Le-au adus primăvara în inimi Copiii de la Grădiniţa „Lumea Florilor“ din Năvodari, în vizită la bunicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa (galerie foto)

A devenit o tradiţie pentru copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari să viziteze, de câteva ori pe an, Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa.
 
Iată că şi în luna martie micuţii au ajuns aici pentru a împărţit flori şi mărţişoare, devenind, astfel, vestitorii primăverii pentru bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Lor li s-au alăturat copiii de la Grădiniţa „Florilor“ din Cumpăna, cei de la Grădiniţa „Peştişorul de Aur“ şi cei de la Grădiniţa „Luminiţa“ din comuna Lumina.
 
De organizarea evenimentului s-au ocupat Lidia Ilie, Cristina Pată-Albă şi Rodica Vlăducă, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari, Adela Spilcea, de la Grădiniţa „Peştişorul de Aur“, Elena Cazacu şi Nicoleta Timofte, de la Grădiniţa „Florilor“ din Cumpăna, şi Niculina Andreev, de la Grădiniţa „Luminiţa“ din comuna Lumina.
 
Picii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari, îndrumaţi de directorul Lidia Oana Ilie, de Cristina Pată-Albă şi de educatoarea Rodica Vlăducă, le-au adus zâmbetul pe buze celor care locuiesc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din municipiul Constanţa. Copiii le-au oferit flori, mărţişoare, dar şi un frumos spectacol.
 
„Prin proiectul de voluntariat «Un suflet mic, cu o inimă mare», ne-am propus să lărgim sfera de cunoaştere umană. Copiii vor trăi în relaţie plăcută cu cei din jur, vor dezvolta stări afective pozitive, vor cunoaşte aspecte ale vieţii unor persoane singure, bolnave sau abandonate, vor stabili o punte de legătură între cele două medii diferite şi îşi vor adapta comportamentul la cerinţele grupului cu care vin în contact. Ajutorarea şi protejarea bătrânilor reprezintă o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea. Toate aceste considerente au constituit puncte de plecare în conceperea unui proiect de implicare a preşcolarilor în acţiuni de voluntariat social-umanitar, pentru că voluntariatul se poate face la orice vârstă, intitulându-l sugestiv «Un suflet mic, cu o inimă mare!».
 
Ne-am concentrat acţiunile şi activităţile către persoanele în vârstă de la Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa. Sunt oameni ajunşi la vârsta la care prezenţa copiilor, prin puritatea şi candoarea lor, le poate aduce o imensă bucurie în suflete. Astfel, cu diferite ocazii, vrem să aducem un zâmbet pe feţele acestor vârstnici, să fim nepoţii pe care şi i-ar fi dorit, să le deschidem uşa de Crăciun, de Paşte, să le oferim daruri cu valoare sentimentală, să le aducem un strop de bucurie prin cântecele, poeziile şi dansurile noastre, momente ce se vor aşeza, cu siguranţă, în noianul de amintiri frumoase ce le vor ţine de urât în clipele de singurătate“, au transmis reprezentanţii Grădiniţei cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari.
 
Vizita copiilor a fost făcută în baza protocolului semnat între Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Lumea Florilor“ din Năvodari. Obiectul protocolului de colaborare îl reprezintă cooperarea inter-instituţională pe următoarele direcţii: derularea de activităţi artistico-plastice; derularea de spectacole; furnizarea de pachete de donaţii. Scopul general al acestui protocol, concretizat în realizarea unui parteneriat între instituţii, îl reprezintă: educarea respectului şi a afecţiunii copiilor faţă de persoanele vârstnice; educarea trăsăturilor pozitive de voinţă şi caracter, a unei atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi; formarea unui comportament civic şi onest faţă de oameni; antrenarea în activităţi artistico-plastice şi practice în beneficiul celor din jur.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 317

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 390

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 850

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită în avans la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța

07 Mar 2024 598

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 843

Mărțișoare, flori și suprize dulci pentru senioarele de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța (FOTO)

01 Mar 2024 465

Primăria Constanța Mărțișoare create de seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice (FOTO)

28 Feb 2024 489

Imaginea zilei Constanța Dragostea nu are bariere de vârstă (FOTO)

18 Dec 2023 1384

Eveniment la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța Femeile social-democrate din Constanţa aduc un strop de bucurie pentru vârstnici (FOTO+VIDEO)

18 Dec 2023 1122

Seniorii Constanței s-au delectat cu muzică și socializare

22 Nov 2023 799

Știri Constanța Activitate specială la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

01 Nov 2023 926

Știri Constanța Toamnă cu parfum de crizanteme și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța! (FOTO)

30 Oct 2023 768

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a săvârșit slujba Sfântului Maslu la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1268

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța caută firmă pentru mentenanța centralei termice de la Căminul de bătrâni

07 Apr 2021 2400

UPDATE. Oficial de la Primăria Constanța Focar de coronavirus la Căminul de persoane vârstnice din Constanța. Este pentru a doua oară de la începutul pandemiei

24 Mar 2021 2377