ca în cursul lunii februarie a.c. să organizeze o reuniune online cu agenții economici din municipiu, cu obiectivul de a stimula interesul acestora pentru pregătirea sistemică a viitoarei forțe de muncă a orașului. Reuniunea va fi urmată de mai multe activități directe cu participarea agenților economici și a părinților și elevilor interesați de formarea profesională duală în orașul Constanța.
 
De asemenea, Ciprian Lepădatu a declarat că va propune a hotărâre de Consiliu Local prin care să fie sprijiniți cu cazare, masă și transport elevii din afara orașului care vor opta pentru cursurile școlilor profesionale.

 
Citește și:

Concluziile Conferinţei regionale organizate de Comitetul Judeţean al Părinţilor Constanţa. Beneficiile învăţământului profesional în sistem dual, direct proporţionale cu implicarea agenţilor economici (galerie foto)
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luxten Lighting Company, un nou contract pentru mentenanța iluminatului public în municipiul Constanța

02 Mar 2021 625

Ce au decis judecătorii în procesul deschis de Seaview Media SRL, împotriva Primăriei Constanța. A fost termen ieri

02 Mar 2021 639

Licitație pentru dirigenție de șantier Școala gimnazială nr. 8 din Constanța, beneficiară a unei importante investiții prin POR

01 Mar 2021 176

Se caută diriginte de șantier pentru reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța

27 Feb 2021 336

Licitație. Primăria municipiului Constanța cumpără servicii cadastrale

27 Feb 2021 688

Anunț important de la Primăria Constanța. Sunt vizați cei care doresc să-şi unească destinele

26 Feb 2021 644

Primăria Limanu construiește o bază sportivă la 2 Mai

26 Feb 2021 711

Răfuiala dintre Avantech Cont SA și municipalitate continuă la Curtea de Apel Constanța

26 Feb 2021 586

Moștenitorii farmacistului Berberianu, din Constanța antebelică, la judecată pentru plaja Mamaia. Cum s-a terminat procesul

26 Feb 2021 1348

Primăria Constanța contestă în instanță onorariul executorului judecătoresc. Legături cu FinCoGeRo

26 Feb 2021 949

De luni, bicicletele revin în rasteluri! Sitemul de bike sharing devine funcțional pe 1 martie!

25 Feb 2021 239

Primăria Constanța pregătește achiziția de toalete modulare, racordabile la rețelele de utilități

25 Feb 2021 263

Modificări în conducerea societății Ovi Prestcon, din Ovidiu, județul Constanța

25 Feb 2021 283

Primarul din localitatea constănțeană Cerchezu vrea să recupereze banii utilizați pentru lucrările de reparare a bisericii din Parohia Izvorul Tămăduirii

25 Feb 2021 653

Mihai Vîlcu va fi subprefectul județului Constanța

24 Feb 2021 3449