Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“ din Constanţa îmbracă haine de sărbătoare

Astăzi, Palatul Copiilor din Constanţa găzduieşte o serie de evenimente prilejuite de aniversarea Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“. Întreaga manifestare se va desfăşura sub patronajul spiritual al celui care a fost Gheorghe Duca, nume pe care îl poartă şi instituţia de învăţământ.
 
Unitatea şcolară a fost înfiinţată în 1919, sub denumirea Şcoala de Ucenici CFR, fiind printre primele şcoli de ucenici din Dobrogea. Începând cu anul 1929, timp de 30 de ani a funcţionat ca şcoală de ucenici specifică transportului feroviar, sub denumirea Şcoala de Elevi Meseriaşi de pe lângă atelierele CFR Palas Constanţa.
 
Activitatea instituţiei a fost întreruptă între anii 1958 şi 1967, fiind reînfiinţată la data de 1 august 1967, sub denumirea de Şcoala Profesională de Căi Ferate Palas, Constanţa. În 1974, devine Grup Şcolar Căi Ferate Palas, în urma construirii unor spaţii şcolare: clădire liceu, internat, cantină, sală de educaţie fizică. Oferta educaţională se diversifică, acum cuprinzând clase: de liceu; de şcoală profesională; de şcoală de ucenici; de şcoală de maiştri; de şcoală postliceală.
 
Pentru o perioadă, este cunoscut sub denumirea de Grup Şcolar Industrial nr. 5, pentru ca, între anii 1993 şi 2000, să aibă titulatura de Grup Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Constanţa. În anul 2000, devine Grup Şcolar „Gh. Duca“, ca omagiu adus inginerului Gheorghe Duca, tatăl fostului prim-ministru I. Gh. Duca. La 1 septembrie 2010, Şcoala „Marin Sorescu“ devine structură a Grupului Şcolar „Gheorghe Duca“, iar doi ani mai târziu, tot la 1 septembrie, unitatea începe să funcţioneze sub denumirea de Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.