Liceul Energetic din Constanța a primit acreditarea Ministerului Educației pentru școlile de maiștri și postliceală


În urma evaluării din perioada 19 noiembrie 2019– 22 noiembrie 2019, a școlii de maiștri (Nivel 3 Avansat), profil Energetic – calificarea maistru electrician centrale, stații și rețele electrice, respectiv maistru electrician protecții prin relee și automatizări în centrale electrice, dar și a școlii postliceale (Nivel 3 avansat) profilul energetic – calificarea tehnician electroenergetician din cadrul Liceului Energetic Constanța, Ministerul Educației a acreditat aceste două niveluri de învățământ, prin publicarea ordinului în Monitorul Oficial nr. 234 din 23 martie 2020.
Așadar, începând cu anul școlar viitor, toți cei care își vor dori să urmeze cursurile acestor forme de învățământ nu vor mai fi nevoiți să susțină examenele finale la București și în alte unități acreditate. Precizarea a venit din partea prof. dr. Gabriela Carmen Neagu, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic: „Înființate în urmă cu trei ani, aceste niveluri au fost autorizate și, conform legii, ele au urmat procedura acreditării. În Liceul Energetic Constanța există mai multe specializări, dar acestea nu puteau susține examenele finale în instituție, nefiind acreditate”.

Pe de altă parte, prof. Claudia Nițu, directorul acestui liceu, avea să ne aducă la cunoștință o noutate absolută: „Ceva mai interesant, decât această acreditare, consider că ar fi autorizarea, de anul trecut, pe un domeniu nou, producție media, cu o calificare nouă, tehnician multimedia, iar din anul școlar 2020-2021 avem această noua calificare în planul de școlarizare. Suntem singura școală din județ cu acest domeniu și printre puținele din țară. Sper să avem succes cu această nouă calificare introdusă, în sensul de a atrage elevi mai buni pentru acest domeniu de viitor, zic eu”.

Reamintim că Liceul Industrial Energetic Constanța (LIE – conform denumirii aprobate anul trecut) a luat ființă în anul 1966 odată cu încă cinci licee energetice din țară. Liceul a avut dublă subordonare - Ministerul Energiei Electrice si Ministerul Învăţământului, primul director al liceului fiind prof. univ. dr. Garabet Kumbetlian.
De atunci liceul a cunoscut numeroase etape, cea mai importantă fiind cea din 2007, când școala a fost certificată internațional de către International Education Society LTD. London, certificare acordată şi absolvenților, prin recunoașterea internațională a tuturor calificărilor/specializărilor din oferta educațională, iar în anul 2010 ratingul acordat inițial este ridicat de la CCC la B, în urma unei vizite in situ a reprezentanților IES London Ltd.
Din anul școlar 2018 - 2019, așa cum am precizat anterior, Colegiul Tehnic Energetic devine Liceul Energetic Constanța.
 
Citește și:

#citeşteDobrogea Prof. ing. Claudia Niţu, director al Liceului Energetic Constanţa, despre „Garabet Kumbetlian - Omul“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria a emis două autorizații de construire Încep lucrările de reabilitare energetică a Liceul Tehnologic „Tomis“ din Constanța

29 Feb 2024 616

Consilerii locali vor apoba documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, reabilitat energetic (DOCUMENT)

29 Feb 2024 525

Act de urbanism, emis de Primăria Constanța Liceul Teoretic „George Călinescu“, reabilitat energetic cu banii de la Ministerul Dezvoltării

18 Feb 2024 592

Polițiștii din Constanța au desfășurat mai multe activități preventive în mai multe licee cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet

06 Feb 2024 560

LIVE TEXT. Liceul Energetic Constanța Declarații de presă despre concluziile primei ședințe privind implementarea măsurilor de siguranță școlară (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENT)

26 Jan 2024 1134

Licitații Constanța Reabilitare energetică la Liceul Tehnologic Crucea. Ce firme au câștigat contractul (DOCUMENT)

06 Dec 2023 1017

Personalități Constanța La mulți ani, Iulia Pană, reper al poeziei în spațiul dobrogean

09 Jul 2023 1441

Incident revoltător la Liceul Energetic din Constanța! Ce spune inspectorul general al ISJ, Sorin Mihai

20 Jun 2023 2850

Autorizație de construire pentru reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Crucea

11 Jun 2023 1028

Restricții de trafic rutier pe bulevardul Mamaia. Ce trebuie să știe șoferii

08 Jun 2023 1483

„Se vor emite semnale acustice, cetățenii să rămână calmi” Astăzi se montează sirenele pentru alarmarea populației în Mamaia!

08 Jun 2023 942

Astăzi vor răsuna din nou sirenele în Constanța! În ce zone au fost amplasate sistemele de alarmare

07 Jun 2023 988

Restricții de trafic rutier pe bulevardul Mamaia!

06 Jun 2023 1361

Atenție! Astăzi vor răsuna sirenele în cartierul Brătianu din municipiul Constanța

26 May 2023 867

Primăria Municipiului Constanța a început montarea a 9 sirene electronice pentru alarmarea populației. Unde sunt amplasate

24 May 2023 963