Liceul Teoretic „George Călinescu” s-a înfrăţit cu Liceul Clasic „Ovidio” din Italia

O delegaţie din Sul, Italia, condusă de primarul acestui oraş, Annamaria Casini, a vizitat municipiul Constanţa şi oraşul Ovidiu. Vizita este prilejuită de îmonamplinirea, în acest an, a 2.000 de ani de la moartea poetului latin Ovidius, născut la Sulmona şi exilat la malul Mării Negre.
 
Cu această ocazie, Liceo Classico „Ovidio” din Sulmona, Italia, şi Liceul Teoretic „George Călinescu” au încheiat un acord de înfrăţire cu scopul de a promova proiectele de schimb internaţional între cele două unităţi de învăţământ. Actul a fost semnat într-un cadru festiv, la Universitatea „Ovidius”, de către directoarele acestor două instituţii, profesoarele Caterina Fantauzzi şi Elena Crăcea.
 
Acordul de colaborare are ca scop dezvoltarea proiectelor educative între cele două licee şi a unui proiect de schimb între elevi, având ca fundament convingerea că educaţia globală reprezintă o investiţie indispensabilă şi că, prin intermediul acestei colaborări, ambele şcoli se vor implica în dezvoltarea de proiecte educative inovatoare şi în schimburi culturale accesibile elevilor, personalului şi comunităţilor şcolare.
 
Activităţile comune ale celor două şcoli vor presupune: desfăşurarea de proiecte didactice implicând o serie de discipline precum limba italiană, limba latină, limbile străine, istoria, geografia şi artele, prin intermediul informaticii sau al proiectelor de mobilitate reciprocă, desfăşurarea de evenimente comune dedicate poetului latin Ovidius, participarea reciprocă a elevilor din cele două instituţii la concursurile anuale „Certamen Ovidianum Sulmonense” (Sulmona) şi „Certamen Ovidianum Ponticum” (Constanţa), schimbul de informaţii legate de curriculum, politici şi evenimente şcolare, precum şi schimbul de resurse pentru învăţare,materiale didactice şi strategii de predare.
 
„Legătura istorică dintre Constanţa şi Sulmona, marcată anul acesta de cei 2000 de ani de la moartea marelui Ovidius, este mai strânsă, prin semnarea acordului de înfrăţire dintre liceele noastre. Ne leagă profilul similar al şcolilor noastre, specializate în predarea limbilor străine, şi tradiţia unei colaborări cu liceul italian, începută de profesorul Constantin Daba, primul director al liceului nostru. Un nou pas în această colaborare este invitarea a doi dintre elevii Liceului Teoretic «George Călinescu» Constanţa la Concursul de limbă latină «Certamen Ovidianum Sulmonense», în Italia, în luna aprilie”, a declarat prof. Elena Crăcea, director al Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.