Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova a organizat A treia ediție a Festivalului Regional de folclor ,,Primăvară dobrogeană, primăvară de folclor” (galerie foto)


Liceul Teoretic ,,Ioan Cotovu” din Hârșova a organizat ediția a III-a a Festivalului Regional de folclor ,,Primăvară dobrogeană, primăvară de folclor”, care s-a desfășurat la Casa de Cultură a orașului. Festivalul a fost aprobat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2019 cu  nr. 3016/9.01.2019, poziția 841.

Echipa de coordonare a fost formată din prof. Maria Bucșan, prof. Manuela-Cornelia Piștea,  prof. Alexandru Bujeniță, prof. Gabriela Cazacu, prof. Camelia Șerban, prof. Corina Stoian, prof. Georgeta Dinu.

           Partenerii acestui festival sunt ISJ Constanța, Primăria și Consiliul Local Hârșova, Palatul Copiilor Constanța,  Casa de Cultură Hârșova, Consiliul Școlar al Elevilor. 

Festivalul a fost sprijinit în mod special de Consiliul Local și Primăria Orașului Hârșova prin domnul primar Viorel Ionescu și doamna viceprimar Dumitra Stan, precum și  de sponsorii Dumitrel și Ionela Sava (Sava Zootehnic SRL), Iulică și Vasilica Grosu (Giva Star SRL),  Stelian și Aurica Toma (Sara Tom Company SRL), Amza Cătălin și Simona (Sigma Auris SRL),  Claudia Tătaru, cărora le mulțumim.

S-au înscris în festival 483 de copii din 39 de școli din județele Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și  Municipiul București, elevii fiind coordonați de 78 de cadre coordonatoare. Festivalul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, pe secțiuni (soliști și dansuri populare) și nivel de vârstă (primar, gimnazial și liceal).

Proiectul și-a propus să promoveze folclorul național și să atragă elevii de la cele mai mici vârste în cunoașterea și conservarea obiceiurilor și tradițiilor locale, prin organizarea unui festival al școlilor participante. Au fost apreciate costumele populare, calitatea dansurilor și a melodiilor interpretate de copii, de la cei mici până la cei mari, de liceu. S-au prezentat cântece și dansuri dobrogene românești, rusești, aromâne, grecești și turcești.

 S-au acordat Marele Trofeu al festivalului (solistei Pârleală Andra Cătalina- Liceul Teoretic ,,Ioan Cotovu” Hârșova), Trofeul pentru secțiunea dansuri populare (,,Florile Călărașului”- Liceul Tehnologic ,,Sandu Aldea” Călărași), Trofeul pentru secțiunea soliști ( solistei Albu Florentina- Colegiul Național Militar ,,Al. I. Cuza” Constanța), premiiile I, II, III, mențiuni și premii speciale.
 Această ediție a festivalului s-a evidențiat nu numai printr-o participare mai numeroasă, dar și prin diversitatea formațiilor și calitatea actului artistic.

Echipa de coordonare îi felicită atât pe câștigătorii premiilor, cât și pe toți participanții și pe coordonatorii acestora.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Hârșova, județul Constanța cumpără servicii de elaborare documentații tehnico-economice (DOCUMENT)

28 Feb 2024 619

Județul Constanța Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova angajează. Ce post este vacant

16 Apr 2022 1574

Județul Constanța Activități preventive, desfășurate de polițiști în licee din Hârșova

05 Oct 2021 1112

Siluan Proiect SRL, obligată să achite Primăriei Hârșova o mică avere pentru „lucrări neexecutate“. Dosarul, la Tribunal

29 Sep 2021 1863

Post vacant la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova, județul Constanța

12 Sep 2021 1669

Județul Constanța Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova angajează administrator financiar

25 Nov 2020 2015

#ConstanțaEsteBine Echipamente de ultimă generație pentru susținerea educației online au ajuns la trei unități de învățământ din Hârșova

06 Nov 2020 2689

Pe urmele demiterii directorului de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Primarul din Hârşova dezminte afirmaţia inspectorului general

11 Dec 2019 4644

ISJ Constanţa a aprobat cea de-a doua clasă pregătitoare la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ din Hârşova (galerie foto)

20 Sep 2019 2526

Liceul Teoretic “Ioan Cotovu” Hârşova angajează mediator şcolar

30 Aug 2019 2392

Doliu în învăţământul constănţean! Un director de instituţie s-a stins din viaţă

06 Feb 2019 8714

Liceul Teoretic “Ioan Cotovu” Hârşova angajează mediator şcolar

30 Oct 2018 2452

Hîrșova în sărbătoare Festivalul – Concurs Regional ,,Primăvară dobrogeană, primăvară de folclor” Ediția 2018 (galerie foto)

04 Jun 2018 3120

Liceul din Hârşova angajează mediator şcolar

28 Oct 2016 2271