La un an de la înființarea în cadrul Primăriei Constanța S-a activat Comisia de implementare a proiectului „Școala profesională în sistem dual din Constanța”


Înființată în ședința de Consiliu Local din 28 noiembrie 2019, în baza HCL nr. 510, cu 26 de voturi (din 27), Comisia de implementare a proiectului „Școala profesională în sistem dual din Constanța”,  din cadrul Primăriei Constanța, a rămas la stadiul de... bune intenții timp de un an și abia zilele acestea a avut prima reuniune.
 
„Asociația Firmelor din Constanța a fost cea care i-a depus, în 2019, toată documentația pe masă primarului Decebal Făgădău pentru alcătuirea acestei comisii, edil care s-a arătat interesat de inițiativă, ca dovadă că a și inițiat și aprobat înființarea ei. Nu știm din ce motive a rămas până mai ieri... într-un sertar”, declara pentru ZIUA de Constanța Ciprian Lepădatu, președintele asociației inițiatoare.
 
Comisia are ca obiectiv general crearea unei platforme de dialog, sprijin și cooperare între administrația locală, instituțiile publice, agenții economici locali și elevii și părinții interesați de formarea profesională duală, prin care să se realizeze un proces durabil, la nivelul municipiului Constanța, de corelare a cererii pieței muncii din Constanța cu oferta de muncă pregătită și calificată, în toate domeniile.
 
Din componența comisiei fac parte câte un reprezentant al Primăriei Constanța, ISJ Constanța, Camera de comerț, industrie, navigație și agricultură Constanța, organizația patronală Operatorul Portuar, Organizația Patronală Mamaia, Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea, Organizația Patronală a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comitetul Județean al Prinților Constanța, Asociația Firmelor din Constanța.
La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Primăriei municipiului Constanța, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța, Comitetului Județean al Părinților Constanța și Asociației Firmelor din Constanța.
 
Luna viitoare, prima reuniune online a Comisiei cu agenții economici din municipiu
Membrii Comisiei au dezbătut posibilitățile de cooperare în domenii precum: stimularea interesului pentru formare profesională duală în rândul agenților economici și al tinerilor din învățământul preuniversitar din oraș; coroborarea măsurilor de modernizare a pieței muncii cu cele educaționale; actualizarea ofertei educaționale de tip Școală profesională în regim dual; promovarea educației antreprenoriale la elevi, înființarea și modernizarea campusurilor școlare din sistemul dual, promovarea în spațiul public și în mediile-țintă a conceptului de Școală profesională - Școală de Excelență ca prim pas către o carieră profesională deschisă.
 
La finalul întrevederii, printr-un comunicat, Primăria Constanța a anunțat că această comisie a decis ca în cursul lunii februarie a.c. să organizeze o reuniune online cu agenții economici din municipiu, cu obiectivul de a stimula interesul acestora pentru pregătirea sistemică a viitoarei forțe de muncă a orașului. Reuniunea va fi urmată de mai multe activități directe cu participarea agenților economici și a părinților și elevilor interesați de formarea profesională duală în orașul Constanța.
 
De asemenea, Ciprian Lepădatu a declarat că va propune a hotărâre de Consiliu Local prin care să fie sprijiniți cu cazare, masă și transport elevii din afara orașului care vor opta pentru cursurile școlilor profesionale.

 
Citește și:

Concluziile Conferinţei regionale organizate de Comitetul Judeţean al Părinţilor Constanţa. Beneficiile învăţământului profesional în sistem dual, direct proporţionale cu implicarea agenţilor economici (galerie foto)
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 242

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 166

Cumpărări directe Constanța Primăria Negru Vodă a semnat cu TOP Management ING. Firma a obținut două contracte de 350.000 de lei (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 225

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 307

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 312

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 269

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 457

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1468

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 425

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 330

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 479

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 480

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2608

Construirea noului CET antrenează licitații după licitații. Primăria Constanța caută supervizori !

27 Mar 2024 387

Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța Un bloc de două etaje, edificat Holiday Beach SRL pe bulevardul Aurel Vlaicu

27 Mar 2024 423